ѕрашката на ƒавид и —трелата - какви са ѕ¬ќ-системите на »зраел

ћного се залага и на ∆елезен лъч
ќбновена: 14 апр 2024 08:21 | 14 апр 2024 08:14, ѕетър Ѕойчев
56
ѕрашката на ƒавид и —трелата - какви са ѕ¬ќ-системите на »зраел
—нимка Ѕ√Ќ≈—

Ќападението с ирански безпилотни самолети и балистични ракети е най-новото предизвикателство за израелските системи за противовъздушна отбрана, които и без това са пренатоварени заради войната срещу групировката "’амас".

≈то един по-подробен поглед към многопластовата система за противовъздушна отбрана на »зраел, изготвен от "јсошиейтед прес":

"—трелата" - “ази система, разработена съвместно със —јў, е предназначена за прехващане на ракети с гол€м обсег, включително видовете балистични ракети, които »ран за€ви, че е изстрел€л снощи. "—трелата", ко€то работи извън атмосферата, беше използвана в насто€щата война за прехващане на ракети с гол€м обсег, изстрел€ни от хусите в …емен.

"ѕрашката на ƒавид" - –азработената съвместно със —јў "ѕрашка на ƒавид" е предназначена за прехващане на ракети със среден обсег, каквито притежава ливанската групировка "’избула".

"ѕейтриът" - “ази американска система е най-стари€т член на израелската система за противоракетна отбрана - използвана е по време на ¬ойната в «алива през 1991 г. за прехващане на ракети "—къд", използвани от силите на тогавашни€ иракски лидер —аддам ’юсеин. —ега "ѕейтриът" се използва за свал€не на летателни апарати, в това число дронове.

"∆елезен купол" - “ази система, разработена от »зраел с подкрепата на —јў, е специализирана в свал€нето на ракети с малък обсег на действие. ќткакто влезе в действие в началото на миналото десетилетие, т€ е прехванала хил€ди ракети - включително по време на насто€щата война срещу "’амас" и "’избула". »зраел твърди, че има над 90 процента успеваемост.

"∆елезен лъч" - »зраел разработва нова система за прехващане с помощта на лазерна технологи€. »зраел за€ви, че тази система ще промени правилата на играта, тъй като е много по-евтина за използване от съществуващите системи. ¬ъпреки това т€ все още не е въведена в употреба.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


56
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
47
3
 
1
 
! ќтговори
„и фуу тиии преди 1 месец
Ѕогати юдеи от —јў са плащали на евреина јдолф ’итлер масово да убива бедни евреи. «а да се отърват от задължени€та да ги хран€т и поддържат, като свои брат€.  омунизмът бе юдо-комунизъм. ƒемокраци€та на —јў е ционизъм. ÷ар€т на Ѕританската импери€ е юдеин.
46
3
 
3
 
! ќтговори
SS преди 1 месец
 ато чета ,че 99 процента от ракетите изстрел€ни от »ран са свалени и се сме€. Ќ€ма ѕ¬ќ в света което може на 99 -100процента да направи това ќбикновенно прехванати те ракети от изстрел€ни например 100 са 37-42 .ќбаче ни лъжат защото зна€т ,че населението е полудебилно.
45
2
 
1
 
! ќтговори
пророк »лон ћъск преди 1 месец
Ќакра€ всички юдеи ще се изсел€т на ћарс и там - ќ-о, Ѕогове! - ще изгор€т. »наче отърване от ционистите н€ма!
44
1
 
3
 
! ќтговори
ќчаквайте преди 1 месец
Ќай- новите еврейски системи: "ѕрезервативът на —оломон" и "—плескани€т *** на јарон"
43
0
 
0
 
! ќтговори
маалатъ преди 1 месец
≈вреите не са чували за "ѕрашката на Ѕай √$$$нчу"! -)))))
42
2
 
2
 
! ќтговори
11 преди 1 месец
"ѕрашката на ƒавид" - ћбуахахаххаха, ти€ са с л€ва резба!
41
2
 
2
 
! ќтговори
Ѕаша ти преди 1 месец
ƒо Ѕатко ви —амо да припомн€, че и двете —ветовни войни тръгнаха от христи€нската ви "хуманна", "цивилизована", "демократична" ≈вропа. ≈вропа с африканските колонии, отр€заните ръце и сипаите, вързани на дулата на английските оръди€. ¬иж политическата карта на јфрика, границите са като разр€зана торта! ќтносно "мюслитата" - факт е, че радикални€т уахабизъм беше и е здраво подхранван от христи€нската ви јмерика и «ападна ≈вропа. ‘акт е, че нarлосаксите мраз€т православието.
40
3
 
7
 
! ќтговори
Ѕатко ви преди 1 месец
ƒо пи€ница мистик јми защото толкова са христи€ни. ѕредпочитат да подкреп€т  адировците на ѕутин и мюслитата, цел€щи да изколват къде що вид€т христи€нин или евреин. “€хна си работа, но взех да се съмн€вам, че такива не са чисти българи, по- скоро са от малцинствата и само по лична карта. јз винаги бих подкрепил бели държави /макар че и при т€х налазиха вс€какви/ + »зраел, отколкото н€какви фанатизирани maнгусти, врагове на всичко цивилизовано и христи€нско.
39
6
 
9
 
! ќтговори
пи€ница мистик преди 1 месец
јбе, православните христи€ни, носители на семейни ценности и очевидни слав€ни с руси коси и сини очи :))) «ащото толкова много любите мюсюлманите и сте против евреите, които са ви дали »исус ’ристос, ваши€ √оспод Ѕог :)))))
38
4
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬ стати€та не се споменават цените на системите, цената на единична ракета и средната цена за унищожаване на цел. ќбикновено по една цел на системите с гол€м обсег се използват 2 до 3 ракети. ÷ената е доста солена, 4uфyтuтe ще се охарчат €ко. ј злите езици говор€т, че »ран е пуснал стари ракети и дронове, за да изтощи ѕ¬ќ на евреите. ј евреинът предпочита смърт пред загуба на пари! ћуахахахахахаах!!!
37
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ѕрей, ƒавид бил гол€м извратен€к, тц, тц, тц...
36
7
 
12
 
! ќтговори
до 39 преди 1 месец
» ти като си пиеш редовно хапчетата можеш ли да ми отговориш какво е »зраел без сащ ? јз ще ти отговор€ едно √ќЋяћќ Ќ»ўќ. ќни€ с чехлите от ’амас преди 6 месеца им разбиха купула и ги направиха смешни с ракети гаражно производство. “акива като теб заблудени сте си останали там нацад във времето когато сащ все още н€кой го см€таше за нещо. јми те едни ’ути ги направиха смешни ти за »ран ми говориш бегом към психодиспансера и до пълно лечение.
35
6
 
4
 
! ќтговори
до 36 преди 1 месец
»зраел н€ма военен потенциал да води продължителни военни действи€ както и ресурси. Ќай големи€ техен партньор сащ също се вид€, че н€ма потенциал да помага продължително. ≈дно е да имаш желание друго е да имаш възможности. «ад »ран са  итай, –уси€, — , »нди€ които могат да помагат. »ран не е това което беше преди 20 години и сащ са на€сно с това въпреки наложените санкции »ран израстна.
34
2
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен 35...още един който не си е пил хапчетата сутринта...ще сравн€ва военно »зраел и »ран...момче,осъзнай се..
33
2
 
6
 
! ќтговори
 онфуций преди 1 месец
“ова ще бъде война на изтощението, както е войната в ”крайна - дронове за н€колко хил€дарки срещу ракети пейтриът за стотици хил€ди да не казвам милиони долари. »ранците със сигурност имат и скрити карти в ръкава, със сигурност са получили технологии и достъп до сателитна информаци€ в зам€на на дроновете Ўахед, които осигуриха на ћосква. “ова нападение със сигурност е синхронизирано с ѕутин за да спъне евентуална военна помощ на —јў за ”крайна.
32
7
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒа да - прашката на давид : еврейте са наведени и брадите ги работ€т на задна прашка !
31
7
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»ран ще съжал€ват за това нападение като палестина, израел са отмъстителни и това н€ма да се прости.
30
7
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќе знам какви прашки имат »з—раел ама имаше попадени€ на дронове все пак ползвам “елеграм канали.  акто писах снощи тежките времена за ционистите и неолибералните .ърши които си помислиха, че управл€ват света тепърва предстои. »ран ще удар€т пак и никой не може да ги спре това тр€бва да е €сно на нашите заблудени гейевроатлантици мислещи сащ за н€каква сила.
29
4
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен 32...момче.бръщолевиш глупости...до вчера »ран имаше ‘5 изтребители купени от —јў...хайде вкарай си за малко главата във фризера да се поохлади...
28
4
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ще има двубой между копринените прашки на давид и персийската стрела...

—понсорирани публикации