Не давайте пари за добавки, сами можете да си направите напитки с електролити

За времето, когато тялото ви трябва да презареди, без да страда банковата ви сметка
16 мар 2024 22:21, Дарена Найденова
14
Не давайте пари за добавки, сами можете да си направите напитки с електролити
Снимка: iStock

Ако сте почитатели на уелнес тенденциите и здравословния начин на живот, един от многото съвети, които вероятно следвате, е да пиете много вода. Тя не само ви поддържа хидратирани, но също така предлага много други предимства като блестяща кожа, добре смазани стави и правилно функциониране на органите. Докато водата остава в центъра на нашето внимание, един компонент на хидратацията, който често се пренебрегва, са електролитите.

Електролитите са основни минерали – натрий, калий, хлорид, магнезий, калций, фосфат и бикарбонати – които имат електрически заряд, след като се разтворят в течност. Те играят жизненоважни роли в тялото, като поддържат функционирането на нашите органи, предотвратяват главоболие и поддържат баланса на течностите. Нуждите ни от електролити се различават в зависимост от това колко сме активни, дали сме болни или колко алкохол консумираме. Някои симптоми като повръщане, мускулни крампи или спазми, изтръпване на крайниците или неправилен сърдечен ритъм може да са признаци за електролитен дисбаланс.

В повечето случаи можем да задоволим нуждите си от електролити, като ядем разнообразни храни. Продукти като банани, авокадо, спанак, бадеми и кокосова вода могат да бъдат добри източници на електролити. Диетолозите насърчават първо винаги да избираме питателни храни, но понякога и добавките могат да бъдат полезни за задоволяване на хранителните ни нужди. Вероятно сте добре запознати с ярко оцветените спортни напитки и електролитни прахове на пазара. Въпреки че те са страхотна опция, когато сте навън, вие може да си направите и собствени електролитни напитки с продукти, които може би вече имате у дома.

Варианти за електролитни напитки, които да направите у дома можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: електролити
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
вет.д-р Г.Заров преди 1 месец
до 9 ; - Ти па баба ми и дядо ми откъде ги познаваш , че си толкоз светнат ?! "Година преди началото на ВСВ ..." ха -ха , смех у залата ! Явно твоите баба и дядо са родени тогава и с това се изчерпва всичко - всички баби и дядовци трябва да са родени тогава ,хах ?! ЛаладжиЙо кухоглави , пардон , глава пърна с електролит ...
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много хора си мислят че като обуят клин и пият цветни течности са спортисти. Тези храни и напитки са за спортисти
10
0
 
2
 
! Отговори
Ужасен преди 1 месец
Добавките само електролити ли са? А протеинова, или колагенова, или креатинова, или БЦАА, или ЕАА, или ХМБ напитка как ще си направим сами в къщи без да пострада банковата ни сметка?
9
5
 
4
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Съвети тип как да си направим еди кое си сами вкъщи съсипват бизнеса и икономиката на страната, което води до бедност на населението и държавата. Хората така и не разбират, че по този начин уж пестят, но всъщност тласкат държавата към бедност.
8
5
 
7
 
! Отговори
до До вет.д-р Г.Заро преди 1 месец
Точно па баба ти и дедо ти не са живели по 100 години. Година преди началото на ВСВ средната продължителност на живота в България е била под 52 години, в момента е около 72 години, лаладжиьо. Нищо не знаеш, но много говориш.
7
0
 
9
 
! Отговори
Подбивате бизнеса на преди 1 месец
Кирчо от Канада! Недейте така!
6
5
 
7
 
! Отговори
вет.д-р Г.Заров преди 1 месец
Да бе , да ! Едно време бабите и дядовците ни само електролити са пили , та са живяли по 100 години !
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пийте ошаф от сливи
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1 Това, което е 2 литра 2 лева е много далече от бира
3
0
 
10
 
! Отговори
Олимпийски надежди преди 1 месец
В село Подуене местните ритащи и хвърлящи топки, определено имат нужда от електролити.Имат нужда и от малко интелект.
2
0
 
18
 
! Отговори
х преди 1 месец
няма смисъл и бейлис да купувате, смесвате ракия с боза и получавате Пернишки Бейлис
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бира 2 L e 2 лева :)))

Спонсорирани публикации