ДПС: Когато няма стабилност в държавата, не работят институциите

ДПС стои в основата на обединението на всички български граждани, заяви Карадайъ
9 мар 2023 20:31, Нели Христова
21
ДПС: Когато няма стабилност в държавата, не работят институциите
Снимка: БГНЕС

България е хранела половин Европа, а сега разчитаме на внос. Ще възродим производството. Това заявиха на предизборна среща в с. Венец лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, водач на Шуменската листа и вицепрезидентът на световните либерали Хамид Хамид, втори в областния списък, съобщиха от пресцентъра на партията.

Всички налагат дневен ред на хората, без да се опитват да разберат какъв е техният. Щели да сменят някого в съдебната система. Наричат това реформа. Но тук, когато отидем на пазара хората казват: инфлацията е голяма, цените са високи, обедняхме, няма сигурност за работните места. Със същите доходи не можем да купим онова, което вземахме преди една година. Това е дневният ред на Венец и на хората, подчерта Карадайъ.

С какво се занимават останалите? Едните казват „Има как", но няма как да има как, като не знаят как. Другите 12 години управляваха еднолично. А всички поотделно и взети заедно гледат как да го няма ДПС, продължи Карадайъ.

И едните, и другите казват, че не искат да са с ДПС. Но, когато видят зор, идват при ДПС, категоричен бе лидерът на Движението.

Еднолично управляваха. Резултатът в района е, че дърводобивът цъфти, но дървоснабдяването не стига до хората. Строиха, градиха, но имаме ли вода? Имаме проблем с водата в ХХІ век. Инфраструктурата е проблем в областта. А пътищата ни в какво състояние са, продължи с въпросите Мустафа Карадайъ. И отсече: "Времето на едноличните, еднопартийни управления отмина.".

Нашето мото е „Разум, Отговорност, Диалог!" - РОД. Ние сме голям род, ще се обединим, така както го показахме и последния месец, каза Карадайъ. И обясни: "Горд съм да съм част от този род на ДПС, който след опустошителното земетресение в Република Турция показа какво е състрадание, съпричастност, милосърдие. Още след първите часове на земетресението структурите на ДПС тръгнаха и организираха мащабна дарителска кампания. Но дарители бяха всички български граждани, без оглед на партийна етническа, религиозна или етническа принадлежност.".

ДПС стои в основата на обединението на всички български граждани. Така трябва да направим на тези избори, че ДПС да е в основата на обединението на партиите, за да има изход от политическата криза. С омраза проблемите няма да се решат, каза още Мустафа Карадайъ.

Той се фокусира върху най-големия проблем за хората в момента - обедняването.

Ние, хората, обедняхме, но и държавата обедня. Казват че има привнесена отвън инфлация. Но в Европа тя е 8 %, а в България е 17 на сто. При храните е още по-висока - 25-30%, за някои стоки поскъпването 50 %, цитира данните на статистиката лидерът на ДПС.

И постави голямата цел: Да спрем обедняването и да достигнем средноевропейските стандарти на живот.

Държавата затъва. Две години сме постоянно в изборен цикъл - от избори на избори. Защо стана така? Защото партиите и политиците се откъснаха от проблемите на хората. Измислиха си техни проблеми, намериха си техни теми и в момента говорят за всичко друго, но не и за решаване на проблемите на хората и за кризите в държавата, заяви и Хамид Хамид.

Какво ще направи ДПС? Първото, което ще направим, е да върнем нормалността и диалога в политиката. Ако няма нормалност и диалог, няма нормално правителство и няма стабилност в държавата, категоричен бе председателят на Комисията по вътрешен ред в 48-ото НС.

Когато няма стабилност в държавата, не работят институциите. Когато институциите не работят и като цяло държавата не работи, няма спокойствие за бизнеса, допълни той.

Тогава бизнесът усеща страх, няма сигурна среда и не идват нови инвестиции. По този начин от една страна пада продуктивността на труда, от друга страна пада производството, намалят приходите от данъци, каза Хамид Хамид.

В момента България внася над 75% от плодовете и зеленчуците си. Ще създадем условия страната ни да произвежда, както е произвеждала навремето, заяви Хамид. И припомни, че между двете световни войни България е хранила половин Европа.

Сега, когато светът изпитва недостиг на храни, ние имаме всички възможности да произвеждаме, да изнасяме, да реализираме. Ще създадем условия за високотехнологична икономика, за по-голяма добавена стойност, за по-големи приходи. Тогава ще можем да увеличим пенсии и заплати, да имаме европейски доходи, каза още кандидатът за народен представител от Шумен.

Другите избират модел, при който взимаме кредити, раздаваме малко помощи и казваме решихме проблемите на хората. Къде е производството? В България бизнесът се е превърнал в търговска дейност, производството вече го няма, каза Хамид.

ДПС се е нагърбило да създаде условия за развитие на икономиката. Затова се нуждаем от вашата подкрепа, знаем как да го направим. Има как, има с кого, има къде - ако си спомняте, заяви Хамид. И се възмути: "Откраднали са нашия лозунг от местните избори преди 4 години."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради съдебната система, институциите в България НИКОГА не са работили както трябва.
11
0
 
3
 
! Отговори
шулца от СИНДЕЛ преди 1 година
защо само като наближат избори търсят подкрепа от ромите и селяните
10
1
 
7
 
! Отговори
Сценарист преди 1 година
На този и Али Баба от Банкя един и същ им пише речите. Дано отговорникът им в ЗАТВОРА да е един и същ! :)
9
3
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Герб и дпс години наред ни щавиха яко, кой вярва на обещанията имСигурно и доган има чекмедже като бойковото
8
3
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Как не спря, бе човек,с тази "нормалност" в политиката,дето въобще не знаеш какво означава!От години го слушаме на разваления ти български.Стига сте лъгали тези прости и отрудени хора по селата-собствения си електорат,друг нямате.Засрамете се-всички сте милионери на техния гръб.Докато етническата ви партия съществува абсолютно противоконституционно,същите тези хора,които мамите на всички избори БЯЛ ДЕН НЯМА ДА ВИДЯТ.Лошото е,че те не го осъзнават,а вие точно това използвате-ПРЕСТЪП.НИЦИ!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Феса има зад гърба си управление на империя, очаква се да може да управлява една малка държава. Най-малко комшийте - наследници ще помагат с туй-онуй - газ, домати и т.н.
6
4
 
9
 
! Отговори
One s преди 1 година
Стабилност, ще има когато вас ВИ НЕМА
5
3
 
6
 
! Отговори
хх преди 1 година
Те винаги работят в определена посока. Дори с бездействието си!
4
4
 
10
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 1 година
Това човече не може да говори български и истински позор
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ща корумпираната стабилност благодаря.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми това много хубаво. Те институциите само пречат. По-добре да не работят.
1
7
 
11
 
! Отговори
баба Кичка преди 1 година
ДПС и обединение - пълни таратанци, глупости на търкалета