5 неща, от които да се откажете, за да бъдете щастливи

Откажете се от това винаги да бъдете прави
23 фев 2024 19:12, Михаела Лазарова
14
5 неща, от които да се откажете, за да бъдете щастливи
Снимка: Istock

Щастието е онова чувство, което всеки един от нас копнее да изпита. За съжаление, то е толкова мимолетно, че изчезва в мига, в който го докоснем. Но това не трябва да ни разочарова, а по-скоро трябва да ни радва фактът, че сме имали среща с него. Но мъдрите учения ни казват, че за да допуснем при себе си щастието, ние трябва да сме готови за него. От какво трябва да се откажете, за да бъдете наистина щастливи? Ето няколко неща:

Спрете да живеете живота си според очакванията на другите хора

Твърде много хора живеят живот, който не е техен. Те живеят живота си според това, което другите смятат за най-добро за тях, а според това, което родителите, учителите, приятелите, дори правителството и медиите смятат, че е добро за тях. Те пренебрегват вътрешния си глас и вътрешното си призвание. Не забравяйте, че имате един живот – този в момента – и трябва да го изживеете добре.

Нуждата от контрол над живота

Чувството за контрол в живота ни се свързва с основната ни физическа нужда от сигурност. Някои хора имат нужда да имат повече контрол от други. Има много хора, които вярват, че са напълно щастливи, когато някой друг се грижи за всичко вместо тях и че не е необходимо те да контролират нищо. Всеки път, когато правите избор, вие решавате какво да правите с контрола, който имате над собствения си живот. Очевидно е невъзможно да имаме контрол над всички аспекти на живота си. Винаги ще има ситуации, които са напълно извън нашите ръце. Неща като автомобилни катастрофи, болести, загуба на работа и ремонт на дома се случват на всички ни. Следователно е от съществено значение да чувстваме, че можем да запазим контрола върху някои аспекти (дори ако това е само един аспект) от живота ни и да се примирим за останалите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лесно е човек винаги да е прав - достатъчно е да говори само за неща, които знае добре.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съветите могат да се обобщят в един съвет - бъдете егоисти. Само дето не знам за щастливи егоисти
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фъргай пачки през балконя откажи парите :)))
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хубава вечер!
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига ви и само едно. Да се откажете от живота си в България и ще бъдете щастливи.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Първите два съвета са бетон. Колкото по-рано проумеете това и успеете да го постигнете, толкова по-дълго време ще живеете пълноценно.
7
0
 
0
 
! Отговори
Номер едно преди 2 месеца
Сменете работата която работите. Не е това което търсите, щом четете това тук. Ако сте добре, петък вечер ще сте на ресторант в Австрия със семейството си. Не тук.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато не си привързан спрямо каквото и да е, ти си по-освободен. Само че не знам колко хора успяват да постигнат това и дали те не са патологични егоисти?
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Познавам шизофреник, който твърди "Аз винаги съм прав". В отделните сезони на "Ергенът" гледам представянето на момите, които идват една след друга, това ме разсмива. Преди две вечери една от девойките, които ще се борят за ръката и сърцето на някакъв си, заяви, че винаги е права. Само че нямам нито търпение, нито време да гледам как се развиват нещата в това предаване. Но е интересно какви ще ги върти и суче тази, която твърди, че винаги е права. Да не се окаже, че и тя не е добре с главата?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Откажете се от мизерните копейки и изливането на злоба и жлъч в червените сайтове и ще бъдете много-по-щастливи.
3
0
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 месеца
До1 ..Знаемете тебв, с твойта любов и страхове
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наистина имам познати, които изпитват силна необходимост периодично да информират някого какво се случва в техния живот. Такъв не разговаря, не те пита за мнението ти, не иска съвет, а има нужда просто да бъде изслушан. Понякога са много досадни, но от човещина ги изслушваш.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никога не се отказвайте от любовта си!

Спонсорирани публикации