Купеният вот - с пари, с опрощаване на дългове и с вноски за бързи кредити

Над 100 са проведените за месец полицейски операции в цялата страна
Обновена: 26 мар 2023 12:54 | 26 мар 2023 12:52, Александър Попов
47
Купеният вот - с пари, с опрощаване на дългове и с вноски за бързи кредити
Снимка: БГНЕС

"Над 100 са проведените за месец полицейски операции в цялата страна. Резултатите са видими - както по линия на битовата престъпност, така и по линия на текстовете, свързани с изборното законодателство. Към петък имаме близо 60 досъдебни бързи производства по тези текстове. Около два пъти и половина са досъдебните производства повече в сравнение с предходните избори към съответния момент. Има над 350 оперативни и явни сигнали, които се добиват от различни източници и се проверяват в цялата страна. Кипят и редица логистични мероприятия, свързани с организирането на изборите", каза пред БНР главният секретар на МРВ гл. комисар Петър Тодоров.

За купуване на един глас се предлагали различни форми на стимулиране - пряко даване на пари над 100 лева, опрощаване на дългове, опрощаване на вноски по бързи кредити, даване на хранителни продукти, даване на социална услуга.

"Купувачите на гласове са контингент, който извършва и други видове престъпления. Те правят всичко възможно да не дадат възможност да докажем престъпната им дейност".

Тодоров посочи, че е направен анализ на всички рискови секции и те са обект на особено внимание".

Според него политическо говорене е твърдението за бум на битовата престъпност.

Във връзка с нелегалната миграция главният секретар поясни, че ако броят на предотвратените нелегални влизания за 2019 година е 7500, през 2020 година е над 14 000, през 2021 година - 55 000, то през миналата година - 168 000.

"За съжаление, през последните 10 години са съкратени над 2000 щата на гранични полицаи, а същевременно са командировани хора от други структури, на които не е това работата. През последните месеци работим по пренасочване на щатове, финансиране на допълнителни 2000 щата, в момента тече усилено обучение на гранични полицаи. Усилията са към техническо осигуряване на границата, 110 км до момента се пазят само с жива сила. Близо 200 км имат някакво техническо осигуряване, но целта е то да се подобри".

Той посочи, че трафикът на нелегални мигранти е много печеливш бизнес, организиран във всички държави по трасето на мигрантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: изборипетър тодоров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига глупости! Кой ще купува вот, след като може да си купи от Кирил Петков кодовете за машините? Колко вот да купиш, за да вкараш 1 депутат в НС? За един мандат са нужни 10 000 човека да гласуват. Колко струва да си купиш директно 1 депутат? Отцепниците от ИТН бяха купени. Да купиш 6 депутата е равностойно да купиш 60 000 гласа,които са гласували за тях. Кое е по-бързо? Да купиш 1 депутат или 10000 човека? Заблуждават ви, че купения вот решава изборите. Това са нищожна бройка хора.
14
3
 
7
 
! Отговори
12345 преди 1 година
Хайде стига с това копуване дали. В края на краищата си сам и никой не знае какво попълващ !!!!!! Вземи парите и попълни това което иска душата ти
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналите избори с машините беше по-лесно. Плащаш само на тези които инсталират софтуера им и хоп печелиш.. Сегабтрябва на самите гласуващи да плащташ
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се разберем за кой да гласуваме и ние да спечелим нещо. В един от хазартните оператори коефициентите за Борисов и Кирчо бяха почти 2 за победа на двете партии.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махнаха машините и цирковете започнаха. А иначе резултатите с подкупи или без подкупи ще са с до 3-4. % разлика. Демек пак няма да се получи коалиция
10
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 1 година
Важното е че сега като платиш на махалата, ще се вижда при броенето на бюлетина.А преди никой нищо не броеше, една машина опиташе централно.Добре че ГЕРБ спечелиха миналите избори и приеха хартиената бюлетина.Така ще има отчетност и в корпоративния вот и в купения вот.Добри управници, добри закони!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги има начин как да те купят може и да не е по този начин както е написано в заглавието. Хората се продават лесно живеем в комерсиален и матерялно общество. Пари под масата винаги са се раздавали дори и на тези, които нямат нужда от тях.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде мога да си продам гласа за 100 лв. Слагам една чертичка на "правилната партия" ,снимам с телефона и веднага слагам и втора чертичка на друга партия да обявят бюлетината ми за недействителна. Поне ще съм намазам 100 ка
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Други искат да минат по тънкия начин с една чанта с логото на коалицията номер 12, а в торбата с лъжи слагат буркан лютеница, парче шпеков салам, пакетче сирене, пакетче кашкавал и кутия вафли Боровец. Това съдържание на торбичката не е закупено от Кирчо и Кокорчи, а е дарение от фирмите, които стоят зад тях. Купуването на гласове с хранителни продукти е престъпление. Заради тях народа е гладен и с една торба лъжи ли ще то нахранят?
6
1
 
5
 
! Отговори
Спедитор преди 1 година
Шефа каза да си опичаме акъла за кого ще гласуваме, че ако Промяната се задържи ще трябва да прави съкращения или да намаля заплати. А по времето на ГЕРБ дори даваше и бонуси. Всички разбрахме за кого да гласуваме за да си запазим работата.
5
0
 
3
 
! Отговори
Любопитен преди 1 година
Най ми е забавно,журналята и полиция знаят тактики,схеми,кой колко плаща,тарторите в маалата се знаят... онези в турция също.Но на финала няма нито една санкционирана партия ,няма нито един партиен функционер,няма нито осъден и хванат крупен бизнесмен от обръчите.Как така?
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за да се избегне купуването на гласове ще трябва задължително да се въведат: явен вот, лична отговорност от страна политиците за вредни решения и криминализиране на неизпълнени предизборни обещания...
3
4
 
0
 
! Отговори
Резултатите преди 1 година
На ГЕРП и ДПС трябва да се умножават с коефициент 0.8. Това ще бъде много по-ефективна мярка в борбата срещу купуване на гласове. Предлагам, това да залегне в изборния кодекс. Така хем ще се спестят пари за акции, разследване и съдебен процес, хем успеваемостта в неутрализиране на купения вот ще е доста висока.
2
0
 
1
 
! Отговори
Прогноза преди 1 година
. . . 60 досъдебни бързи производства. . . . значи след 60 000 години (6 милиона жители като основа за калкулацията) ще преборим купения вот! Но понеже не всички са такива прогнозата се съкращава на 10 000 до 20 000 години! Честито борци!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ПП-ДБ раздават торбички със Шпеков салам, лютеница, кашкавал и кутия вафли!!