Кон и човек се надбягваха в Змейово

И фотофиниш не можа да определи победителя
25 мар 2024 12:08, Петър Бойчев
9
Кон и човек се надбягваха в Змейово
Снимка Община Стара Загора

И фотофиниш не можа да посочи победителя от надбягването на 100 м между атлета от Спортен клуб по лека атлетика “Берое" Николай Трънков и елитен състезателен кон, предаде Фокус. Шоуто бе организирано на конна база “Змейово" за Тодоровден.  

Николай Трънков е един от най-добрите атлети ветерани през последните години. Европейски вицешампион на 800м, национален рекордьор на 400 и 1500м за ветерани. Многократен национален и балкански шампион на средни и дълги бягания за ветерани.

Трънков се надбягваше с Йонас - 10-годишен жребец холандска порода, многообещаващ кон с куп международни победи. Жокей е Ивайло Бонев, национал на България по прескачане на препятствия, многократен държавен шампион и балкански за 2022г. Партньорството на Ивайло с Йонас бързо прогресира. Най-сериозното им постижение за момента е трето място от Гран при във Валенсия – Испания.

От близо и далеч се събраха гости, за да станат свидетели на първото в България до сега състезание между кон и човек. Организатори на събитието бяха община Стара Загора, кметство село Змейово и местното читалище "Пробуда – 1928“, заедно със Спортен клуб по лека атлетика "Берое“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: надбягванеконзмейово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Семето им е драконово, змейско. Затова могат да се надбягват с коне.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин е невменяем.
7
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
стига бе,много са вживявате..Това е просто едно ЗАБАВЛЕНИЕ и за бегача,и за публиката,и за кончето..
6
0
 
1
 
! Отговори
Ще се изнедате преди 1 месец
Подобни "експерименти" са правени в миналото. На някаква средна дистанци, да кажем 10 километра, човек няма шанс, се оказа че на маратонски растояния коня губи.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако дистанцията е достатъчно къса, човекът ускорява по-бързо и може да бие коня. Най-вероятно дистанцията е била избрана на ръба между предимството на човека, така че да стане шоу.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютна пародия! Всеки грамотен знае, че скоростта на коня е много по-голяма от тази и на най бързия човек. Ако тръгне в галоп, конят лесно ще стигне 60 км./ч , че и повече.Даже и най бързите спринтьори в света не стигат повече от 35 км./ч.Очевидно конят е бил каран на ходом, за да стане шоуто
3
0
 
7
 
! Отговори
Ферарио Светкавицата преди 1 месец
Сега да пробват и на 10км! Или поне 1км. Аз на 2 метра съм по-бърз от ламборгини, ферари, мерцедес и самолет! То докато тръгне аз вече съм минал 2 метра! Викайте ми светкавицата!
2
0
 
5
 
! Отговори
ФлякФ преди 1 месец
Поредната просто тия. Това село винаги се е казвало ЗмЕЕво, но преди десетина години на някой управник му дойде да го прекръсти на ЗмЕЙово. Изобщо няма да пиша за тъпакас който се прави на луд спринтьор. Нека да пробва това състезание на 100 метра спринт с някой нервен и бесен арабски жребец. Ще бъде изпреварен и наклецан даже
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Конят е куцал с трите крака.

Спонсорирани публикации