Прогноза: Октомври България ще е много по-близо до вицепремиер Карадайъ

Този път ДПС се виждат много по-близо до властта, смята журналист
Обновена: 17 авг 2022 09:13 | 17 авг 2022 09:09, Елка Василева
100
Прогноза: Октомври България ще е много по-близо до вицепремиер Карадайъ
Снимка: архив, БГНЕС

"Ако ДПС си изпълни нормата, която Доган спусне, и Бойко Борисов си изпълни нормата, октомври България ще бъде много по-близо до вицепремиер Карадайъ, но с мандат на ДПС. Дали ПП и ДБ биха склонни да се прегърнат с ДПС? На тези избори това е по-малко възможно. Но едни избори през пролетта на 2023-та ще доближат ДПС и до другите играчи." Тази прогноза направи пред БНР журналистът Илхан Андай от сайта "24 Родопи".

Още по темата
Реториката до 2 октомври ще бъде една, след това ще звучат други песни – евроатлантическа коалиция, национално отговорна коалиция, посочи той.

"В предизборното говорене ДПС ще си остане същата змия, която никой не иска да прегърне и да влезе с нея през портата на властта. Но още във вечерните часове на 2 октомври отборът на Мустафа Карадайъ ще се окаже по-малко токсичен в сравнение с ноември 2021-ва за всички онези, които ще получат право на уравнение за ново правителство, особено за Бойко Борисов. Това е различното от всички вотове през 2021-ва и сега – по отношение на ДПС," каза журналистът.

По върховете на ДПС дишат с умерен оптимизъм и очакване Доган да не ореже сериозно кандидатските листи, отбеляза Андай.

"С изключение на "Възраждане", където рахатът е очевиден и е на макс заради очаквания сериозен ръст, другите основни играчи се движат пакетно в две групи – на умерените оптимисти и на тези, които почти са наплашени от това, което ще се случи на 2 октомври. ДПС е в този пакет на умерените оптимисти, в който са още ПП и ГЕРБ", смята Илхан Андай.

По думите му "този път ДПС се виждат много по-близо до властта".

ДПС трябва да разчита на обща пасивност и на активността в смесените райони, на подкрепа от Турция, в листите на конкурентите да няма етническо присъствие на избираеми места, както и Пеевски да е в добра форма, за да се разширят електоралните територии, поясни журналистът, който акцентира върху "разширяване извън депесарските райони".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Бля-бля преди 1 година
Следващият парламент ще е кратък и ще понесе доста негативи. Тръгва с дефицит от около милиарда за първите месеци на управление.
52
0
 
0
 
! Отговори
Грухчо преди 1 година
ДПС винаги играе ролята на разпределител. Никой друг няма да ти подаде топката. Без тях няма как да влезе във властта. Възраждане с тоя изцъклен Костадинов кой го финансира и го бира напред във властта?
51
0
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 1 година
Мечтайте си.Никога това няма да стане.
50
0
 
10
 
! Отговори
Петко Войвода преди 1 година
ДПС - според конституцията на България,въобще не трябва да съществува! Какви права и свободи защитава,освен да прави богати един кръг крадливи хора! А техния електорат е най бедния! А и много малко хора знаят че Ахмед Доган е един от хората които са предложили възродителния процес!!
49
14
 
8
 
! Отговори
троловете се омазаха преди 1 година
ДПС е проевропейска партия, тоест антируска
48
13
 
14
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Възможно е. ГЕРБ и ДПС правят коалиция и вземат властта.
47
8
 
5
 
! Отговори
Домус Ага преди 1 година
Вестник "Хюрриет сюннет" съобщава че вече премиер в България може да стане и човек със завършен 3-ти клас като Карадайъ Перде Кириз Паша.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това извадка от вестник "Хюрриет" ли е ?!
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарете на Слави Трифонов за това!Той направи секциите в чужбина петторно повече и ДПС, може и премиер да имат!
44
1
 
6
 
! Отговори
Само как ревеше.. преди 1 година
...със злоба когато свалиха ПП , черен рано е да се радваш !!!
43
1
 
15
 
! Отговори
Може само ако .... преди 1 година
.....Се върнем преди ,78г миналото столетие ! И по Конституция не трябва да има етнически партии !!! Защо има такава етническа партия във България !!!
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами че те и до сега ни управляваха задкулисно ! И когато Кирчо им отряза хранилката, *** откачиха ! Карадайь още от началото на управлението на Кирчо му обеща че ДПС ще го свалят от власт и така стана ! От години те са най-ухажваната партия , за да може уж победителят от изборите да управлява комфортно !
41
3
 
18
 
! Отговори
Пацо преди 1 година
ДПС не е партия а мафиотска структура, основана от ДС (Държавна неСигурност). Затова България е най-африканската държава в Европейския съюз.
40
2
 
12
 
! Отговори
Яна преди 1 година
ДПС работят за руското разузнаване а не за турското. И сега когато Русия се срива ще стане интересно. Доган ще тича да се целува с Ердоган, а той ще му вика: ай сиктир! Чиба! Сикиджам пара-бара-джам!
39
1
 
13
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Този Карадайъ не може български да говори, срича неграмотно, за нищо не става. В ДПС са или дупепродавци или неграмотни ченгета. Има и тук-там някой турчин за да се правят на "интернационални" ама по-скоро са расисти.
38
0
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
о не,и датриеш,"Казана дума-хвърлен камък",назад се не връща..Дайъто сам гордо заяви,че Турция е негова родина!!!..НЕ СЪМ ГО ИЗМИСЛИЛ АЗ !...Та както написах,но "сублимира":..-Ако това не ви говори нищо,направете го ако искате и премиер.
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Turkiye__ БРАВО, ПРАВИЛНО СИ НАПИСАЛ ПОВЕЛИТЕ НА ЕРДО - ВЕЧЕ ФАДЪРЛАНДА НЯМА ДА БЪДЕ ПУЙКА,А ГОРДОТО Turkiye, ДЕМЕК ПУЙЧИЩЕ ДЕ!!!
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БЪЛГАРИН __ КОГАТО СИ Т-Ъ-П СИ Т-Ъ-П, ТАКА ЧЕ НЕ МЕ ГЛЕДАЙ ТЪПО "БЪЛГАРИНО",ЗНАМ ТЕ ЧЕ СИ Т-Ъ-П ВОВЕКИ ВЕКОВ... БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО, ТАКА ПЕТАТА КОЛОНА НА КАРАДАЙЪ АГА ЩЕ НАМАЛИ ПРИСЪСТВИЕТО СИ В ПАРЛАМЕНТА ДО МАРГИНАЛ!!!
35
4
 
17
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ако това се случи, ще се откажа от българското си гражданство!
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който управляваюс ДПС е политически труп.Тпва е аксиомата на прехода.Само вижте в какво се превърна голямата лява партия от Сарайската прегръдка.Другите даже изчезнаха.