Чарлз Трети се лекува тайно и в манастира в Атон

Кралят се среща често с архимандрит Ефрем
2 мар 2024 11:24, Петър Бойчев
30
Чарлз Трети се лекува тайно и в манастира в Атон
Снимка БГНЕС

Освен на най-добрите лекари в Обединеното кралство британският крал Чарлз III разчита и на духовни съвети от монах, докато се бори с онкологичното си заболяване. Английски вестници разкриха, че той се е обърнал за помощ към игумена на Ватопедския манастир в Света гора архимандрит Ефрем.

Двамата поддържали тайно приятелство близо 25 години. Твърди се, че кралят е посещавал многократно светата обител.

“Чарлз има духовна изтънченост, духовен живот. Да, в контакт сме след тежката му диагноза и смятам, че ще преодолее заболяването”, казва архимандрит Ефрем, цитиран от “Сън”. Кралят се оттегли в провинциалната си резиденция Сандрингам и периодично се връща за кратко в Лондон за лечение и дворцови ангажименти.
 

“Гърция е в кръвта ми и отдавна изпитвам очарование към нейната древна култура и история”, призна Чарлз при свое посещение в страната през 2018 г.
 

Според гръцки медии Чарлз отива за първи път в достъпния само за мъже Атон няколко дни след смъртта на Даяна, когато беше изпаднал в тежка депресия, припомня "24 часа". Той се затваря в стая с игумена на Ватопедския манастир и разговарят дълго. Оттогава гостуванията му при архимандрит Ефрем зачестяват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: атончарлзефрем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
3
 
! Отговори
Алексей Нахални преди 1 месец
Чакам Чарлз при мен!
24
2
 
6
 
! Отговори
Liberal Criminals преди 1 месец
Колкo CO2 му изхвърли самолета да отиде до Гърция на тоя двуличен дявол? Нали до оня ден ни разправяше че сме му тровили въздуха понеже сме карали коли? Да на WEF форума, точно. Та, не разбирам, как техните частни самолети *** само ухание на рози, а нашите коли са им трън в очите, при положение че за 1 пътуване 3 часа този самолет ще бълва толкова газове колкото моята кола не може за целия й живот. Питам, кой ще озапти тези лицемерни дяволи? Изобщо не го съжалявам че е болен от рак.
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв духовен живот има тая САТАНА ве? Айде на 2м под земята! Света ще е по-добро място без тея от падъци
22
1
 
2
 
! Отговори
Поправка преди 1 месец
ОбожЕние, а не ОбожАние. Изучава се теоретично по някои учебни дисциплини в специалност Теология. В живота се прилага на практика от ограничен брой монаси...
21
0
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 1 месец
Това е било с цел да не со итклоняват монасите от служението им към Бога, което за тях трябва да е основна цел и смисъл на живота. Освен това ако четете житията на светците, много от тях не само, че не са били близо до жени, но са избягвали контакт и с мъже, т.е. живели са усамотено поне голям период от време (например Св. Иван Рилски). Но според мен при достигането на Обожанието или сливането на човек в Несътворените Божествени Енергии, монахът вече е невъзможно да пожелае жена, безстрастен е.
20
4
 
0
 
! Отговори
Дойде ли ви ума? преди 1 месец
Още от войната в Югославия, краварските вестници тръбяхя "Войната на православието срещу исляма". Насъскваха мюслитата, доставяха *** от Афганистан да се бият срещу робите славяни. Слав на английски означава роб. И сега, кралят на велика Британия дошъл да се молят за здравето му ПРАВОСЛАВНИТЕ СВЕЩЕНИЦИ.
19
0
 
2
 
! Отговори
Герен преди 1 месец
ДАЙ БОЖЕ ТАКА ДА БЪДЕ ЗА ВСЕКИ БОЛЕН ОТ ТАЗИ БОЛЕСТ. ДАНО АМИН.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом го пише в завета!
17
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това затваряне на двамата за дълго в една стая,явно много ги е сближило.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябвало да оправдае полово несъстоятелния Хенри Осми.
15
1
 
4
 
! Отговори
Фин преди 1 месец
До до Фин...това са несериозни неща. Англиканската църква е фалшива и псевдохристянска измама, която е създадена заради брак с жена. Крал Чарлз обаче е масон и се занимава с окултни науки.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма лошо, човек е, но защо не се грижат така и за др хора, те не са ли човешки същества, не им ли се живее или са твърде голямо стадо.
13
10
 
3
 
! Отговори
до Фин преди 1 месец
Англиканската църква (така се нарича) е много близка и с много голямо сходство с Православната!
12
10
 
9
 
! Отговори
пийняк преди 1 месец
малко му е на тоя ... колко има да изкупува за това че уби Даяна... да се дави в мъки години наред на легло
11
9
 
9
 
! Отговори
ЕГАТИ преди 1 месец
Егати и Земята - Крал се оказва на 100 години и въздиша колко е лош Света , бил болен от Рак . Палят Самолет и го карат до АТОН , за да се оплаква на Ходжата . Преди два дни УМРЯ Дете на 2 години - АМАЯ - събрахме пари за ВСИЧКО , но нямаше Транспорт . Мисля си , защо търпим Аристократите , след като се пререждат с децата ни .
10
2
 
6
 
! Отговори
Фин преди 1 месец
До 10...не е православен, но се занимава с антропософията на Рудолф Щайнер, а и с неговото биодинамично земеделие. Потърси на английски в ютуб и ще го намериш. Освен това е и истински масон.
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ко речи ко? Чарлз да е православен?
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При баба Гуси хахахахах
7
9
 
14
 
! Отговори
Не на либерастията преди 1 месец
Мечтата на българския пcихoдеceн неолиберал е да дефектира върху члeHa на Чарлз Трети.
6
9
 
7
 
! Отговори
С Сателит преди 1 месец
България се управлява от Пернишка секта, обръщат главите на всички да правят гадости!Същите бутат Борисов, Гешев, Каракачанов на власт! Правят от полицаите и.зверги!