Група "Етнотикс" празнува юбилей с концерт в столицата

Ние сме семейство, музиката е сила
21 юни 2024 17:22, Инна Ангелова
3

Групата “Етнотикс” вече десет години създава етно рок. В репертоара си имат както традиционни фолклорни произведения, така и съвременни версии на фолклорна основа. На 26 юни "Етнотикс" ще зарадва феновете си с концерт в София.

Концерт майсторът и първа гъдулка Деница Христова сподели в предаваното "България сутрин", че приятелството е това, което държи групата заедно през годините. Латина Димова също свири на гъдулка и споделя, че идеята на групата е да стъпва на основата на фолклора. Модерното звучене идва от ударните инструменти и от китарите.

"Стъпили сме на фолклорна основа. Завършили сме музикални училища и сме учили фолклора такъв, какъвто всичко са го чували. Носили сме носии, и сега носим носии. Имаме и модерни спектакли, и такива, които изцяло стъпват на фолклора", отбеляза Христова предф Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че по-възрастното поколение на разбира това, което правят, тъй като са свикнали с автентичния фолклор, който по думите ѝ е останал много назад във вековете. Христова посочва, че хората имат предразсъдъци, затова те съвсем леко “пипат” музиката.

Димова обясни, че липсата на интерес от българите води до модернизиране. Христова уточни, че България е богата на фолклорни области като всяка носи своята красота

"Музиката е силата, която ни води. Групата за нас е като семейство. Когато се събрахме, бяхме малки, сега всички имаме деца", призна тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: концертрокмузикаетно
Още от Миш-маш
Идеалният панталон според типа фигура
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Изостанал съм с 10 години. Тия ги чувам за пръв път. Как па тубата веднъж не ми ги е предложила като слушам точно етно и то не само българско. И съм далеч от чалгата.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия па никой не ги е чувал те щели юбилей да празнуват,ай сиктир.

Спонсорирани публикации