Рецептата Dnes: Пържени филийки по испанска рецепта

Много вкусни
30 мар 2024 11:17, Михаела Лазарова
9
Рецептата Dnes: Пържени филийки по испанска рецепта
Снимка: Istock

Продукти:

  • 6 дебели филийки стар хляб
  • 3 чаши прясно мляко
  • 3 с.л. захар
  • 1 пръчица канела
  • 2 – 3 ленти портокалова кора
  • 2 големи яйца
  • Олио или зехтин за пържене
  • За поръсване:
  • ½ чаша захар на кристали
  • 2 чаени лъжички смляна канела

Приготвяне:

  • Почистете много добре портокала и с помощта на белачка за картофи обелете 2-3 тънки ленти от кората му.
  • В малка тенджера комбинирайте млякото, портокаловите кори, канелата и захарта.
  • Когато заври леко изключете котлона.
  • Бъркайте докато захарта се разтвори и премахнете от котлона.
  • Когато сместа стане приятно хладка, премахнете канелата и портокаловите кори.
  • В тавичка подредете нарязаните филийки и ги залейте с млякото.
  • Когато се напоят от едната страна, обърнете ги от другата.
  • Отделно в подходяща дълбока чиния разбийте яйцата.
  • Внимателно извадете една филийка от млякото и също толкова внимателно я потопете от двете страни.
  • В добре загрят тиган сложете олиото/зехтина и добавете филийката.
  • Същото направете и с останалите филийки – извадете ги от млякото, потопете ги в яйцата.
  • Изпържете ги от двете страни до златисто.
  • Готовите филийки се поръсват с комбинация от кафява захар и канела на прах.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са така наречените torrijas който се ядат по католическия Великден и са равностойни по традиция на нашия козунак. Разбира се ,че и тук има доста по lait рецепти но наистина приготвени добре са много вкусни . Само да спомена ,че тази година цената на една готова филийка от хлебарница е от 3-4 евро.
8
1
 
6
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
2-3 яйца, малко прясно мляко (може и водичка). Разбивате яйцата, добавяте мляко/водичка, щипка сол, щипка захар, продължавате да разбивате докато се получи хомогена смес! Слагате тигана да се нагрее и сипвате олиоили масалце, вземате нарязан хляб - бял, топите в сместа, пържите от двете страни, готовите филийки ги намазвате с мед или конфитюр, консумирате с Айрянче!!!!
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе пълна мизерия, не знам варненски ли са или испански, да пържиш стари филии, е мизерия. Да се напои с пържена мазнина хлябът и с тия канелени аромати... само като го чета това, ми стана лошо и ми се догади. А тоз префърцунен аристократ, дето се пъне тука да разяснява кое какво било, сигурно само това плюска.
6
7
 
3
 
! Отговори
Леля Ленче до 5 преди 1 месец
Не знаеш ли, че цивилизацията тръгва от България, българите са открили Северна и Южна Америка, как филлите ще са испански или крем карамела(флан) или Баския чийзкейк(tarta de queso) Ние сме люлката на цивилизацията
5
8
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
Абе комплексар на кое викаш варненски филии и на крем - карамел или казваш, че е Варненски, който е измислен в Северна Испания през 18 век. Комплексирани ориенталци
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баба ми правеше такива филийки, но не им викаше испански, а варненски. Но сега всичко требе да е европско, иначе не важи.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много канела, много нещо. Пържена канела, пържен протокал. Не ми се яде такова.
2
2
 
7
 
! Отговори
Тцъ преди 1 месец
Много сте ги прегорили.
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВРЕДНО!

Спонсорирани публикации