Съхраняват машините за вота срещу 110 бона месечно

Няма как да бъдат манипулирани, заяви шефът на на "Сиела Норма"
46

Съхраняват ли се машините за гласуване на най-доброто възможно място? Този въпрос доби актуалност във връзка с предсрочните избори през октомври, а партиите започнаха и спекулации дали няма да има измами при машинното гласуване.

"Държавата може да направи свой склад, но може да потърси и по-евтин частен склад. Ние не сме намерили. Складът е сертифициран по всички стандарти за сигурност. Жандармерията непрекъснато също го охранява. Частната охрана и жандармерията гарантират 100% неприкосновеност. Трябва да влезеш в много тежък заговор, за да направиш нещо. Не възразявам да се търсят по-добри решения", заяви изпълнителният директор на "Сиела Норма" адв. Веселин Тодоров Bulgaria ON AIR.

По думите на Тодоров държавата е опропастила всичко, с което се е захванала. Но в случая може да преговаря за по-добри условия и цени.

"По-добре е нормален капитализъм, отколкото държавен капитализъм или комунизъм", изтъкна гостът в студиото.

110 хил. лв. месечно е наемът за съхранение на машините. Тодоров посочи, че когато машините не са в движение, би могло наемът да струва доста по-евтино. И предположи, че не всеки месец се плаща тази голяма сума от ЦИК.

"Начинът, по който са направени машините и методиката, по която се работи, дават много добри гаранции - в пъти по-големи от хартиеното гласуване. Машините може да бъдат достъпени единствено през USB порта. Практически е невъзможно да бъдат манипулирани. В склада не може да се направи нищо негативно. Досега не е имало разминаване между протокола от машината и ръчното преброяване на разписките. Разминаванията са нищожни", обясни Тодоров.

Наличните машини са над 12 800, като част от тях са повредени. Фабричните дефекти ще бъдат отстранени напълно безплатно, гарантира Тодоров.

Той се надява процедурите по организиране на вота да стартират най-късно до края на август.
 


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
пенсионер преди 1 месец
ПАК НИ ПРЕЦАКАХА 20% ГЛАСУВАЛИ-НАЛИГИТИМЕН ВОД БРАВО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!!!!!
41
0
 
2
 
! Отговори
fred13 преди 1 месец
А няма ли достатъчно военни поделения изоставени ?Няма ли армейски складове под охрана ?Е па то нема да има далавера за наши хора.... !А на кое Наше момче е склада?За това не гласува Народа - все е прецакан.Схемата на далавера е една и съща, в полза на управляващитеза сметка на народа.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да са живи и здрави намаляващите работещи, който плащат данъци, та да правят пари някой наши хора.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако се броят хартиените отрязъци да а така куче влачи диря няма , ние станахме като африканските държави никъде няма само машинно гласуване и тази частна сиела как си получава 100 бона за нищо уйдурма ли е безтопанственост ли е пфу
38
0
 
7
 
! Отговори
anon преди 1 месец
След като търга мина и се направиха едни пари, сега никой няма изгода от тези машини. Разходите за избори ще паднат, защото не се печатат бюлетини. Сега ще върнат старото ръчно гласуване. А след 2 години ще се заговори пак за машинно, но с нови машини, нов търг, да направим още едни пари.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
40 Там е работата, нямаме надеждна поща. На нивото на Венецуела, с пощите сме. Затова и ще гласуваме с венецуелски машини. Генерали-комунисти ни управляват. Народът е тотално опростачен и наивен. Съдии, прокурори и адвокати, потънали в алчност и корупция. Зависими от политическата конюнктура, също като в Косово, Турция, Сърбия, Русия.
36
0
 
5
 
! Отговори
До 39 преди 1 месец
По коя поща ще се пращат? Хахахахаха По ЕКОНТ ли? Та нали работодатели ще стоят над главата на хората да попълват пред тях бюлетините? Вие вероятно падате от Марс? По коя поща? Като пощите в България са толкова надеждни, че по-скоро от умрял писмо ще получат от ЦИК, отколкото пликове. Освен това който има борчове ще попълва пликовете в заложните къщи. Да бе пасем трева? А с sms що не искате, бе? Колко му е?
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
заради Дон Чалгаре да се пръснаха толкова много пари. ИТ държава като ФАЩ използва хартиени бюлетини + доставени по пощата, а ние сме по-ИТ държава и използваме машини, произведени в спазващата всички стандарти Китай. Вотът е най-честният в цял свят. Политици от Русия, Северна Корея, Венецуела, Куба и т.н. следят с интерес нашето ноу-хау.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що не казвате, че Карго партнер ЕООД прибира тези 110 бона наем, а?
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
110000!!!sramota!!!tzgradi ima durjawni!!
32
0
 
8
 
! Отговори
До 35 преди 1 месец
Така е. В един митнически склад на аерогарата са стояли 28 кашона с 20 000 флашки.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А нелицензираните машини, където никнеха като гъби къде са? Помните ли на ден откриваха хиляди машини без лиценз? Първо откриха 180 машини, след това 228 машини намериха, което е 228 000 гласа. Като ги заловиха от Сиела почнаха да се оправдават, че били мостри за Азербайджан. Но изборите в Азербайджан бяха минали и хората дори не са поръчвали мостри. А флашките? Не си спомням точно колко кашона флашки откриха на летището. С тези флашки изпраха вота. Трябваше да се класират изборите.Мошеници!
30
3
 
5
 
! Отговори
Напомням преди 1 месец
Да сте чули скоро някой да иска смяна на Гешев ? Няма ! Няма и да има ! Купиха каскета с няколко милиона и големият борец за народни бъднини се скри в миша дупка ! Никъде не се вижда каскета му ! Все едно , че са го свалили ! Дори звук не се чува от Главния прокурор ! А държавата го търси под дърво и камък , за да вземе въздух от крадливите харвардци.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България заприлича на блато, премина в безвремието на соца.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След пародията "кабинет на Киро ментата юес", отрезвяваме със студения душ, на червената мафия, профитата на БКП/БСП/ДС. България се прочу със съучастие в унищожаването на хора от трети страни, подгонен от недемократични режими, по политически причини, или просто така, за отмъщение. Такива са Косово, Турция, Русия...Съд, прокуратура и адвокати, пригласят заедно в този хор.
27
1
 
7
 
! Отговори
Каква смехория! преди 1 месец
Съхранявали изборните машини в частен склад !!!!!! Познайте колко и кои хора " пипат" машините ! После не искайте честен вот ! Хайде на бас , че няколко частни лица ще наредят изборите както е поръчано !!! Мъдурковци, или чупете машините или хващайте тоягите и камъните! Бая народ има за обуздаване !
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъвто народът, такива и управляващите. Сега опъва врат под ярема на червените олигарси, военни и силоваци.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
гласувал не гласувал пак хората на херо мустафа ще спечелят
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Велика е човешката глупост, а стената от куфари с машини за гласуване, е паметник на глупостта. В същото време има страни от ЕС, в които вотът преминава изрядно, с поставени прилежно в пликове, листи на масово гласувалите западняци. Българският наивник не гласува, но плаща прескъпо, за някакви машини, за тяхното частно складиране и за ровене в Софтуера им, от властимащите. Да плачеш ли да се смеем, ли.
23
0
 
9
 
! Отговори
въпросче преди 1 месец
а колко ше струват бюлетините ? що си мисля че е по евтино , но нали сме богата държава

Спонсорирани публикации