Ивайло Вълчев: „Червените линии“ на ИТН не са се променили

Според него ИТН има основа за разговори и общи принципи с "Продължаваме промяната"
Обновена: 15 окт 2021 22:45 | 15 окт 2021 22:43, Ерол Емилов
70

“Червените линии“ на ИТН не са се променили. Парията няма да влизат в разговори с тези политически сили, които олицетворяват системата като нефункционираща и порочна, обяви в ефира на Bulgaria ON AIR  Ивайло Вълчев.

"Няма как да влезем в разговори с "архитектите" на тази система.  Нямаме общо с ГЕРБ и ДПС относно принципите как да се строи една нова система, която да функционира в полза на хората, а не да обслужва части интереси. Не мислим, че имаме какво да си кажем с ДПС и ГЕРБ", коментира още той.

"Всеки българин по света трябва да може да гласува и да го прави лесно, без ограничения. Това условие е важно. Ще се радваме да има хора от другите политически сили, които да разсъждават като нас. В 21 век виждаме борба и мнения за това колко е хубаво да има само хартиени бюлетини. Времето, в което живеем, ни дава възможности да се случи едно защитено и сигурно гласуване по електронен път", посочи бившият депутат от ИТН.

А в лицето на БСП, от ИТН са видели партия, която е готова да отстъпи от собствени принципи, които е поставила, за да бъде кооперативна и да прояви разбиране по много от проблемите.

Още по темата
"Бяхме изненадани по време на разговорите с БСП в този парламент, тогава когато ние бяхме наред да предложим правителство. Може би има на каква основа да стъпим и за едни бъдещи разговори", уточни Вълчев.

“Основа за разговори и общи принципи с "Продължаваме промяната" имаме. Зад красивите думи на Петков и Василев не съм видял срок и отговорник. Те изповядват идеи, които са много близки до нашите", каза още той.

А относно казуса с Кирил Петков и двойното му гражданство, Вълчев уточни, че няма как отговорността на един човек да бъде пренесена върху цяла партия.

"Отговорността е персонална. Ако една организация застане с тежестта на своето ръководство зад някого, който е сгрешил, тогава е друго", заяви той. И добави, че според него, ако президентът Радев е имал подобна информация,

Вълчев изтъкна, че нямат свой кандидат за президент, тъй като в Радев виждат човек, който на поста си, върши това, за което е избран.

"В едни важни за държавата моменти той взе страна на идеи, които ние смятаме за правилни. Взе страната на хората, които бяха на площада. Тогава там първи се показаха несъгласните, различните, а той застана на тяхна страна", заключи Вълчев.


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
До Калина преди 1 месец
Слави 30 дълги, продължителни и много скучни години беше аватар на БСП. Така че и двете партии са от една кучешка майка засукали.
55
0
 
2
 
! Отговори
Калина преди 1 месец
А какво общо имате от ИТН с БСП? С най-старото статукво и с ченгетата зад РРадев? Май там ви е общото.
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до анонимен 45 ;Ха , интересен е тоя Слави - уж поръчан и платен от Радев ,според теб (ти сигурно куфарчетата им носеше) , а пък пристана на ГЕрП !? Да му се неначудиш ...
53
0
 
11
 
! Отговори
Цани преди 1 месец
Не знам за Червените линии, но шефът им е на бели линии от доста години.А и този вероятно, като го гледам по видът му.
52
0
 
12
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Макетата изгореха-нема да имат космонавт...
51
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Ако след като паднат под 10% не си променят червените и всякакви линии,на следващия път ще са под 4% и играта свършва.Но пък планът им може да е бил друг-с 8-10% да станат патерица на ГЕРБ и ДПС...Да се надяваме,че няма да има нужда от тях при съставяне на правителство.
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С тези червени линии ИТН ще отиде там, където й е мястото - извън парламента.
49
1
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
АМИ ТОВА Е целта-----ДА НЯМА ДЪРЖАВА И ФИГУРАНТА ДА Е МЕСТНИЯ УПРАВИТЕЛ....ХАХАХААА....
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само така, никакви аванти за прайдаджиите !
47
8
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Препоръчам на ИТН да прочетат съботния брой на в. Труд. Само 10 % да е истина това за Асен Василев, пак става дума за мошеник от световен мащаб. За канадеца не е нужен коментар. Тези ще сринат държавата ако Радев не ги спре.
46
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слави чалгарят, трябва да се извини на българите, да пропилените 500 млн, за политическата криза, в която ги въвлече.
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
38 Хаах, кой е Слави, че да удари по масата? Един провален кандидат-политик, шоумен-чалгар, който заедно с чалгарите си, се опитва, да се трудоустрои на висока депутатска заплата, и пенсия, въвличане държавата в политическа криза. На наш груб. Сгига сме плащали, за избори до дупка, заради продажността на инвалида Слави, поръчан и платен от Радев, и компания.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На първо място: бой по со росоидите! Дори да коства по-малък брой депутати!
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слави е пълен психар, който внесе омраза и политическа неграмотност в парламента. От чест и достойнство няма никаква представа, това са само думи, написани в сценария, предназначени за наивните му фенове. Видяхме, на два пъти, какво може. Плагиатите нямат чест и достойнство
42
6
 
15
 
! Отговори
гневен мъж преди 1 месец
Гласувах 2 пъти за вас.Два пъти ми провалихте вота.Моя.Кой ненормалник ви даде идеята,че 65 мандата,няма реална коалиция?Кой ви внуши да се запъвате като магарета,че не са важни личностите в МС?Дори в Африка има реални коалиции.Поведението ви беше 2 пъти налудно.Не искам да си мисля,че някои купиха това ваше поведение.Другия вариант е-налудно,психиатрично поведение на личността,която ви формира поведението.Сега ще гласувам за новия проект.Два пъти ми провалихте моя вот.Бесен съм ви.
41
4
 
17
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
ИТН се превърнаха в червена панделка, с която е завързан опакованият в целофан екскремент наречен "партии на протеста /промяната.
40
2
 
11
 
! Отговори
Маке Баке преди 1 месец
,,Инат глава кръши,, ! И вие заради ината на Славуца ще се самоунищожите!!!
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с приоритетите ви ? Дменихте ли ги или са си същите смахнати бих казал даже мал оумни " изпращени на македонец и българин в космоса чрез наса и приватизация на ББР " ?
38
3
 
20
 
! Отговори
хахахахахахахахаха преди 1 месец
то е ясно, за червените ви линии. но имахте УНИКАЛНИТЕ 2 шанса да влезете в ИСТОРИЯТА! дори тошко... сега сте само червени линии
37
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
38 ИТН не са в позиция, да ударят по каквото и да било. От първо, са на 5 място, и вървят към изчезване. След два бомбастични провала, струващи 500 млн на данъкоплатците, Слави инвалидизираният чалгар и трупата му, която влезе в политиката с измама, трябва, с малко чест и достойнство, ако ги имат, да ни спасят от присъствието си. Тези пари можеха, да отидат при пенсионерите, в здравеопазването...