В кои 5 ситуации е добре да се откажем?

За да запазим себе си
6
В кои 5 ситуации е добре да се откажем?
Снимка: Istock

Всички сме чували, че постоянството е онова, което може да ни помогне да осъществим малките и големите си мечти. Постоянството е наша мотивация, полезна рутина. Има обаче и друг вид упоритост, която ни води по грешен път. Често знаем, че трябва да се откажем от нещо, но продължаваме да вярваме, че нещата ще се променят.

Вижте в кои ситуации е по-добре да се откажете.

Когато дълбоко в себе си усещате, че нищо няма да се получи

Болезнената истина е, че не всички мечти се сбъдват. Някои връзки никога няма да бъдат здрави, някои хора никога няма да ви обичат по начина, по който заслужавате, понякога дори няма да получите мечтаната работа. Това е животът.

Ако например се чудите дали трябва да се опитате да поддържате романтична връзка, в която постоянно се борите, за да оцелее тя, помислете дали партньорът ви е готов да даде същото от себе си, за да ви направи щастливи.

Ако смятате, че тази връзка ще бъде страхотна, когато вашият партньор напълно промени личността си, може би това са отношения, които трябва да изоставите.
Често се вкопчваме в партньори, които не ни ценят така, както заслужаваме.

Когато вече нямате нужда от някаква цел

Всеки човек има свои мечти. Има ли сме мечта миналата година, през изминалите месеци. Понякога обаче мечтите изискват усилията ни, а понякога вярваме, че ще се сбъднат без нищо да правим. Но рядко се замисляме дали мечтата, която ни се иска е все още актуална или всъщност искаме нещо съвсем друго. Честният отговор на въпроса дали действително искате да я постигнете, ще ви даде и отговор дали да се откажете от тази ситуация или не.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: щастиеуспехкъсмет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е редно да се трият коментари, само защото съм споделил че статията е наивна и че се радвам че не съм жена ,:))
1
0
 
5
 
! Отговори
Трифон преди 1 месец
А да, Честит 8ми март!!!

Спонсорирани публикации