От март до октомври: С 50% скача такса "настаняване" в Гърция

Парите ще се плащат на място в хотелите
7 фев 2024 11:11, Анисия Иванова
10

В началото на туристическия сезон в Гърция увеличават т.нар. такса "настаняване", която е обвързана с екологичното законодателство в страната.

Новата климатична такса ще важи за туристическия сезон от месец март до месец октомври.

Налогът се събира от всички туристи, регистрирали нощувки в хотелите в южната ни съседка, и повишаването му е средно с около 50%.

Настаняването в хотел с една или две звезди ще се таксува с 1,5 евро на легло при сегашните 0,50 цента. Гостите на тризвездните комплекси ще плащат 3 евро на нощувка, при 1,5 евро досега. Престоят в четиризвезден хотел ще струва допълнително 7 евро на нощувка досега беше 3 евро. Таксата за петзвезден луксозен хотел ще бъде 16 евро, досега тя беше 4 евро.

Таксите ще се плащат на място в хотелите и туроператорите нямат право да я включват в пакетите.

Вижте повече в репортажа на кореспондента на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Справедлив преди 2 месеца
Това е пътя - поскъпване на всякъде с много за да се осъзнаят животните/ хората/ че е време всеки да миряса, да погледне територията си и да започне да я чисти от *** и плевели.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе Я *** Гърчоля!! От къде зор ще хукна да си пръскам парите при ваз?? Я у Лево!! На море само в България! Кой където иска,там да ходи! На мен си ми е кеф тук! И въздуха си е наш!!!
8
0
 
5
 
! Отговори
Трябва един преди 2 месеца
Голям бойкот,като не им стъпнем в хотелите една година и да видим дали ще ни искат такса въздух НЕНОРМАЛНИЦИ.ЦЕНИТЕ ЗА ПОЧИВКИ ВЗЕХА ДА СТАВАТ ВСЕ ПО НЕНОРМАЛНИ!!! НО ИНФЛАЦИЯ НАМАМЕ ТАКА КАЗВАТ ЕКСПЕРТИТЕ НА ХРАНИЛКА ОТ СОРОС!!!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нямат право да я включват в пакетите, за да не уплашат предварително и откажат туристите преди да е щракнал капана. Гръцки номера. Тази година няма да им се отрази поради незнанив на туристите за резачката. Догодина ще видим
6
0
 
6
 
! Отговори
Ivo преди 2 месеца
А някой май не може да смята проценти. Ако една такса се увеличава от 0.50 на 1.50 то това е 200% увеличение, от 1.50 на 3 това са 100%, от 3 на 7 това са 133%, а от 4 на 16 това са 400%. Та средното увеличение изглежда да е към 210%.
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия дето пишат как нищо нямало да ги спре да ходят в Гърция, ми ходете никой не ви спира. Но е досадно после като виете в интернет че нямате пари и всичко ви е скъпо.
4
2
 
14
 
! Отговори
Онзи преди 2 месеца
И 500% да скочи, пак ще ходя там. Никога повече на нашето мутро-море.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой май е скаран с математиката ? Поне не се излагайте публично !
2
3
 
23
 
! Отговори
Ееее преди 2 месеца
Тази такса няма да ни накара да отидем при родните тарикати, бъдете сигурни
1
1
 
10
 
! Отговори
Ivan преди 2 месеца
Някой май прекалява с таксите и се опитва да извива ръце!Да видим,интересно е какво ще последва-май на отлив на туристи ще отиде работата.

Спонсорирани публикации