Борис Бонев: Никой не иска да поеме наследството на Фандъкова

ГЕРБ нямат шанс за столицата, категоричен е лидерът на "Спаси София"
Обновена: 21 сеп 2023 21:35 | 21 сеп 2023 20:28, Красимир Ангелов
71

40 дни преди местните избори, все още не е ясно кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. Кога ще бъде разкрит той?

"ГЕРБ ни е основният опонент и техният модел на управление, който вече 18 години унищожава потенциала на София. Много е жалко, че 38 дни преди изборите тази партия демонстрира своята абсолютна недемократичност и неуважение към софиянци, защото все още няма обявен кандидат. Хората са лишени от възможността да знаят кой е кандидатът, каква  е неговата личност, приоритети и цели, да зададат своите въпроси. Чакахме Ретроградният Меркурий да свърши, той свърши, но явно все още не са намерили тази силна кандидатура, след като обявяването се бави", каза лидерът на "Спаси София" Борис Бонев в студиото на "Денят ON AIR.

Още по темата
По думите му над 20 кандидати са били питани дали искат да са кмет на София, но те са отказали.

"Тази информация дори не е толкова непублична, след като дори самият Борисов спомена, че има над 20 кандидати. Никой не иска да поеме отговорност за наследството на Йорданка Фандъкова. ГЕРБ да обявят и най-силната кандидатура - не смятам, че има шанс, защото софиянци не са глупави хора, те много добре виждат "видимите" резултати на това управление и не съм сигурен, че искат да дадат кредит на доверие на хора, които ще продължат абсолютно същия начин на работа", допълни Бонев в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Ние правим информационна кампания, което е законно и това е нещо нормално, което трябва да се прави. Хората и политиците не трябва да бъдат в кампания само 30 дни преди изборите. Политическата кампания започва в деня след изборите и трае до следващите избори, защото това е непрекъснат контакт с гражданите", подчерта той.

Бонев призна, че мечтата му всъщност е София да бъде спасена: "Мечтата ми е София да бъде град, с който да се гордеем, мечтата ми е да няма корупционни практики, мечтата ми е да свършат ремонтите на ремонтите. Мечтата ми е да се кача на "Витоша" с работещи лифтове, мечтата ми е да имаме градски транспорт до всеки квартал. Кметското място е средство за постигане. Имаме страхотна програма, съвсем скоро ще обявим листата за Общински съвет - 61 човека, който и от тях да влезе, ще бъде абсолютен чудесен общински съветник", посочи той.

Попитан дали гражданите ще могат да забравят за миналото на Васил Терзиев, той отговори: "И моето семейство е пострадало от комунистическия режим, и моите дядовци са били в лагери. Много по-важно е да видим какво може да съградим отсега занапред, вместо да се фиксираме в миналото. Никой от нас никога не се е страхувал от дебати, Васил Терзиев ще бъде на дебат."

Вижте видео с целия разговор


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
Столичанин преди 2 месеца
Ами, освен да се гордееш с г.за си , трябва да имаш и мозък да управляваш ! А Бориско Бонев може само да си събуе гащите и да се наведе, когато опре до работа !
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какъв потенциал бе мъ-шо?Съсипва се държавата само, за да изглежда София "велика" в очите на селяните. Чужди инвеститори се гжнят, защото не искат в София. Тотално провинциално население вече живее в този град. Нищо столично няма в него.София ще бъде хубава и държавата ще се разрива, когато се даде свобода на Варна, Пловдив, Русе и т.н. Всичко позитивно е на хартия - СД на НАП се отчита в София, но работи из държавата. БКП отвсякъде.
57
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Антон Хекимян е напуснал бТВ и май той ще е кандидата за кмет на ГЕРБ.
56
0
 
1
 
! Отговори
ЕмилитУ : преди 2 месеца
"Ще го возя на тротинетката ми с 200...сладурчо,ммммммххххфффффмляссссммммммм,красавец..."
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Горкият Бонев, вечният потръчко.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дори и метрото? Разбира се, че Терзиев неможе да построи такова нещо. А тук е другата резерва на ДС и БСП Ваня Григорова. Тя като истинска партизанка се хвърля в битката за София. И която накрая ще даде гласовете си на ДС принца Васко Ухото/Васил Терзиев/, син на шеф в ДС и внук на убиец-партизанин от ДС.
53
0
 
4
 
! Отговори
Stoedin преди 2 месеца
Фандъкова се справя отлично, а Бонев освен да говори, досега не е направил нищо. Мерси ама само мъти водата, който иска да гласува за такива като него, аз вяра му нямам.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей, ***...вие плявата на две магарета не можете да разделите, а сте тръгнали управлявате София. Да управлявате, или да турите ръка на бюджета от 2млрд...???
51
0
 
7
 
! Отговори
Като не искате, преди 2 месеца
тогава се откажете със сина на ДС, бе Бонев. А-а,не искате, чакате милиардите от бюджета на София вие и свързаните с вас фирми да ги въртите.Видяхме вече младите хищници от промяната до къде я докараха с България,но народът е безразличен и като нищо може да ви остави да досъсипете и София като България.Надявам се на изборите хората да прогледнат и да ни спасят(и София) от такива млади хиени като вас.Дай Боже!
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Спаси София" стана партия, ще правят столицата 15-минутен град - заглавие на статия. Единствената партия, която ще се погрижи да се движат хората максимално на 15 мин от къщи, пеша, без превозни средства и ще има чист въздух за всички и грижа за природата. Все положителни неща.:))
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То наследството си е наследство, кой се отказва от него. Тогава като никой не иска да го поеме наследството от г-жа фандъкова,/ жива и здрава да е/, еми да си остане тя. Но странно ли защо всички партии се надпреварват с кандидати, ами не се кандидатирайте за лошото наследство. Но мястото явно е доста апетитно и няма партия, която да няма кандидат и да не иска лошото наследството на г-жа фандъкова и София.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анализатор преди 2 месеца
Като го гледам това *** Борисчо и си викам,Боже пази София.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На тоя само ПОЕМАНЕ му е в главата и устата.
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фандъкова трябваше отдавна да освободи поста
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много страхливи нашите!
44
0
 
11
 
! Отговори
Koko преди 2 месеца
*** недорасъл, Ти един пирон не си забил в София? Никой не ти иска мнението, джудже злобно. Трай!
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
*** аз не съм чул някой да ви го е предлагал това наследство.
42
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С какво може да ни изненада герб? След 13 г управление - вече с нищо!
41
1
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
ГЕРБ няма закъде да бързат.С ДС кандидата ПП/ДБ се самоизключиха от надпреварата.А Бонев дано не получи ключово влияние в ОС,че тагава наистина ще се наложи да спасяваме София.
40
1
 
15
 
! Отговори
хаха преди 2 месеца
никой не иска ама ти ше се жертваш , да те Е у П