Малките партии са ключът към решаване на политическата криза

Ако висящите три партии влязат, ще има възможност за кабинет
30 мар 2023 22:25, Анисия Иванова
19
Малките партии са ключът към решаване на политическата криза
Снимка: БГНЕС

Малките партии са ключ към разрешаване на политическата криза, обясни Александър Димитров, политолог от УНСС.

„Те разреждат силата на големите формации. Носители са на променливост в НС. Това позволява по-лесно да комуникират с останалите политически играчи, които вече са насъбрали напрежение помежду си. Надявам се да влязат, за да имаме правителство“, каза още той в интервю пред БНР.

Серията от бомбени заплахи може да окаже негативно влияние върху избирателната активност, смята политологът.

„Не защото има реална опасност. Съществува определен брой избиратели, които не искат да гласуват, но се чувстват длъжни да го направят. Ако си намерят извинение, не биха отишли. Бомбените заплахи ще са такова извинение за част от българските избиратели и ще повлияят в посока "надолу" на избирателната активност, ако се запазят като тенденция“, смята Димитров.

Връщането на хартиената бюлетина няма да се усети драматично по линия на избирателната активност, посочи още Димитров.

Има нужда да излезем от тази политическа компресия, в която се намираме, отчете той.

„Дали ще има правителство зависи от възможните ходове за преговори. Ако висящите три партии, намиращи се близо до чертата, влязат, тогава се увеличава многократно възможността за диалог и за размествания, а аз бих бил по-голям оптимист, че ще се създаде правителство. Ако те не влязат, отиваме на варианта първите две сили да се договорят. Те нямат чак толкова големи различия по редица въпроси. ДБ-ПП вече не говорят толкова ярко за съдебната реформа“, обобщи политологът.
 


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
0
 
! Отговори
До руската подлога преди 1 месец
Не зна, т.нар. кравари 60те години гледат цветна телевизия и карата коли с климатик. Ти тогава си се бърсал с вестник работническо дело и си се клюмбучкал на каруцата на баща си, докато си мечтаел да имаш ЗАЗ.......ама как да го проумееш с мисловен капацитет на руски акордеон.
17
0
 
2
 
! Отговори
ьаьаьа преди 1 месец
Аман от патерици и златни пръсти.
16
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
докато не се подновят депут листи с нови лица няма да има правителство нямада гласуваме избори до дупка докато ги изчистим 30 години едни и същи се мотаятпо коридорите на нс и си уреждат живота
15
0
 
4
 
! Отговори
Айде преди 1 месец
Докато не махнат субсидиите, за партии няма да гласувам.
14
0
 
5
 
! Отговори
Бич преди 1 месец
Възраждане е патерицата на всички други крадливи партии. Само лъжат хората да съберат гласовете на недоволните.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разрежда се с вода виното от алчните кръчмари, с вода саламурата за маслините от алчните бакалии. Какво е общото в разреждането: Алчността
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бла, бла. Що хабите байтовете за такива фалшиви продиктувани по емеила новини. Мислите, че ви вярва някой или няма значение, нали така е по-лесно. Пък и обичайно който работи в тази сфера не чете новини. А който работи в телевизията не я гледа още от соца.
11
1
 
2
 
! Отговори
Милковица преди 1 месец
Мислех да гласувам за левицата, но като видях на 5 то място в листата за Плевен Милен Митков 150 кг яловак живее на село в наследствена къща с още 10 роднини ми стана лошо, какво да ми оправя тоя те себе си не оправят.
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив! Точно на тези избори не са... защо не го писахте миналите пъти??Късно е ! Не трябва да се разпиляват гласове. Гласувайте за ПП за да премахнем диктатурата на Борисов.
9
3
 
3
 
! Отговори
Матрос преди 1 месец
До Анонимен:Аз съм БЧ1 на корабите във ВМС.Дори на 70години мога да служа.Но на страната на Руссия!!!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кажете "НЕ!" на партиите на войната и не си слагайте главата в торбата!
7
1
 
5
 
! Отговори
Джеки преди 1 месец
До Точен:"И аз съм за Възраждане,но Козяк не е.Правителство ще има само ако е подкрепено от "великите сили",каквато е традицията.Но да видим колко ще е резултата.Може пък вече да сме узрели за премахване на статуквото.Цял живот депутати.30години реформи,и нищо.Ето сменили статута на земята на дюните.Вече няма дюни.Толкоз."Имало едно време..".
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малки партии, в смисъл БСП ли?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За момента има сигурни - ПП, ГЕРБ, ДПС, Възраждане и БСП. Янев вероятно ще изпадне затова ще гласувам за Левицата с ясната представа, че те няма да се коалират с ГЕРБ и ПП и като такива ще създадат предпоставки за нови избори. Като цяло не ме кефи никой, камо ли "Левицата", но ме кефи да няма правителство и да управлява Радев, който за момента води най-разумна политика и играе по тъча между САЩ и Русия. Искам про-европейска партия. Моя наслов е - САЩ вън от НАТО и Русия вън от Украйна.
4
7
 
9
 
! Отговори
Точен преди 1 месец
Моят глас е за Възраждане.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
fake news. nulev ns, ms, nuleva rbg. referendum i nezavisima iztochna romelia. novata stolica selo biala reka, selo varbica ili selo karaman.;)
2
3
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Гласувайте срещу Коалицията на войната: ГЕРБ , ПП, ДБ
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
гледайте как ще гласувате да не ви мобилизират за войната