Екоактивисти атакуваха лондонско летище с боя, там е бил и самолетът на Тейлър Суифт?

Те напръскаха частни самолети с оранжева боя
20 юни 2024 20:12, Нели Христова
26
Екоактивисти атакуваха лондонско летище с боя, там е бил и самолетът на Тейлър Суифт?

Активистите от Just Stop Oil атакуваха с боя частни самолети на летище в Лондон, където се твърди, че часове по-рано е кацнал самолетът на Тейлър Суифт.

Двама протестиращи влязоха в частното летище на летище Станстед около 5 сутринта в четвъртък, боядисвайки самолети с помощта на пожарогасители, пълни с оранжева боя.

Двамата активисти се се опитали да се прицелят в самолета на Суифт.

Протестиращата група твърди, че самолетът на Суифт е кацнал на частния терминал само часове по-рано. Все още не е известно дали самолетът на американската поп звезда е бил на летището по това време и дали е сред вандализираните самолети. Суифт трябва да изнесе концерти на стадион Уембли в петък, събота и неделя.

Появиха се видеозаписи, които показват как един от активистите прорязва дупка в оградата, преди да започне да пръска боя върху самолетите.

Инцидентът се случи ден след като двама протестиращи Just Stop Oil бяха арестувани, след като напръскаха Стоунхендж с оранжева боя.

Групата каза, че Коул Макдоналд, на 22, и Дженифър Ковалски, на 28, са влезли в частното летище в Станстед, изисквайки от британското правителство да работи за прекратяване на добива и изгарянето на нефт, газ и въглища до 2030 г. Двамата са използвали ъглошлайф, за да пробият оградената зона, преди да покрият самолетите с оранжева боя, каза групата.

Макдоналд от Брайтън каза:

 

"Живеем в два свята: единият, в който милиардерите живеят в лукс, могат да летят с частни самолети далеч от другия, в който непригодни за живеене условия се налагат на безброй милиони. Междувременно тази система, която позволява изключително богатство да бъде натрупано от малцина, в ущърб на всички останали, унищожава условията, необходими за поддържане на човешкия живот в едно бързо ускоряващо се безкрайно "жестоко лято" (заглавие на една от песните на Суифт).

"Милиардерите не са недосегаеми, сривът на климата ще засегне всеки един от нас."

Говорител на Just Stop Oil каза: "Докато правителствата позволяват на петролните корпорации да вилнеят, унищожавайки нашите общности, действията на отделните хора означават много малко. Ето защо Just Stop Oil настоява следващото ни правителство да подпише правно обвързващ договор за постепенно премахване на изкопаемите горива до 2030 г. Неуспехът да защитят хората, които представляват, ще означава, че привържениците на Just Stop Oil, заедно с граждани от Австрия, Канада, Норвегия, Холандия и Швейцария ще се присъединят към съпротива това лято, ако собствените им правителства не предприемат смислени действия."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Миш-маш
Идеалният панталон според типа фигура
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 3 седмици
Абсолютно. Слънцето вече гори. През летните месеци повече от 20 минути не мога да издържа на слънце. Усещам как кожата ми гори все едно съм застанал до запален огън. Получавам и силно главоболие. А като се сетя като деца как сме играли по цел ден навън месец юли в най голямата жега? Сега като погледна термометъра уж не е чак толкова горещо. 35 градуса нормално лято. Обаче слънцето гори. Усеща се върху кожата. Има нещо повредено. Сигурно атмосферата е изтъняла и пуска повече радиация.
20
3
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
Климатът се измени и лятото у нас вече е непоносимо, очевадно е. Зима също нямаше. И затоплянето е далеч с повече от градус и половина. Но не е това начинът. Ако им стиска да саботират петролните рафинерии в Близкия Изток и да атакуват страни като Индия, Пакистан, Китай... където квоти за вредни емисии няма, или заводите за коли с ДВГ! В либералните страни е лесно...
19
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин ги праща.
18
1
 
3
 
! Отговори
Смъртни Присъди преди 3 седмици
Всичко мога да понеса, но да застрашат Тейлър Сливата, е това не мога да го преглътна... издайте смъртни присъди на Гретките.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази боя от лукови листа ли я направиха? Или боята е екологична от домати? Пръскат с бамбукови пръчици? Стига глупости! Незабавно да се криминализират тези терористи! Гаранцията да е максимална! И без друго ще я плащат работодателите им с лобистки интереси.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Евроатлантически ценности
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тва вече е тероризъм. Боята може да запецне някой чуствителен датчик.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Крайно леви хипи-либерасти - с тези тежко повредени ментално сектанти трябва да се действа много строго и безкомпромисно! Защо тези социопати се толерират? Кой и защо ги покровителства?
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чудя се, кога ли ще криминализират деянията на тези дечоре до степен, че да ги стреснат достатъчно добре, че да се саморазпаднат поради безсилието си.
12
0
 
4
 
! Отговори
Чичолина преди 3 седмици
На тези в главите им няма място за мъже.Поне като хипитата да бяха фенове на свободната любов,а те мъжете бягат като ги видят
11
1
 
2
 
! Отговори
Неразбрал преди 3 седмици
Теа екоактивисти по горите спят ли,и трева ядът ли .Вода пият от реката ли???Голи ходят ли?....Пей ми стана интересно затуй сичко дали го спазват,или са лицемери???Щото нема друга логика ако вършат горепосоченото,да се изживяват тъй брутално сред обществото!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой, без съгласие и подкрепа на висшестоящи, ще издевателства и налага мнение и политики на държави и народи в цял свят.:))
9
1
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 3 седмици
"Зелени" терористи
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цитат: /"Милиардерите не са недосегаеми, сривът на климата ще засегне всеки един от нас."/, -верно ли:)) то зелената сделка е точно от милиардерите. Изменението на климата преди ковидо къде беше, /на почивка ли/ , всичко беше нормално.:)) Весело четиво.:))
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези двете екококошки боси ли ходят? Като спрат нефта с цървyли ли ще ходят? Подметките на кецове и обувки от какво мислят, че се правят ? Когато спрат нефта с какво ще си разкарват туловищата да пръскат със спрей? С въздушни балони ли? А кой ще им кара храна? Пощенски гълъби ли?
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зелени талибани. Като почнат да им дават реални присъди в панделата ще спрат. Ама и правосъдието стана прекалено толерантно.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Както пише на пернишки магазин за бои и лакове - ТЪРСИТЕ СИ БОЯ?
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това са екотерористи. Плащат им, за да правят зулуми. Като ги видя пиша с дислексия. Извинявам се.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това са екотеристи. Плащат им, за да правят зулуми.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Психопатия с развита социопатия.

Спонсорирани публикации