Българин в мача на звездите в НХЛ

Александър Георгиев ще дебютира в Торонто
1 фев 2024 06:58, Петър Бойчев
1
Българин в мача на звездите в НХЛ
Снимка Ройтерс

Вратарят на “Колорадо Аваланш” Александър Георгиев ще вземе участие в мача на звездите на НХЛ. Събитието е този уикенд в Торонто. Той и защитникът Кейл Макар са изборът на феновете да попълнят състава на единия отбор в шоуто.

Георгиев, който е роден в Русе, е едва вторият вратар на “Лавините”, който се включва в двубоя. Първият и единствен до момента е легендарният Патрик Роа, който го направи през 2003 г. В момента Роа е наставник на “Ню Йорк Айлендърс”, пише "24 часа".

Този сезон Георгиев е едноличен лидер по победи в лигата, като има 27 срещу само 11 загуби. С една по-малко е Тачър Демко от “Ванкувър Кенъкс”. Интересното е, че другите му показатели не са толкова добри, което обаче не се отразява на отбора. Георгиев допуска средно по 2,92 гола на мач, а коефициентът за спасени удари е 89,8%.

“Колорадо Аваланш” има и още един участник в мача на звездите. Това е голмайсторът на тима Нейтън Маккинън, който от началото на сезона има 84 точки, само една по-малко от Никита Кучеров (“Тампа Бей”).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации