За вота на 11 юли: На Острова вече дадоха съгласие

Към момента такова е поискано от 58 държави от общо 130
Обновена: 15 май 2021 16:24 | 15 май 2021 16:20, Веселина Йорданова
60
За вота на 11 юли: На Острова вече дадоха съгласие
Снимка: БГНЕС

В Министерството на външните работи е в ход работата по организиране на парламентарните избори на 11 юли 2021 г. зад граница. Вече е получено първото съгласие - от Великобритания, за вота на нейна територия, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

За да бъде гарантирано правото на глас на сънародниците ни в чужбина, на ръководителите на задграничните ни представителства са дадени указания да поискат съгласието на приемащата държава за провеждане на изборите и за разкриване на секции както на територията на дипломатическите и консулските ни представителства, така и извън тях.

Към момента е поискано съгласие от 58 държави от общо 130, включително такива с вторична дипломатическа акредитация.

Създадена е работна група "Избори", подготвен и изпратен на ЦИК е индикативен бюджет за вота в чужбина, изпратено е писмо на ЦИК с официалния имейл-адрес, по който ще се осъществява кореспонденцията между МВнР и ЦИК, дадени са указания за изпращане на покани за международно наблюдение в изпълнение на международните ни ангажименти и съгласно Изборния кодекс, на сайта на МВнР е разкрита рубрика "Избори за НС 11 юли 2021 г.", където ще бъде публикувана важна информация, свързана с гласуването зад граница, и достъпна на следния адрес: https://mfa.bg/bg/izbori-2021.

Сънародниците ни в чужбина ще могат да се информират и от сайтовете на съответните ни дипломатически мисии, както и от техните профили в социалните мрежи.

За организирането на вота зад граница, както и досега, МВнР заявява готовността си да работи в тясно сътрудничество с българските общности в чужбина. Призоваваме ги да проявяват инициативност и да влязат в контакт с дипломатическите ни мисии, за да се включат активно в процеса, апелират от ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: изборичужбинаМВнР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И всичките псевдо-българи ще гласуват за тъмночервения болшевик-костовак Бойкикев, за Чалгаря и за шалварите на Мустафата, сиреч - всичките за Мун..чо!Да са ни честити! Комунизмът си дойде, урааа!
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат, не искат, секции на острова ще има.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и повече секции в Македония нали за членство се борят 2/3-ти са с български паспорти
20
2
 
5
 
! Отговори
Tsveta Karayantcheva преди 2 години
:(
19
5
 
5
 
! Отговори
панчо преди 2 години
До от Лондонуспя да разсмееш народните маси със твърдението си базирано на слухове митове и фантазииИТН никога не са предлагали никъде на никого нищо за глас към тях ама такива андрешковци като теб нали вярват на всякакви теории на вероятностите та сега ще ни убеждаваш в нещо което е плод на лекомисленни слухове
18
7
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
в страни като великобритания със сигурност се чудят защо хората трябва да ходят до някакви изборни секции след като с лекота може да се проведе електронно или по пощата сигурно ни вземат за някакви първобитници
17
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ас живея и работя в англия. Ас гласувах тук за Слави заштото многу *** кефи как пей. Вечер след работа се сабираме сички балгари в моето бонгало и си пускаме балгарска музика. Преслава азис и винаги слушаме и слави трифонов.Пак ше гласуваме за негу всички балгари в англия многу го харесвами.
16
3
 
9
 
! Отговори
Божков преди 2 години
В Дубай искам 300 секции
15
1
 
13
 
! Отговори
ГласуваИлия ПакЗаТия преди 2 години
Некачествените хора в управлението на страната ни са РЕЗУЛТАТ от некачествен избор на некачествени избиратели. Избор на интелигентни, знаещи и можещи управляващи България хора , могат да направят единствено интелигентни, можещи и знаещи избиратели.Какво друго да избере лежащ на социални помощи и с основно образование ***,освен мошеник, купуващ гласа му за 50лв?Гласовете на затворници, просяци, необразован етнос,мигранти проклинащи България водят в управлението само мафиоти и калинки.
14
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Водят се български граждани, що да нямат право да гласуват ? :) Нали са от 6-те милиона избиратели от 6 милионната България :) За мъртви ли искате да ги обявите или за "партизани" дето се крият като Бащицата :))
13
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуването в чужбина трябва да се забрани със закон!
12
14
 
11
 
! Отговори
От Лондон преди 2 години
На изборите на 04.04 пред секциите в Лондон от Има такъв народ даваха по 50 паунда, ако гласуваш за тях.
11
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какво ми дреме за Острова. Давали съгласие. дрън, дрън.Да си дойдат да берат ягодите по нашите полета.Strawberry fields forever!
10
4
 
4
 
! Отговори
до 5 ( до2) преди 2 години
За мен по-важно е да си платя тока, защото няма да имаме светлина и ....и-нет да пиша коментари. А ти ходи да гласуваш, щом смяташ че най-полезните за тази цел хора са в партийните листи
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То тогава май са ягодите, не знам кой ще ги пусне да гласуват
8
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балгарите в чожбина имаме праву да глъсуваме за балгариа зашото ние прштаме многу пари в балгариа.!!Ние в пожбина крепим икуномиката на балгариа. Без наз балгарите ше омрат от глат!!
7
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3Български граждани са, имат правода си дадът вота :) Те не са ни изоставили, просто са отвратени от управляващите в БГ, най-големия ни инвеститор са :)
6
1
 
9
 
! Отговори
GB><UK преди 2 години
За пореден път: Великобритания се състои от Англия, Уелс и Шотландия и НЕ ВКЛЮЧВА Сев.Ирландия. Обединеното Кралство се състои от 3те държави от Великобритания ПЛЮС Сев.Ирландия! Изобщо не са еднакви нито заместими!
5
4
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Гласуването за теб е като да си платиш сметката за тока ли?
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата се каэва Обединено Кралство от поне десетина години. Великобритания е име от миналото и вече не се иэполэва.