7 знака, че някой се опитва да ви унижи

Обиди към външния ви вид
16 юни 2024 15:52, Михаела Лазарова
19
7 знака, че някой се опитва да ви унижи
Снимка: Istock

Всеки ден общуваме с различни хора. Роднини, колеги, приятели, интимен партньор. Взаимоотношенията с тези хора ни карат да се чувстваме по различен начин през различните етапи на познанството ни. С някои е приятно, дават ни мотивация, докато други постоянно се опитват да ни унижат. Това емоционално малтретиране невинаги е видимо. Често можем да не го забележим. Да си кажем, че другият така си говори.

Особено лесно е да бъдем заблудени, когато става въпрос за любовна връзка. Може да ни глезят, да имаме удобства, но партньорът ни да е твърде комплексиран и нарцистичен и да имаме моменти, в които да се опитва да ни унижи.

Кои са знаците, че някой се отнася унизително към нас?

1. Карат ви да се срамувате – Това е един от първите знаци, че някой се опитва да понижи вашата самооценка. Срам от вашите думи, действия, от нещо тайно, което сте споделили, от това че се опитвате да следвате интересите си и т. н.
2. Обвинения – „Нямаше да го направя, ако не ме беше ядосала/а толкова“ е пример за обвинение, което премахва отговорността на лицето с обидно поведение. Дори и вие да не сте виновни, сте удобна мишена за това да бъдете поставени в тази позиция с цел да ви унижат. Разбира се има много други ситуации, в които някой може да ви накара да се чувствате виновни.

3. Критика – Когато тя не е конструктивна, не е поднесена по начин, по който да не ви унижи е чиста форма на манипулация и унижение.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Унижава само себе си!
10
3
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 1 месец
Що *** ? От ГЗ направо в устата ли ти го не наврял ?
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С мъж - зодия Близнаци - за нищо на света.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Настройва другите срещу вас, знае тънкостите за това, което значи, че има опит.
7
2
 
2
 
! Отговори
Прочетох "унищо преди 1 месец
"свирят куршуми, събеседникът Ви пада, облян в кръв - явно някой стреля по Вас!"
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 5 Само че това го разбира само онзи, който има достойнство и ако е богат, не разчита да бъде уважаван само заради парите си. Но който е без достойнство, не може да схване смисъла на онова, което си написал(а). Той си мисли, че колкото повече финикийски знаци има, толкова е по-достоен, без значение как е придобил тези пари.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е да *** като си кеширан е лесно да гледаш снизходително на хора, които се опитват да те унижат. Подхвръляш им някаква дума колко профит имаш и хоп, завистниците се сдухват. После вече не казваш какво печелиш, но въображението работи.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 2 - Ех, ако достойнстото се мереше с пари, ама не, те са просто средство за преживяване. Нищо общо с достойнството.
3
2
 
11
 
! Отговори
Този,за когото пишеш преди 1 месец
До Анонимен 1 - Той си мисли,че унижава околните, но всъщност дава индикации за собствената си диагноза.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквото и да прави и пише, отнася се за него, така че унижение друг път. Несигурни хора може да се вживеят, но повярвайте, безсмислено е. В крайна сметка, този, който се опитва да унижава, себе си унижава. Нито ви е някакъв авторитет, нито близък човек. Защото, ако беше, нямаше да го прави. Така че зиро внимание на глупостите, особено пък от непознати.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знак 1 - Пише "маааалyyyyyyмниииик" към всеки втори пост, който се разминава с неговата гледна точка :)

Спонсорирани публикации