Възможно е да има нови избори след вота на 4 април

45-ото Народно събрание може да не формира управление
96
Възможно е да има  нови избори след вота на 4 април
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според социолога Живко Георгиев след изборите е възможно да се стигне до предсрочен вот.

„Може да се стигне до правителство на малцинството, но малко преобладава възможността да има правителство с широка парламентарна подкрепа, все едно е кои ще са в коалицията и кои ще са само подкрепящи", коментира той пред БНР, но не изключи възможността 45-ото Народно събрание да не успее до формира управление.

Още по темата

Според него няма убедително лидерство на партийно равнище.

"Голяма част от т.нар. лидери, в това число и в лидерските партии, са поизчерпани и амортизирани. Има заявки за нови лица, но те бяха подтиснати от обстоятелствата. Епидемичната ситуация ограничи изявите им. Медийният ресурс е по-скоро достъпен за партиите на властта, а новите проекти се оказаха до голяма степен изолирани от публичните медии", каза той.

Георгиев посочи, че това е причината да не се случат сериозни предизборни дебати между политиците, които са важни за избирателите.

"Това, което можехме да следим по време на кампанията, не очертава еднозначно това, което ще се случи на изборите", коментира той и тогава ще стане ясно дали партиите са намерили контакт с избирателите.
Между 5 и 8 ще са политическите формации, които ще влязат в следващия парламент, смята той и подчерта, че много трудно ще се формира управленска коалиция.

Социологът прогнозира изненади в резултатите от вота, ако избирателната активност е над 3 милиона души. Според него около 50% ще е активността на 4 април.

"Ще има едни 10-15%, които ще вземат в последния момент решение за кого да гласуват, но това не е новина", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
ЗАРЕЖЕТЕ МАШИНИТЕ преди 3 години
СЪЩИТЕ СЕ ОТКЛЮЧВАТ С ЛАПТОП И РЕЗУЛТАТА СЕ МАНИПУЛИРА , СУМИРА И ПРАЩА В ЦЕНТРАЛНИЯ ИЗБОРЕН ПУНКТ!ДАЛАВЕРАТА ИМ Е ПЪЛНА !ЗАТОВА РАНДЮ , НАТИСКА ЗА ДА ГЛАСУВАТЕ С МАШИНИ--ЗА ДА ОБЪРНАТ ВОТА!
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И така, след като видяхте новите кандидати за предстоящите избори, кой ще е вашият избор:а) Lufthansaб) British airwaysв) Air Franceг) стълбад) друга авиокомпания
83
0
 
0
 
! Отговори
до 84 преди 3 години
Кой знае? Да не е нещо като brutal kangaroo , където онези от ЦРУ влизат офлайн ?
82
2
 
11
 
! Отговори
Кви машини ,бе ха,ха преди 3 години
АЗ ВЯРВАМ САМО НА СЕБЕ СИ И ТОВА , КОЕТО ПИША --ЧЕРНО , НА БЯЛО...!НИКОЙ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ , ДА МИ ВЛИЯЕ И МАНИПУЛИРА!!!!!!!!!!!!!!!!ОЩЕ ПО-МАЛКО , НЕКАКВИ КРУШОВСКИ БИВОЛИЦИ , ХАСКОВСКИ ПРО ШЛЯЦИ ИЛИ ОНИЯ ЛЕЖАЧИ НА УЛИЦАТА ПО ТРОТОАРИ, КРЪСТОВИЩА И ПАЛАТКИ...ХА,ХА,ХАААААААА...НО , ПАСАРАН МУЛЬОВЦИ......
81
1
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Абсолютно!
80
1
 
10
 
! Отговори
до 82 преди 3 години
😂 Мога ли да запитам защо като са надеждни машините г-жа Нинова не си направи машинно гласуване? Защото тя си пусна кутии за обувки и обикаляха от къща на къща с кашончета и само където буркани не пуснаха за бюлетинете си ? Ммм ? БурканБанк.Ми то така се печели 80% победа. Накрая излезнаха 2 500 повече бюлетини в кутиите за обувки щото Белий ходил сам по къщите. Хахахахаха . То звучи като виц. Ама си е чистата истина е за реване. Не е за смях, където се подиграват с България като лъжат хората.
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на хакерския маратон DEFCON, проведен наскоро в Лас Вегас, 50 деца на възраст между 8 и 16 год. са се опитали да хакнат точна реплика на сайта и машините, използвани за гласуване на изборите в САЩ. Там машините са свързани с интернет и имат софтуер. 30 от децата са ги хакнали мн. бързо.Рекорта е на Емет Бриуър 10 минути. Докато в България при офлайн машини според киберексперти може да се влезе в машината с лаптоп ако интерфейса се отключи. Информацията се събира локално и се принтира.
78
7
 
14
 
! Отговори
до 82 преди 3 години
Говорите колкото да не заспите. За всичко ГЕРБ ви е виновен. Та нали в цял свят се отричат машините? Да не би ГЕРБ да казва на света какво да правят? Бреех! Вие тоя Бойко за Господ го имате. ГЕРБ казал за машините. Ами кой гласува с машини, бе аламколууууу? В Индия гласуват с машини защото не са грамотни и с картинки им показват за кого да гласуват. Бойко ви е виновен за земетресението, за наводнението, че Земята се върти и не е плоска както мислите-пак Борисов ви е виновен. Айдеее.. на фуражааа
77
14
 
6
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Опорната точка на ГЕРБ е: "Машините не са надеждни". Много им пречат, не е така лесно да се фалшифицират резултатите. Ако имаше само машинно гласуване нямаше да се смята на ръка, нямаше да се пише. И му намериха цаката: Да има и хартиени бюлетини. Само сумирането на резултатите от двата вида протоколи ще създаде достатъчно хаос.А можеше просто всяка изборна секция да ги предава двата протокола отделно.Няма лесно да се оттървем от Бойко и дружинката му. Затова гласувайте.
76
15
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Много са активни гербаджийските *** днес. Бойко нещо се е притеснил за резултатите.
75
4
 
2
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До до 77: За да се хакне машина, която няма вход за данни, тя трябва да се отвори. Ако това искате да кажете, може. Но на практика няма как да стане, все пак трябва да ги охраняват. Но на филм всичко е възможно да се случи.Голямото предимство на машините е, че при тях няма невалидни бюлетини. Именно за това толкова се опъваха от ГЕРБ за машините и за това и добавиха хартиените бюлетини, за да има пак чували за разнасяне.А една бюлетина на "неправилно" гласувал лесно може да стане невалидна.
74
7
 
21
 
! Отговори
САМО ГЕРБ , БРАТъЧЕ. преди 3 години
От тия , лежачите по тротоарите, палаткаджийте и тупанджийте , нема хаир, брато...ТИЯ , СА ВСЕ ЛЕЖАЧИ И ЛАПАЧИ , С ПО-ГОЛЕМА УСТА ОТ МОЯТА....ХА,ХА,ХАААААААААА...ПИПНАТ ЛИ ВЛАСТТА----НЕМА ДА ИМА НАСИЩАНЕ....ДО НАСИРАНЕ!ГЛЕДАЙ , ЧЕРЕПА И Ц.ВАСИЛЕВ ....И СИ ПРАВИ ИЗВОДИТЕ....!!
73
1
 
8
 
! Отговори
до 77 преди 3 години
Не помня епизода. Това беше точно когато разкриват как съпруга Питър Флорик е организирал да се хакнат машините само в най-големите секции и на местата, където подкрепата за него по прогнози е била ниска. Тогава само една част от машините са манипулирани. Така напрактика е трудно да се открие къде точно са манипулираните машини. Няма да разказвам повече, за да не ви разкажа сериала и да загубите интерес. Гледайте и ще видите как се печели с лъжа чрез машините! :))))
72
1
 
1
 
! Отговори
Бандит преди 3 години
76,в кой епизод..?Тъкмо го гледам,ама още съм на 9..А са двайсет и кусур :)
71
2
 
9
 
! Отговори
до 70 преди 3 години
Аз също не го познавам лично.Но познавам хора, които разбират как ще се хакнат машините. Гледах в Добрата съпруга как ги хакнаха също без интернет. Дано не ги хакнат!Не съм злодей.Искам честни избори както всички нормални хора.Странно защо се искаха тези машини, след като в света се знае, че са опасни за честните избори? Защо му трябваше на българина да си купува с 5 талиги щ.д.тези щайги,които с една флашка или двойно дъно се манипулират?Въпроса е реторичен. Кой каквото си надроби това ще сърба
70
2
 
2
 
! Отговори
ахааа преди 3 години
''Ще има едни 10-15%, които ще вземат в последния момент решение за кого да гласуват''----Аааааа, тези ги знаем кои са!Онези със 100-левките, чубабчетата и биричката.............а защо не и нещо за десерт?!
69
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТикволандияИ какъв е смисълът да се гласуваха с такива машини, обясни ми?
68
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
просто ще има отчайващо ниска избирателна активност, ако бойко иска да е избран от 10% от българите ясно колко му е наглостта.
67
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който агитира за гласуване в чужбина не разбира, че без ограниченията в секциите в Турция за ДПС мигат да гласуват и 800 000 души, коят я прави втора, даже първа сила. Това води до искания за двунационална държава, задължителен турски език в училищата и куп други международни проблеми.Егозимът на Да България и МаяМата не е никаква изненада. Такива партии-маргинали си мисля, че с гласовете на тези от чужбина ще станат първа сила, но нищо подобно. Първа сила не се става с хвърляне на яйца!
66
16
 
5
 
! Отговори
Софиянец кореняк преди 3 години
Ще гласувам смело и гордо за Демократична България!!!