Йорданова: Кандидатите на ДБ ще са ясни на 24 февруари

Социолози дават 1% преднина на коалицията ни, твърди тя
20 фев 2023 09:50, Анисия Иванова
42

Бившият правосъден министър и депутат от "Демократична България" Надежда Йорданова заяви пред Bulgaria ON AIR, че процесът по номинациите за изборните листи все още тече и ще приключи в края на днешния ден. Кандидатите на "Да, България" ще станат ясни на 24 февруари.

"Ние не определяме първо водачите на листи. Преговорите за листите не са приключили. Нормално е в един преговорен процес да има различни становища. Нямам притеснения, че това ще счупи процеса между "Продължаваме промяната" и "Демократична България". В парламента имаш еднаква тежест с всички останали народни представители", обясни тя в студиото на "България сутрин".

Йорданова е убедена, че обединението ще им донесе по-добър резултат на изборите. По думите ѝ то дава надежда на хората, че в НС ще има силен субект, който ще вземе първия мандат и ще предложи стабилно правителство с реформаторска програма.

"Това, което е било предходните 12 години, не може да продължава. "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще бъдат гарант за това. Нашите опоненти търсят под вола теле, за да разубедят хората да отидат да гласуват. Съзирам желание ГЕРБ и ДПС да осигурят такава атмосфера, че до урните да отидат само тежките ядра и така да осигурят своето преимущество. Това е опасно за обществото", коментира Йорданова.

"Последните социологически проучвания ни дават 1% преднина. Уверена съм, че тази разлика ще се увеличава. Това е нашата цел, ще положим всички усилия през кампанията. Трябва да убедим хората да гласуват. Именно затова заставаме толкова силно зад инициативата "Ти броиш", посочи още кандидат-депутатът.

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов заяви, че има план за импийчмънт на президента Румен Радев. Според Йорданова държавният глава проявява притеснителни проруски действия.

"Твърденията за мир сега, при неясни условия, са дълбоко опасни за международния правен мир. Трябва да бъде отблъсната руската агресия и да бъде гарантиран суверенитетът на Украйна", подчерта Йорданова.

Бившият правосъден министър поиска справедливи присъди за каналджиите, задържани след смъртта на 18 мигранти в Локорско.

"За пореден път трябва да си дадем сметка как другите ни контролни системи не действат. Надявам се ръководството на МВР да се заеме сериозно с проверките и да се вземат мерки това да не се случва повече. В някои случаи прекалено леките наказания не действат достатъчно като превенция срещу престъпниците. Големият проблем в България е, че много често сериозни престъпления не се наказват. Прескачането на оградата на границата със стълба е белег за друг проблем - това съоръжение не е направено достатъчно добре, не се поддържа достатъчно добре или не се охранява достатъчно добре", каза Йорданова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Ясен преди 1 година
Всичко при ДБ е въпрос на задкулисни договорки и лични интереси.
32
1
 
0
 
! Отговори
Никола преди 1 година
Демек до тогава ще са си платили колкото трябва за да са в листите
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бате вече го омачкаха- дори и да спечели изборите ще сдава властта на кикитата! Кики ще вземе своето- трябва му година за да нагуши и да го изгони с камъни народа!
30
1
 
7
 
! Отговори
Калин преди 1 година
Грантаджии и интересчии, това са тези от Демократична България.
29
2
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
МЪВ ВЪН ВЪН НЕКСАДЖИИ НЕ СТАВАТЕ НЕ ЗНАЕТЕ НЕ МОЖЕТЕ НО СТЕ МНОООГО АЛЧНИ КОЙ ГЛАСУВА ЗА ТАЗИ ЛИГЛА ПОТРЕС
28
1
 
9
 
! Отговори
КЛЕВЕТНИЦИТЕ.... преди 1 година
ЧРЕЗ НАХАЛСТВО КЪМ ПРОГРЕС...... ЛАКТИ, ЛАКТИ, ЛАКТИ....... НАРОДА НЕ ВИ ИСКА, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ.... АКО ЩЕ И 10 СПИСЪКА ДА НАКЛЕВЕТИТЕ....
27
1
 
6
 
! Отговори
О.Надя преди 1 година
По-голяма лигла от тая няма.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейките пак са се развилняли тук.... нискоинтелигентни амеби! Аз казах, че ще напират много до изборите. ще плюят, ще се слюнчат... жалки копейки!
25
1
 
6
 
! Отговори
хахахах преди 1 година
от фе кал на тръба , чиста вода няма да текне. Докато отгоре стои мон пти женералът и се подлагате на американците все ще сте септична яма
24
1
 
6
 
! Отговори
. преди 1 година
Ако фалшифицирате изборите ще видиш тетко "кон боб яде ли"
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко за пореден път разби зараждащата се опозиция чрез продажните комисионери от ДБ, които го правят още от времето на реформаторите. Да не забравяме, че в ДБ са основно наследници на виша номенклатура и ДС агенти.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко години преДай БГ предрешени като реформаторски блок крепяха всяко едно правителство на бацо и четата му и тия ни гаврят били против герб
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шефа на Нексо, които заплашваше от телевизора да съди България за над 1 млрд. долара ще го включите ли в листата на избираемо място. Защо не съди САЩ? Бивш депутат от РБ, сега прекръстили се на ДБ, които бяха коалиционен партньор на ГЕРБ.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради финансиране на политическа партия или коалиция с мръсни пари следва заличаване на политическата силица. А тези мошеници ни пробутват приказки за съдебна реформа! Този път трябва да постъпим като атлантици. Както американските ни приятели постъпиха с Нексо
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надке не ви ли омръзна да повтаряте една и съща мантра за ДПС и ГЕРБ? Та твоята кариера е преминала основно в бастионите на ДПС, първо общинска избирателна комисия в Кубрат, та после до началник отдел правен в МРРБ, а след това при Ристьо и Атанасов, като началник на кабинета на Ристьо крепихте няколко правителства на ГЕРБ. Та вие точно сте статуковото
18
1
 
4
 
! Отговори
0ммммммм преди 1 година
Да видим поредния сеир просто
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре се пазарят тези от преДай БГ, още от времето на реформаторите, когато бяха коалиционни партньори на ГЕРБ с няколко министъра и техни хора от НПО-тата по всички министерства и държавни агенции, чрез които с нагласени проекти източваха милиони евросредства с нагласени проекти. Сега пак ламтят за избираеми места, договориха се да махнат Александър Дучев от София област, може би един от малкото направили нещо смислено последните години
16
2
 
5
 
! Отговори
teo преди 1 година
А защо на 24 февруари ??? Защото тогава един агресор - пУтин нападна преди една година Украйна !!! Така и Демократична България ще нападне кИрчо - ментата и победа!!!
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тази тетка на всички снимки излиза все едно е на половинка ракия
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи ако някой толкова добре я познаваше и ценеше тази по моему доста семпла лелка можеше с преференция да я избута напред и пак да стане депутат на предишните избори особено ако се кандидатира в родното си място от където е започнала кариерата и в общинска избирателна комисия в Кубрат без значение на кое място са я сложили в листата, а те я сложиха водач в София за не би да остане извън НС-то като на предишните избори.