Гришо надви Хачанов в епичен мач и е на финал в Марсилия

Близо три часа продължи мачът между двамата
Обновена: 10 фев 2024 22:32 | 10 фев 2024 22:31, Александър Попов
42
Гришо надви Хачанов в епичен мач и е на финал в Марсилия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Григор Димитров се класира за финала на турнира от сериите АТП 250 в Марсилия, след като победи руснака Карен Хачанов с 6-7(3), 6-4, 7-6(5) в оспорван полуфинален сблъсък от надпреварата.

Хачанов проби още в откриващия гейм и поддържаше преднината си до 5-3, но след това Димитров взе три поредни гейма, за да дръпне с 6-5. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Хачанов спечели пет последователни точки, за да се наложи със 7-3. Във втората част Григор проби на старта, но след това изгуби преднината си. След това българският тенисист отново взе подаването на съперника си и вкара мача в решаващ трети сет.

В него двамата бяха солидни на сервис и отново се стигна до тайбрек, в който Хачанов пръв стигна до мини пробив за аванс от 4-2, но след това Димитров взе четири поредни точки за 6-4 и два поредни мачбола. При първия руснакът имаше огромен късмет и мрежата му помогна да спечели точката, но след това ръката на Хачанов трепnа и всичко свърши в полза на Григор след два часа и 57 минути игра.

По този начин Димитров записа четвърта победа от четири мача срещу този съперник и в утрешния финал ще срещен французина Уго Юмбер, който по-рано днес победи водача в схемата Хуберт Хуркач с 6-4, 6-4. Спорът за титлата започва в 16:30 часа българско време, а Григор ще се опита да спечели втора титла от началото на сезона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
0
 
! Отговори
Жалко преди 2 месеца
а беше толкова велик!
29
3
 
3
 
! Отговори
Хамстер преди 2 месеца
Тоя модел никога не е играл за България , но селяните си мислят , че играе за България на тези първенства, не играе за името и банковата си сметка нищо общо с Бг. . Е има и меки китки дето са му фенове заради друго те поне си знаят за кво го подкрепят.
28
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До МачкайГришо (29) Не пиши глупости!! Фришо не може да се бие. Това не ти е да правиш кълбета по корта.
27
8
 
3
 
! Отговори
Бизнес RED КУРВИТЕ преди 2 месеца
АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ СЛАВЯНИ СА ЧИСТО ГОЛИ В КРАКАТА НА БОГ МАРС са думи на АДОЛФ ХИТЛЕР след нападението над СССР! Собственикът на ХАСКОВО признава че спортистите на МАРСА от Хасково били разцепеният БАРСА дирник на Христо Стоичков! Криминална МУТРА гостува в ТВ СКАТ и там сподели спомените си цитирам:"Бойко Борисов от Банкя държеше монопола с ЖЕНСКА ПЛЪТ в няколко квартала на София" ,демек СВОДНИК и търговец на жени като Гриша Ганчев от село Микре
26
6
 
2
 
! Отговори
ЕВРОКУРВИ ИСПАНИЯ преди 2 месеца
ИСПАНИЯ държи РЕКОРДА за РАЗВРАТНО ИЗТОЧВАНЕ И КРАЖБИ НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ НА БРЮКСЕЛСКИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ..........................ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ДОЛАРИ ОТ БРЮКСЕЛСКИТЕ ЕВРОФОНДОВЕ СА ОТИШЛИ ДИРЕКТНО ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ДЕЙСТВАЩ ПУБЛИЧЕН ДОМ В ИСПАНИЯ.......... ужслучайно......факт
25
7
 
2
 
! Отговори
Сексроби на ХИТЛЕР преди 2 месеца
Абсолютно всички СЛАВЯНИ са чисто голи в краката на Бог МАРС са думи на Адолф Хитлер след нападението му над СССР........................Тенис възпитаника на футболен клуб "МАРСА" от град Хасково Григор Димитров бе издаден от БИЗНЕСМЕНА собственик на хасковският "МАРСА" които публично призна цитирам:"Фен съм на Христо Стоичков и да не се казва "Барса" от Хасково го нарекох "МАРСА" от Хасково..........Хасковският ПУБЛИЧЕН ДОМ наречен "Христо Стоичков" ЗА ИЗНОС НА ЖЕНИ Е Г.. Димитров
24
2
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 2 месеца
До Пловдив 23 Веселин е изперкал комунист от младежката организация на БСП , или маже би от Възраждане. Там са още по ди -ви.
23
2
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 месеца
До Веселинъ 22 Веселине , кога ще ти дойде акъла ? Това което си чул от тати за социализма и велика Русия , не е вярно.Огледай се .
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаците трябва да бъдат побеждавани. Путин им извоюва това право.
21
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гриша да не направиш грешката на Михайлов викнал си Лозанова за час без то стана дете и му излезна златно...
20
6
 
8
 
! Отговори
МачкайГришо преди 2 месеца
Говори се че Гришо е пребил руснака много лошо в съблекалните след мача. При самозащита. Засега няма подробности но според очевидци руснака е обвинил нашия тенесист в нечестна игра. Нашия го би на корта и после го е довършил с ракетата.
19
10
 
15
 
! Отговори
Россия=Психиатрия преди 2 месеца
Гришо направо измете пода с руснака Хачанов. Последния сет направо се подиграваше с него до такава степен, че очаквам утре протестна нота от Митрофанова за неблагодарния българин който не се е оставил да падне защото Русия ни били освободили от Турско робство. На тази логика трябва да падаме и от всеки американец защото те пък ни освободиха от Съвецко робство.
18
7
 
6
 
! Отговори
Цар на АТР 250 ! преди 2 месеца
Мачкай, Гришоу!
17
6
 
15
 
! Отговори
Рубли Рублев преди 2 месеца
Възраждане утре блокираме КППта в знак на протест срещу неуважението на Григор към руските играчи и българските традиции!!! По стара традиция трябваше да даде мача!!!
16
2
 
15
 
! Отговори
Пловдив преди 2 месеца
Веселин,спешно се нуждаеш от лечение,не отлагай,тежък случай си.
15
2
 
10
 
! Отговори
Пловдив преди 2 месеца
До: Веселина,А ти си,кой,***.Браво на момчето,успех на финала.
14
4
 
13
 
! Отговори
Мачкай, преди 2 месеца
Гришо!
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Марсилия Гришо се представя отлично, независимо дали утре ще победи или ще загуби. После следва турнира в Ротердам от АТP500, в който Гришо достигна до полуфинал миналата година, а сега е шести в схемата на турнира.
12
5
 
20
 
! Отговори
КОПЕЙКИТЕ ПАК РЕВАТ. преди 2 месеца
ВЕДНАГА СЕ РАЗПОЗНАВАТ...
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 13: Хм "неудачник" викаш... Предполагам, че в сравнение с него ти си цъфнал, та завързал.... Фкню мдр

Спонсорирани публикации