Васко Василев с концерт в Айфеловата кула

Виртуозът ще свири заедно със солисти от Кралската опера
26 май 2024 14:50, Петър Бойчев
3
 Васко Василев с концерт в Айфеловата кула
Снимка БГНЕС

Тази вечер Айфеловата кула ще блесне още по-силно и заради Васко Василев. Той ще изнесе концерт заедно със солисти от Кралската опера „Ковънт Гардън”. Събитието ще се състои в красива зала в сърцето на емблематичната за Париж кула, съобава НОВА.

Зрителите тази вечер ще изживеят двойно удоволствие, защото ще присъстват на събитие 2 в 1 – концерт с класическа музика на най-високо ниво и светлинно шоу, тъй като традиционно Айфеловата кула свети за няколко минути на всеки кръгъл час, а това придава допълнителна приказност.

„Айфеловата кула е символ на Франция и Париж и аз съм много щастлива, че именно там за втори път ще празнуваме най-светлият български празник – 24 май. Миналата година със световноизвестния ни цигулар Светлин Русев, тази с Васко Василев”, разказва Десислава Бинева, директор на Българския културен институт в Париж.

„Васко Василев ще участва в концерта заедно с четирима от своите колеги от Кралската опера „Ковънт Гардън”. Мисля, че има нещо изключително приятно и символично в това музиканти от пет националности да празнуват заедно на сцената нашия български, най-светъл, празник”, добави Бинева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от За да се разбираме
Шестте женски поведения, които отблъскват всеки мъж
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
7
 
! Отговори
Ентусиаст преди 3 седмици
Васко е готин! Кефи ме този човек!

Спонсорирани публикации