Хекимян пред бившето си работно място: Не съм предал никого

Кандидатът за кмет на София бе гост на Цветанка Ризова
5 окт 2023 19:40, Нели Христова
99
Хекимян пред бившето си работно място: Не съм предал никого
Снимка: БГНЕС

Тези, които симпатизират Антон Хекимян, ще кажат, че съм била много агресивна. Тези, които не го харесват - че го щадя и не съм била достатъчно агресивна.

Но това важи за всеки гост - зрителите искат да видят собствените си усещания и страсти. Това е невъзможно.

Така водещата на "Лице в лице" Цветанка Ризова  започна интервюто си с Хекимян тази вечер. Ситуацията да правиш политическо интервю с доскорошния си шеф не е обичайна, отчетоха и двамата.

"bTV е бил мой втори роден дом. Докато съм работил като репортер, водещ и мениджър, съм работил с ясната мисъл, че не искам по никакъв начин да има репутационна щета. Работил съм винаги, за да защитавам доброто име на телевизията", посочи той. "За да се почувстваш в дом, трябва да те приемат като свой. Радвам се, че за седмица и половина заедно с отбора, който работи за София, видях в очите на хората хъс за победа. Видях и приемането от тяхна страна. В мое лице ще имат защитник на техния труд. Няма защо да се лъжем – работата за София е подлагана дълго време на критика, често основателна. Не може да бъде отречено, че за София беше направено много."

Имаме регламент за такива интервюта изясниха още двамата. И напомниха, че това се прави за всяка кампания, няма никакви различни или "вътрешни" договорки.

"Кухнята е важна, колегите ме познават до болка като един от тях - от сутрин до вечер в телевизията. И знаят, че не съм ги предал и в един момент", емоционален бе той."Аз не виждам съмнение, което трябва да отхвърля. До момента, в който съм изпълнявал длъжността директор на "Новини, актуални предавания и спорт“ и в момента, в който съм приел кандидатурата, отношенията ни с bTV са приключили много бързо."

Номиниран съм от структурите, настоя още Хекимян. Имало е и други журналисти, разказа той. Мен никой не ме е номинирал - това ми каза ми Теменужка Петкова, отвърна му Ризова.

Двамата бяха малко по-остри, изяснявайки как точно е дошла поканата от Бойко Борисов. Но накрая  изясниха, че няма политическа ревност между тях.

Не обмислям да ставам партиен член, по-важно е какво ще направим за София, заяви още доскорошният шеф на новините в телевизията.

Личности, които се занимават с обществени дейности и могат да свършат нещо за града - така според кандидата за кмет на ГЕРБ членовете на партията са решили да издигат него, а преди това и други журналисти.

Все пак Ризова не пощади ексшефа си, като настоятелно ги караше да изясни има ли период, в който вече е бил получил предложението от Бойко Борисов, но още е ръководел новините и актуалните предавания - тогава наистина би било съмнително няма ли конфликт на интереси.

"Периодът след предложението беше кратък. Не е обмисляно нито седмици, нито месеци. Много кратко беше времето, в което аз трябваше да взема решение. Исках да го направя, защото исках да работя за София – мястото, на което съм изградил живота и кариерата си. Има моменти в живота на човек, в които трябва да се вземе решение и да се поеме отговорност. Залогът на тази кампания е голям - залогът да не бъде дръпната ръчната спирачка и да не се развива градът. Има хора и партии, които са задраскали от бюджета на София проекти, свързани с метрото за 200 милиона лева, задраскали са проекти за ВиК на София".

Обикалял съм страната през тези месеци и като журналист хората са идвали при мен и са ми казвали – какво се случи, нали трябваше да има друга политика и нов морал? Знаете ли колко хора са разочаровани? Няма нов морал, има етика и принципи, които трябва да бъдат спазвани“, посочи той.

"Програмата, по която се работи в Столичната община и през тази седмица и половина разказвам на хората по време на нашите срещи, е програма, която е заложена, по нея се работи и продължава да се работи. Работата за София не трябва да спира. Имаше няколко опита за „дърпане на ръчната спирачка“. Ние не искаме работата за София да спре. Това може да се случи, ако гласоподавателите ни гласуват доверие. Те могат да направят своята преценка какво е свършено за София и какво не. Разходете из София, из кварталите и вижте какво е направено и изградено".

"Когато започва всеки един ремонт, ние ще искаме в този ремонт от началото до края, да има стандарти и да се спазват", подчерта Хекимян.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
3
 
! Отговори
Право на мнение! преди 7 месеца
Хекимян е предател! Той трябваше да бъде деполитизиран като журналист от btv, а всъщност е бил от ГЕРБ! И сега Хекимян ЛЪЖЕ, че бил "независим" - няма как да бъде "независим", той като издигнат кандидат за кмет от ГЕРБ трябва да бъде преди всичко ЛОЯЛЕН на партия ГЕРБ, които стоят зад него с пълтата партийна каса и го финансират!!! Това не е "безплатен обяд" за Антон Хекимян!
67
0
 
2
 
! Отговори
България днес преди 7 месеца
Когато законите защитават частната собственост и семейното предприемачество, а бандитите работят в затворите, за да си плащат издръжката, ТОГАВА МОЖЕ ДА ПРИКАЗВАМЕ ЗА ПРОМЯНА ! ПРИ СЕГАШНИЯ БАНДИТИЗЪМ КАКВОТО СЕ ПРОИЗВЕДЕ, ИДВАТ БАНДИТИ И ГО ОГРАБВАТ БЕЗНАКАЗАНО, ЗАЩОТО ПОДКУПВАТ КЪДЕ ЛИ НЕ ! БЪЛГАРИТЕ ОТИВАТ НА ЗАПАД, КЪДЕТО ИМА ПОЛИЦИЯ, СЪД И ЗАТВОРИ ЗА БАНДИТИТЕ ! В УЧИЛИЩЕ ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА НАУЧАТ, ЧЕ НИСКА ПРЕСТЪПНОСТ ОЗНАЧАВА БОГАТ НАРОД !
66
1
 
4
 
! Отговори
Shark преди 7 месеца
Хекимянчо тръгна да се занимава с неща, които не са за него. ГЕРБ го подлъгаха, ще се изложи максимално и ще си замине като Цецка Цачева.
65
2
 
7
 
! Отговори
да бе преди 7 месеца
От дълги години БТВ обслужва Бойко Борисов и ГЕРБ и този сега го доказа ясно. Виждаше се, особено покрай всичките избори, как поне 70% от гостите им в различни предавания, бяха или от ГЕРБ или симпатизанти на ГЕРБ и Бойко. Новините им също ги представяха субективно.
64
3
 
8
 
! Отговори
ХАКИ преди 7 месеца
САМ СЕ НАБУТА ИЗ ШАМАРИТЕ-СИГУРНО ЩЕ СЪЖАЛЯВАШ
63
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поне маските паднаха. Този дълги години обслужваше в национален ефир Шайката на Банкянския крадец. Сега поне се разбра защо.
62
1
 
16
 
! Отговори
???????????????????? преди 7 месеца
Платен журналист известен с платените си репортажи угодни на властта. Типичният кариерист в България.
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А бе как така строителите на метра и магистрали 20 години не могат да наредят 500 павета?
60
1
 
12
 
! Отговори
Олеле преди 7 месеца
Тоа добре че го не дават по талавизора сабаале, че ми отиде деня на чорчик.
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Прилича на Ахмед Доган като млад.
58
1
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Поредния заблуден. Ако бе гледал нещо разлчино от БТВ и Нова, никога нямаше да се хване с ГЕРБ. Нямаше да се хване и с ППДБ. Ако бе погледнал Пашинян, щеше да се срамува и че е арменец. Нашият канадец ни предадем но арменският канадец - Пашинян, директн отряза територии от Армения и то без никой да му иска. Чак мен вече почна да ме е срам от арменците...
57
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това мазно петно някой го беше нарекал Хикимяу - много яко ...
56
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво разбира този от управление на град? Или ще бъде бутон на някого. Там има познания!
55
6
 
25
 
! Отговори
позор! преди 7 месеца
bTV и всичките "журналисти" вътре - на хранилка при ГЕРБ. Така са и телевизиите в Беларус.
54
5
 
19
 
! Отговори
bTV - Пране с Ariel. преди 7 месеца
Добър Вечер, вие сте с bTV Гербините, аз съм Антон Хекимян. Прокуратурата се произнесе по делото с шкафа на Борисов - фалшификат е. Всичко е било фалшификат. Не вярвайте повече на тези бабини деветини. Оказва се че бившият премиер е чист, даже по-чист от сълза и пре-чист.
53
5
 
21
 
! Отговори
bTV МОШЕННИЦИ! преди 7 месеца
bTV, значи така сте ни лъгали? За това ли не излъчвахте протестите срещу ГЕРБ?
52
6
 
25
 
! Отговори
bTV позор! преди 7 месеца
Магаре да вържат, за него ще гласувам, но никога за ГЕРБ.
51
5
 
17
 
! Отговори
Тони Хеки Покорний преди 7 месеца
Боко се опари с кмета на Пловдив и иска да е сигурен, че кмета на София, няма да му се изплъзне, като кмета на Пловдив. Щото оня лудия за малко щеше да напусне и ГЕРБ, но Боко го придобри някакси. Замалко да му изпусне юздите. За това си е монтирал Хекимян, не е защото няма желаещи. То в ГЕРБ всички са желаещи, нали са отишли там да ги правят някакви там - каквото дойде, нещо да им капе. Такива са в цялото ГЕРБ. И Хекимян е такъв.
50
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По-добре арменец, отколкото ДС-ец!
49
7
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 7 месеца
Парцалена кукла на конци. Много е объл. Много.