Киев поиска 300 млрд. евро от замразените руски активи

Средствата трябва да бъдат използвани за възстановяването на страната
5 мар 2024 07:09, Петър Бойчев
244
 Киев поиска 300 млрд. евро от замразените руски активи
Снимка БГНЕС

Украйна призова Запада да прехвърли на Киев 300 милиарда евро руски активи, които са замразени в чужбина, така че те да могат да бъдат използвани за възстановяване на страната, предаде НОВА.  

Във Вашингтон и Европа все по-често се чуват призиви за създаване на фонд за Украйна, в който да се използват милиарди долари в руски банкови сметки, инвестиции и други активи, замразени от Запада заради инвазията на Москва.
 

"Конфискуването на руските активи трябва да се превърне в надежден източник на подкрепа за нашата държава и финансиране на възстановяването ни", заяви на пресконференция министър-председателят Денис Шмигал.
Украйна предупреди, че отчаяно се нуждае от повече военна и финансова помощ. Шмигал призова западните страни да действат бързо преди изборите и политическите промени, които могат да нарушат усилията.
 

В емоционално обръщение по-рано украинският президент Володимир Зеленски призова международната общност да отговори решително на руската агресия и изтъкна, че нито една страна не би могла да устои сама на подобен терор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
5
 
2
 
! Отговори
До 153 преди 2 месеца
Ти си обран по мозъчна линия, при това само при рождението си - еднократно. Остави Украйна на мира, гледай си жалкия мизерен издухан животец.
112
1
 
8
 
! Отговори
Защо бе преди 2 месеца
Ние сме мазохист и,подкрепяме тези/Украйна/ който ни обират и носят беди на България.
111
2
 
11
 
! Отговори
Мдаа преди 2 месеца
И аз отчаяно се нуждая от финансова помощ но навсякъде ми показват комбинация от 3 пръста
110
2
 
26
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
Украйна обезкървява Европа финансово,парите който трябва да останат за Европа и хората отиват за фашистите в Украйна.
109
1
 
19
 
! Отговори
да преди 2 месеца
..за възстановяване...лъжат! не се знае какво ще остане от украйна, ако въобще остане, руснаците ще си оправят всичко което са взели и то перфестно!...тия гледат да крадат за последно и да бягат...
108
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пари,пари,пари...без тях войната ще свърши.Искат ги,за да имат повод да мобилизират насила още укри.Защо не мобилизират евреи,а вместо това инвалиди и даже укро лели?
107
0
 
17
 
! Отговори
Км преди 2 месеца
Ако конфискуват чужди пари,западните банки ще станат като пирамидите у нас през 90-те.Никой няма да вложи едно Евро в такава институция.
106
0
 
23
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 2 месеца
ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ПАРИ И ДР.АВОАРИ МОГАТ ДА СЕ ПРИСВОЯТ ОТ ВСЕКИ КОЙТО И КОГАТО СИ ПОИСКА,С ОПРАВДАНИЕ ЧЕ СИ ТЕРОРИСТ ИЛИ НЕУДОБЕН...ЗНАЧИ СЛАВАТА ЗА НЕПРИКОСНОВЕНОСТ И НЕДОСТЪПНОСТ НА ШВЕЙЦАРСКИТЕ ...И НЕ САМО БАНКИ...ПАДА В КАНАЛА...ИЛИ РУСИЯ ЩЕ СИ КУПЯТ С ТЕЗИ ПАРИ ТЕРИТОРИИТЕ,НО ЩЕ ПЛАТЯТ НА ВСИЧКИ...САМО НЕ НА УКРАЙНА....
105
4
 
5
 
! Отговори
до Стоп преди 2 месеца
Разкажи ни колко активи има запада в русия виждам, че знаеш много тайни.
104
3
 
28
 
! Отговори
скоро преди 2 месеца
Запада създаде едно чудовище Украйна което изяжда запада и Европа.
103
3
 
19
 
! Отговори
Стоп преди 2 месеца
Ако запада открадне Руските активи ,Русия ще конфискува западните в Русия който са в пъти повече и пак запада ще плаща заради Украйна.
102
12
 
4
 
! Отговори
Да запалим два преди 2 месеца
апартамента в Камчия на монголоидите и те ще разберат "намека"
101
16
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
До rambaldievskievich Някои хора слушат само Путин, какво плещи и всичко е наред. Да, ама не! Китай се възползува от ситуацията, купува евтин газ и нефт, като същевременно при тази изолация наводнява руския пазар с евтини стоки и подбива цените на руските производители. Слушах руски националист /с фамилия Калашников/ да казва, че износа на Русия само за месец Януари е - 11%.
100
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 121 - Много правилно си наредил славата на Украйна до тоалетната хартия. По-точно някаше как да го напишеш.
99
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Все едно някой му пука каква иска Киеф
98
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 114 Стига глупости. Русия да откупела територии. Умнико, ами утре Русия ще поиска да откупи и България и такива задддници като тебе няма да имат нищо против.
97
2
 
14
 
! Отговори
бай Гошо преди 2 месеца
да де, ама ако Западът направи таа глупост,Русия ще конфискува негови активи за двойно повече.От това ще загубят европейците,вкл. и ние,ще изкярат само англо-саксите.Т.е., те искат ние да им платим войната...И за какво "възстанивяване" става дума- скоро няма да има никаква Укриана.А ако изобщо искат преговори,първото условно услови на РФ ще е: върнете 300-те млрд. -"Аама не можем" - Ами тогава всичко продължава, докато...така. Това е положението. Укрите ще си вкарат един хубав нацистки авто.ГОЛ!
96
0
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 2 месеца
и на какво правно основание е това искане? ЕС не смее да гъкне по темата защото знаят какво активи има запада в Русия които в момента не са докоснати
95
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Копейките беснеят от тази идея. Те предпочитат от техния джоб да вземат парите за възстановяване на Украйна. Защото тези пари така или инъче ще бъдат дадени и аз предпочитам Русия да ги даде вместо аз
94
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 109 Руснетата ще ги дадат парите на драго сърце защото ще им трябват още пет пъти по толкова да дадат на Украйна за да си оправят бакиите сторени от Путин там.

Спонсорирани публикации