Демерджиев разкри: Цената на един купен глас за изборите скочила на 150 лева

МВР отчита засилване на корпоративния вот
Обновена: 24 мар 2023 11:42 | 24 мар 2023 11:40, Камелия Цветанова
104
Демерджиев разкри: Цената на един купен глас за изборите скочила на 150 лева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има данни цената за един глас да е достигнала и до 150 лева, каза вътрешният министър в служебното правителство Иван Демерджиев. Той добави, че има информация плащанията да се правят поетапно, една част - преди, а другата - след гласуване и посочи, че тенденцията е за по-голям натиск от страна на купувачите на гласове.
Във връзка с изборните нарушения МВР е образувало 48 досъдебни производства, коментира още министърът. По думите му броят им е повече от сравнимия период за предходните избори, като по тези случаи има и задържани.

Още по темата

По отношение схемите за купуване на гласове министър Демерджиев посочи, че се е засилил корпоративният вот, на много места, където има повече работници в едно предприятие, ръководителите, по думите на министъра, не се опитват, а налагат как да се гласува.

Той също така коментира, че МВР е успяло да свърже парични потоци с партии, но отказа да обяви в аванс кои са политическите сили, за да не наруши презумпцията за невиновност.

Навсякъде има сигнали за купуване на гласове, те се получават денонощно, добави още министърът. Той заяви, че през тази седмица ще има ежедневно полицейски операции, така че да се осъществи превенция в по-голяма част от територията на страната.

По повод случаите на масови сбивания в страната от последните дни вътрешният министър заяви, че години наред продължава да има подобни прояви. "Те са естествена последица от маргинализацията на една значителна част от българското население, което вместо да бъде интегрирано, образовано, е оставено като „машини за гласуване“, които се използват на изборите, но в замяна за това получават комфорт полицейските сили да не следят за някои техни действия“, заяви министър Демерджиев. Той добави, че този комфорт в момента го няма, но „последиците от едно такова безхаберие не могат да бъдат заличени за няколко месеца“.

Във връзка с днешната акция на МВР в Казанлък и Гурково, Демерджиев каза, че тя се прави по негово разпореждане и има задържани 12 души, открити са наркотици, има данни за лихварска дейност и упражняване на принуда върху различни хора. Той добави, че подобни акции ще продължат да се провеждат. /БТА, Константин Костов/


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 2 месеца
Значи аз, сиромах ***, " купувам гтласове" за политическа партия "Х", като държа пачка банкноти........ НО партията"Х" нищо не знае, нищо не е чула и нищо не е видяла и за нея има ПРЕЗУМПЦИЯ ЗА НЕВИНОВНОСТ !? А тази пачка банкноти от къде се е взела в ръцете ми, когато аз в делничен ден нямам пари за хлаб ?? И това са нашите партии-престъпници, които искат да вземат властта за да"ни подобрят живота и да ни вкарат в Европа" !? Гласувайте и.......гладувайте !!
73
0
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 2 месеца
Демерджиев да изисква от спец службите данни за нагло престъпни оръжия инсталирани в лични карти,талони на автомобили,шоферски книжки и паспорти . Оръжията са исключително жестоки . Дигитално холограмни,черно чумно активни. Ползват се за проследяване ,центриране,облъчване и увреждане вкл през нарочно монтирани черно терористични видео пресканиращи камери,екрани,рутери..Подобни оръжи има и в руски лични документи.
72
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 2 месеца
НАд 1 000 000 Българи НЯМАМЕ никакви доходи години наред. НАгли престъпници ограбващ милиарди чрез нарочно създадени доказано престъпни групировки маскирнаи като партии и платени престъпници в министерства и ведомства за пореден път се подиграват на Българския народ с дирижирани избори..Над 70 % от избирателите са БЛокирани през лични карти да не Гласуват..
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шарлатани+Костовици в действие.
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
***, вместо да ми смяташ цената на картините и на купения вот, вземи ссвърши малко полезна работа, че по престъпност се върнахме обратно в 90-те години, а границите ни приличат на разграден бардак...!!
69
0
 
2
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 месеца
Дерменджиев пропускаш торбичките с лютеница на подмяната това как се нарича
68
0
 
2
 
! Отговори
до 75 преди 2 месеца
До Светнат,това а вашата българска логика,добър ден не казвате без пари,не се наядохте
67
1
 
5
 
! Отговори
Тома неверни преди 2 месеца
Тоя е бати смешника.Тази информация,за всички продаващи гласа си,за сверяване на часовника ли е???И ченгетата ли вземат процент,че се вдигна фиксинга???Територия,не държава е това
66
1
 
6
 
! Отговори
Депутатин преди 2 месеца
И 1000 лв ще дадеме само да гласуват за нас . А като спечелим ще си ги върнем с лихвите.
65
1
 
5
 
! Отговори
Светнат преди 2 месеца
Най-добре да се регламентира официално плащането за гласуване. Например 1000 лв ако гласуваш. Така де, поне малко от откраднатото да се върне при суверена. Пък и избирателната активност ще се вдигне.
64
0
 
3
 
! Отговори
до 67 преди 2 месеца
Ходи и се нареди на опашка пред печатницата в Костинброд за тези 150 лева и да знаеш на цело една хартийка ги дават
63
0
 
7
 
! Отговори
Ами преди 2 месеца
Купувайте бе, парите са у вас..!
62
2
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 месеца
И за 100 ще ида да фърлям, давай ги.
61
1
 
3
 
! Отговори
Старец преди 2 месеца
Да се обложат с данъци с 30 г. напред. То долу-горе и служебното правителство ще е до тогава.
60
1
 
5
 
! Отговори
Филко преди 2 месеца
В ГРЕШКА СИ НАБОРЕ.БАЙ АСАН ЗА ПОМАЛКО ОТ 200 ЛЕВА,НЕМА ДА ХОДИ ДО УРНАТА,КУРНАТА....!
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
като се купуват гласове в кауша и партията изключване от изборите не само да говорите
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя да не говори измишльотини,ами да каже къде ги раздават тези 150лв.! Да се наредим и ние,които до този момент си даваме гласа нахалост! Полицаите са тръгнали като бесни канджи,но не за да предвардят купуването на гласове,а за да рекетират хората и да налагат глоби за щяло и нещяло!
57
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
Държавата да вземе да дотира 120 лв. от тия 150. Скъпотия...
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За коя партия се купуват гласове? Коя е Организираната Престъпна Група (ОПГ)?!!!
55
1
 
3
 
! Отговори
glasopodawatel преди 2 месеца
Доря ,чи казаха колко струва вересиятя та да не са минем гат ни я задават.