Путин с ултиматум: До две седмици Авдеевка да бъде срината със земята

Прочистването на левия бряг на Днепър е другата поставена цел
7 фев 2024 12:48, Петър Бойчев
589
Путин с ултиматум: До две седмици Авдеевка да бъде срината със земята
Снимка БГНЕС

На командването на руската армия е бил поставен нов срок за постигането на победи на фронта в Украйна. Това увери военнополитическият анализатор от групата "Информационна съпротива“ Александър Коваленко, предава УНИАН.

По думите му срокът е скъсен до две седмици. Основните цели на руските сили са Авдеевка и прочистването на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. В същото време Купянск и Часов Яр са определени като вторични цели, превземането им е отложено за втората половина на 2024 година.

"По-рано беше известно, че Путин лично начерта границите за постигане на целите преди началото на изборите в Русия. Но диктаторът е капризна личност и иска да опакова посланието до Федералното събрание в победна опаковка. Посланието на Путин до Федералното събрание, което като цяло ще зависи пряко от ситуацията в зоната на бойните действия, може да бъде отменено, ако всичко върви зле. И ако това се случи, тогава ще се търкалят глави, в преносен смисъл. При това първият, който ще отлети за Сирия, е генерал Теплински, който от миналата година е в устите на хората в Кремъл“, отбелязва Коваленко.

В тази връзка, според експерта, се очаква сериозен натиск върху Авдеевка. Руснаците там ще атакуват с пехотен компонент в северния и североизточния сектор на бойното поле, пише Фокус. "Концентриране на всички усилия върху градските битки. За да се увеличи натискът, акцентът на тактическата авиация ще бъде точно на Авдеевско направление. Ще изравнят всичко, което може да се използва за отбрана в града. Т.е. през следващите две седмици Авдеевка ще бъде изравнена със земята“, прогнозира Коваленко.

В същото време руските сили ще пестят от механизирания компонент, смята наблюдателят. Според него вече няма да има щурмове с техника като онези, които се наблюдаваха през октомври-ноември 2023 година.

Коваленко оцени и ситуацията на левия бряг на Днепър в Херсонска област. "Руското командване възнамерява да доведе използването на тактическа авиация до нивото на декемврийския инцидент със Су-34. Миша (Михаил Теплинский) наистина не иска да ходи в Сирия и да ръководи паради някъде близо до Кобани и затова ще поемат рискове. Освен това Днепърската групировка войски е натрупала доста приличен механизиран компонент на левия бряг и в името на целта те могат да пожертват 10%-20% от него, но да пробият плацдарма“.

В същото време руснаците отлагат опитите за превземане на Купянск в Харковска област и Часов Яр в Донецк "за след изборите“. Според плановете на Москва след превземането на Авдеевка ще бъде направена дълга пауза за възстановяване на боеспособността, казва експертът.

"Но в същото време от Авдеевската групировка част от силите и средствата, в частност от групировката войски "Център“, ще се върнат към оста Лиман-Купянск, но не към Лиманското направление, а за укрепване на Западната групировка войски на Купянско направление“, уверен е Коваленко.

В района на Часов Яр руснаците ще се съсредоточат върху създаването на благоприятни условия за настъпление, при което чрез мобилизация ще бъдат формирани нови части, отбеляза Коваленко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още по темата: ДнепърПутинАвдеевка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
475
0
 
0
 
! Отговори
Б5 преди 2 месеца
Диктатор е Нетаняху, *** продажна краварска медия, ако не бяха руснаците сега щяхте да пишете новини на турски !
474
0
 
0
 
! Отговори
Куку преди 2 месеца
Трета година руските пълчища се хвърлят върху Авдеевка и резултат няма,очаквам целите на СВО да станат други,като например защита на руските туристи в Египет и Катар!
473
1
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 месеца
Руснаците и жалкият плъх Путин ще хванат някого за дъртия х-й!
472
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама конституционен съд ли имаме ,след грубото погазване на конституцията на няколко пъти .1 път я променяш за да ти е угодна ,без изричното правило -велико народно събрание..2 път назначаваш конституционни съдии в разрез с конституцията ...3 погазваш грубо правото на българите на референдум заложено в конституцията и отсъждаш решение с нелегитимни користни назначени от теб лица.Това констутуционен съд ли е или фарс ??? .Само Възраждане остана като българска партия
471
9
 
2
 
! Отговори
Дарвин преди 2 месеца
Taзи вечер по БНТ даваха протест на Възраждане -мазаха с пресни кравешки фекалии герба на България на стената на сградата на Коституционния съд. Кви са тези та да мажат държавния символ герба с продукти от дефикация ? Само едно се сещам -антибългари!
470
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Г-н Путин цяла България сега се моли за успехите на СВО. Скоро Николаев и Одеса ще бъдат освободени и така ще се свържат с приднестровието.Хайде че прибалтийските републики и те чакат скорошно освобождение.
469
10
 
2
 
! Отговори
90113 преди 2 месеца
половин година напред виждам - преди Юни путин ще бъде затворен в бункер ! помнете думата ми
468
15
 
9
 
! Отговори
А преди 2 месеца
може ли този изрoд до две седмици да е под земята?
467
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
.........за да не умират повече славяни? ....... Напълно вярно, трябва да бъде прекратено избиването на славяни от угро фини, монголи и прочее узкоглази.
466
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кога Зеленски ще капитулира, за да не умират повече славяни? Време е!
465
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Крайно време беше....Вова, до кога ще продължаваш с военни операции? Време е сериозно да подпукаш укрите.
464
16
 
11
 
! Отговори
реалист преди 2 месеца
и след 5 месеца пак ще я взимат за пореден път неуспешно
463
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фронтът се мести на запад към Днепър.
462
25
 
21
 
! Отговори
Morski преди 2 месеца
Онзи с малките мустачки също поставяш ултиматум на генералите си и също толкова "разбираше" от военна тактика и стратегия като лилипутин! Резултатът ще е същия и е ясен! 2024 - Русия Умре!
461
4
 
10
 
! Отговори
А преди 2 месеца
У бразованието в България куца.
460
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
разрущенията са = НА ОКРЕПЛЕНИЯ воена мъдрос от край време ....
459
18
 
15
 
! Отговори
само факти преди 2 месеца
няма по голяма гей организация от армията на русия
458
15
 
19
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Авдеевка ще падне. И Ф16 няма да помогнат. Те освен за няколко терористични атаки, за друго не стават.
457
17
 
15
 
! Отговори
Есаул преди 2 месеца
И кой забранява на българските войнолюбци да се запишат доброволци, заминат и защитават Киев!? Никой, сър! Защо не отиват тогава!? Гейове, сър! Симпатизантите на Кремъл са за мирно уреждане на пререканията мужду 2 православни сестри!
456
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
то превземането с указ на някаква крадлива мижитурка пълнеща памперса в някой бункер не става Град с ултиматоми не се взима а с добър боен план съставен от кадърни командири и ефиказна армия се неща дето русия няма

Спонсорирани публикации