Новите депутати от ИТН щели да са по - диалогични и смирени

Ива Митева не вярва, че партията ще падне до 4 място
63
Новите депутати от ИТН  щели да са по - диалогични и смирени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Социолозите отреждат четвърто място за "Има такъв народ" (ИТН) в следващия парламент, но според  кандидатът за депутат от гражданската квота на партията Ива Митева на терен вижда друго – широка подкрепа от страна както на млади, така и на по-възрастни хора.

„Имаше момент на първоначално отдръпване, но след като започнахме да обясняваме защо се стигна дотук, ми се струва, че хората ни разбраха“, каза Митева пред bTV.

Относно поведението на ИТН в бъдещия парламент тя каза, че те ще бъдат по-смирени и диалогични.

„Непрекъснато призовавам за култура на диалога, защото без изграждането на тези мостове няма как да вървим напред. Парламентът при всички случаи ще бъде фрагментиран. Може би дори и по-фрагментиран от предишния. Затова и всеки глас е ценен“, смята Ива Митева.

Тя заяви, че няма притеснения относно евентуални манипулации с машинния вот на предстоящите избори.

„Смятам, че ЦИК е независим орган и ще произведе едни честни и прозрачни избори. Машините показаха, че работят. Софтуерът е настроен правилно, съобразен е с Изборния кодекс и не би трябвало да има никакви манипулации“, на мнение е Митева.

В 47-ия парламент ИТН ще настоява за изцяло професионална ЦИК, деполитизирана и с 9-11 членове, за да се премахнат всякакви съмнения за политически намеси.

 


63
Още от Избори 2021
От 20 до 100 лв. струва глас на изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
3
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 седмици
Пуделче дедово, а Сл.Триф ще извади ли 200-250 милиона за провалените два предишни парламента? Наказва ни за недостатъчна подкрепа и разбиране с пари от нашия джоб, що ли? Той е свикнат да му се плаща за шоу, а не той да прави нещо на ползу роду. И защо смятате, че имате някакво понятие от политика, икон0мика, здравеопазване? Това не е чалга, ИЗЧЕЗВАЙТЕ, да не ви помогнем !!!
58
0
 
3
 
! Отговори
ковид 21 преди 2 седмици
Собственикът на ЕКОНТ дал още 200 000 лв. на Кирчо и Ко/Ко/рчо. Явно - никога вече ЕКОНТ.. Обявявам им бойкот. а Ива Митева е трябвало да посещава логопед като малка. Сега е късно..
57
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Коректора подвежда хората които бързат и не доглеждат. Така се бъркат дори имена и се променя смисъла. Не на зелените сертификати не на терора.ИТН ми се струват по умерени и предсказуеми. Но не всички ми харесват. Мика не ми допада но Тошко е добро момче от Ямбол е имам му доверие.
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мисля че ако листите са направени така че да влязат експертите имат известни шансове понеже те са по умерени от всички
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Писането с лявата ръка и то на трибуната доведе до лошата развръзка и безславен финал и на двете събрания. Може да не е лоша жена но не одобрявам новите избирателни правила, те са предателски за българската традиция и практика. Освен председателката как да е но не одобрявам заместничката и и бабата.Тошко и сценаристите как да е обаче долу зелените сертификати и предателите крадци да ги изчегъркаме.. Това е...
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прецедента Слънце ни го наачука на вси умници !
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чорбанов намери куража да се притивопостави на антуража и това е достойно за уважение. Заслужава да бъде подкрепен. Един вид мажоритарно гласуване.
52
1
 
4
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 седмици
Каквото и да прави итн,тъпотията,чалгарския език и простотията на двамата "сценаристи" ще остане без промяна.Същото важи и за главния чалгар триФУУУУнов. Нищо ново и в следващия парламент и сценарият на зеления чорап продължава с пълна сила да води държавата към тинята,която няма дъно.
51
1
 
2
 
! Отговори
избирател преди 2 седмици
Ако ги има.
50
1
 
10
 
! Отговори
Доктор преди 2 седмици
Горката женица ! Няма ли някой там да и каже, че с тази семпла визия и изява буди само съжаление !
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чобанов намери куража да се притивопостави на антуража и това е достойно за уважение. Заслужава да бъде подкрепен. Един вид мажоритарно гласуване.
48
2
 
5
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 седмици
Евала! Да го научат този урок ни струваха един куп пари и избори... Пък и пропилян шанс за тях да са във властта... А дано - иначе пак на пролет на избори...
47
2
 
14
 
! Отговори
Един Българин преди 2 седмици
Фъфлата пак ли ще измъчва зрители и слушатели?
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Болонката скоро ще трябва да се връща в канцеларията , от която изпълзя. Вероятно ще трябва да направим още поне 2 пъти избори през 2022 , за да изчегъртаме тези, които щяха да изчегъртват Боко и Каскета, но не направиха нищо и де факто закрепиха ГЕРБ и ДПС. И чак когато пратим партийката на Чалгара зад борда, а на нейно място дойдат някои, които наистина искат да правят промяна, тогава може и да стане нещо. Дотогава ще се въртим в този кръг
45
0
 
12
 
! Отговори
херодот преди 2 седмици
Тиа ще духат таратора
44
13
 
4
 
! Отговори
РДЛ преди 2 седмици
Мисля за пръв път да ги подкрепя като гласувам за професор Чобанов който е водач на листата в Търново. Чалгарите ми се виждат някак по умерени...
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И що чак сега?
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За голямо (тяхно) съжаление ИТН проиграха дадения им (два пъти) от народа шанс да направят нещо различно от общия хаос( който опонентите им твориха 12 год. па сега се сетиха да оправят). Избирателите толкова са лъгани, че и суверен да ги наричат не знам кой ле се засили да повярва.Суверена се произнесе, а Тошко оплеска нещата( най-общо казано).
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Към Ивето изпитвам симпатии, ама е избрала чалгар лидер, който не стана от диванчето от страх :))) Нали хората гласуваха за личността Слави, не за Тошко Африкански и маке на Луната.......хахахахаха :)))
40
2
 
16
 
! Отговори
Димитър преди 2 седмици
До Анонимния бивш защитник на Слави: А то от Слави по-голяма селяндурщина и злоба къде?