Четирима с обвинения за касапницата в „Крокус сити хол“

Очаква ги доживотен затвор
25 мар 2024 07:01, Петър Бойчев
308
Четирима с обвинения за касапницата в „Крокус сити хол“
Снимка БГНЕС

Съдът в московския район Басманни определи мярка за неотклонение арест до 22 май на четирима души. Срещу тях  бяха повдигнати обвинения за извършване на терористичния акт срещу концертната зала „Крокус сити хол“ край руската столица в петък, при който загинаха 137 души, а най-малко 182 бяха ранени, съобщи ТАСС.

Обвинените са Далериджон Мирзоев, Саидакрами Рачабализода, Шамсадин Фаридуни и Мухаммадсобир Файзов, предава БТА.

Мирзоев, Рачабализода и Файзов са граждани на Таджикистан. В информацията не се уточнява гражданството на Фаридуни.

Файзов беше донесен в съдебната зала с носилка, като видимо той е изгубил едното си око, поставен му е и катетър, уточнява агенцията. Според силите за сигурност той е оказал съпротива при ареста.

По-рано Мирзоев и Рачабализода се признаха за виновни.

Отговорност за нападението пое "Ислямска държава", но руският президент Владимир Путин заяви, че извършителите са бягали към Украйна, която според него е подготвяла "прозорец", който да им позволи да се скрият на украинска територия.

Ако бъдат признати за виновни, те ще бъдат осъдени на доживотен затвор. Руските власти съобщиха вчера, че са задържали общи 11 души във връзка с нападението, отнело живота на 137 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На този ухото му е на ремонт както паметника на съветската армия у нас
279
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 1 месец
Под руините на залата май са намерили паспортите на Зеленски и на Буданов.
278
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едва ли ше доживеят да си излежават присъдите...
277
0
 
3
 
! Отговори
Руснаците са му преди 1 месец
Препарирали мозъка и му цъка кофата на тротилов еквивалент ако не каже истината ще,се превърне на веро.
276
0
 
3
 
! Отговори
Чалмата още не преди 1 месец
Знае къде се намира? Още е в матрицата между земята и мохамед.
275
1
 
4
 
! Отговори
Сериозни гримове преди 1 месец
Е получил от срещата си със Руските спец части са му разширили лицето като украински алкохолик след употреба на бели дози кокаинови пътеки със здрави ръкопашни боцове на кубинки е хвърчал в като дива котка във фургонетата.
274
0
 
2
 
! Отговори
Примата започна да преди 1 месец
Пее като синигерче предварително си каза че, го чакат едни винкели и бурдюри???
273
1
 
2
 
! Отговори
Влошиха си бъдещето преди 1 месец
Талибаните и подържниците на терористите които нямат еволюция на интеграция към развитие ще свършат като Чаушеску.
272
0
 
5
 
! Отговори
Нашите служби преди 1 месец
Щяха да ги назначат за министри и ордени за храброст.Ама Русия не е България да си развяваш чалмата.
271
1
 
2
 
! Отговори
Такива като този преди 1 месец
Имат партии във България ама в Русия е невъзможно и няма да прави повече така.У нас стават дупетати и раздават порции и си купуват всичко с еврофондове и субсидии.
270
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зверства срещу зверства. Само ще накарат ИД да продължи и май ще има още много от това, защото това е нещо ново и сега започва. Ислямистите май си намериха нова цел и пак си спомниха за Афганистан. Кремъл раздразни много хора и привлече вниманието на света и всякакви терористи и авантюристи и радикалисти.
269
2
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Хахахаха, били си признали! Като ти извадят окото, дали няма да си признаеш, че си мамут, да кажем! Как пък тези *** разбраха кои са атентаторите, че и даже ги хванаха за няколко часа? А преди атентата нищо не знаеха! Явно *** си мисли, че всички хора са прости. Сега тези ще си признаят и че са се срещали със Зе лесни, Байдън, Рокфелер, Мъск и др.
268
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този е бил обект на мечешки ласки.
267
1
 
0
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
Кой ги знае какви отпадъци са били и в Таджикистан,че да бягат от нея.Вече е богата страна благодарение на петрола и газа,столицата им нощем може да се види в интернет от осветлението дворците изглеждат като по филмите за арабските палати.И там мисля,че дори православните са повече или в нейна съседка бе и нищо,че се смята за мюсюлманска страна.Е,не признаха пандемията от Ковид 19 и дори авторите на статии за Ковид 19 ги заплашва затвор до 5 години,но никой не е безгрешен.
266
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На един му отрезали ухо, на друг му извадили око, трети скопили. При тези обстоятелства ще признаят, че са убили и царското семейство, ако и да не са били родени.
265
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
най-странното е, че от всичките видеа, няма нито едно от системата за видеонаблюдение, а и на всички налични видеа се вижда че противопожарната система не сработва, въпреки силното задимяване, а иначе тия неудачници дори незнаят руски вероятно и не знаят че е имало подобен атентат, ама след като са ги изпопребили са си "признали"всичко
264
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен265, Е, има осакатяване! И аз в конкретния случай напълно подкрепям действията на руснаците срещу такива XXL- ли, които за пари избиват напълно невинни жени и деца, но в рутюб наистина има един клип, заснет от самите командоси, как единият му отряза ухото и му го натика в устата. Вероятно е бил доста афектиран този руски (да речем) биатлонист, но е истина. Аз винаги съм за истината. Не че съчуствам на терориста, на кол да го набият, малко ще му е, и изобщо поздравявам "биатлониста".
263
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 265 "къде видя" Единия от тях е на носилка, или мислиш, че това е от спа процедури?
262
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 260 "а за това време в петък вечер даже неможе да излезете от Москва камо ли да стигнете до Брянск, казам го като човек, който е бил нееднократно в Москва" Ти си бил но руските мегафони, които ще усилват сигнала от Кремъл не са, а и да бяха нямаше никога да работят с фактите. То всъщност дори не трябва да си бил, на видеата показващи горящия център снимани от преминаващи коли от пътя до него се виждат ЗВЕРСКИ задръствания. Но тия със това супер дупер Рено били просто "излетели" от Москва.
261
2
 
0
 
! Отговори
Руснак преди 1 месец
До дата нато скоро ще приличаш на терористите много скоро само да те докопам !!!

Спонсорирани публикации