Анализатори за политическия процес у нас: Достигнахме дълбока яма

Гласуват почти само твърдите ядра, смятат проф. Мария Пиргова и Юлий Павлов
22 май 2024 13:18, Красимир Ангелов
70

В разгара на предизборната кампания се проведе извънредно заседание на парламента. Предизборно ли бе то, или има важни неща за решаване?

"Кампанията е още по-наситена на компромати. Виждаме скандал след скандал. Жертва на това сме ние, гражданите, за да се убедим още веднъж, че може би няма нужда да ходим до урните. Положението, в което сме, е много тревожно, защото институциите не си вършат работата. Държавата е в състояние, в което гражданите, оставайки без нея, могат да стигнат до саморазправи. Няма я държавата, която да регулира нашите взаимоотношения. Ние вече сме достигнали дълбока политическа яма", коментира политологът проф. Мария Пиргова в предаването "България сутрин".

Още по темата
По думите на социолога Юлий Павлов хората, които излизат да гласуват, представляват т.нар. "твърди ядра", на които не влияят компроматите в политическите кампании.

"Ще стигнем до вътрешен конфликт. Политическата система трябва да се промени, партиите да станат по-отговорни. Няма мостове и пътища, медицина няма - ние умираме. Това положение става нетърпимо. Твърдите ядра ще гласуват. Най-вероятно правителството ще се формира много трудно или няма да се формира, и ще останем дълго време със служебното правителство на Главчев", прогнозира проф. Пиргова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея няма място за нови политически сили, тъй като "диктатурата е много силна". Проф. Пиргова отбеляза, че напоследък живеем само предизборно, политиците мразят хората и хората мразят политиците. Тя е на мнение, че служебното правителство "не прави нищо", тъй като е подчинено на ГЕРБ - "управлявано е от Бойко Борисов в разбирателство с Пеевски".

"Включването на популярни личности, наблягането на конкретни социални групи имат смисъл, ако се привличат колебливите избиратели - 1/6 от избирателите взимат решение последния ден или една седмица преди изборите - едните по начало са фенове на дадена политическа сила и са се колебали между две, другата група са хората, които искат да накажат тези, които са на власт. Цялостните кампании на всички политически сили са погрешно построени", заяви Павлов.

Пиргова уточни, че процентът гласове "не подкрепям никого" ще се увеличи и добави, че ако няма съдебна власт, няма да има парламент - "ще бъдем принудени да тръгнем към президентска република".

"Новите избори няма да променят структурата на парламента. Европейските избори до голяма степен ще повторят съотношенията от националните. Партиите трябва да разберат, че е крайно време да седнат и да управляват - не може да ни пращат непрекъснато на избори", каза Павлов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от НОТИФИКАЦИИ
Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Когато се върже престъпника мишките от герб ще се разбягат с цвърчене.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не е още голяма, тепърва ще стане ако прокуратурата не прибере политическия криминал борисов.
59
0
 
5
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
нещата, които казват двамата са прости и ясни - повече от половината българи не гласуват, отвратени от политическите партии, управляващи в последно време, гласуват само твърдите ядра, които не се влияят от нищо /ГЕРБ винаги печели, въпреки че е организирана престъпна група, а лидерът й е патологичен лъжец и престъпник/ и това няма да се промени, докато не се въведе задължително гласуване, придружено със сериозна парична санкция за неизпълнение на това задължение.
58
1
 
2
 
! Отговори
За влизане в час преди 3 седмици
ЕВРОПА е термин от изцяло ГРЪЦКИТЕ легенди нищо общо с Римската Империя а далеч по късно като Име на континент коренът на най-древната дата е някъде около ХРИСТИЯНСТВОТО С ВЛАСТ И БИБЛИЯ на Свети НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ......НЕМАТЕРИАЛНИЯТ свят на Земята сред човеците е и включително нещото наричало се ЕЛИНИЗАЦИЯ а през 20 век АМЕРИКАНИЗАЦИЯ то ест Невидимата Културно-Цивилизационна ВЛАСТ.....МАТЕРИАЛЕН ПРАГМАТИЗЪМ е Гръко-Финикийски патент на ПИТАГОР математик от смесен брак предпочел да е само ГРЪК
57
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Тази "профескорка" Пиргова в последните 2-3 години се изявава като беквокалистка на ПП/ДБ. Само че много фалшивее.
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На какво учи студентите другарката Пиргова- на научен комунизъм ли?! Елементарна, елементарна изключително про ста...Пациент на психото!
55
1
 
6
 
! Отговори
проф. преди 3 седмици
Пиргова е завършила "научен комунизъм" в Москва
54
1
 
1
 
! Отговори
ЕВРОПА Я НЯМА преди 3 седмици
Според Старият Завет Господ сътворил Земята за Шест дни и седнал да си отпочине в НЕДЕЛЯ ден СЕДМИ досущ същият почин е НИКОГА НЕСЪЩЕСТВУВАЛИЯТ континент ЕВРОПА с основател ХРИСТИЯНСТВОТО на Свети Николай Чудотворец..................Все пак трябва изключително щателно разследване КОЙ Е УНИЩОЖИТЕЛЯТ на тези ДВЕ Културно-Цивилизационни ШИФРИРАНИ КОДОВЕ било то само да се знае от всички
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ИСЛЯМСКИЯТ ДЖИХАДИЗЪМ клонящ към Адолф Хитлер смята цифрата 5 и числото 999 за единствено СВЕЩЕННИ ЗА ИСЛЯМА то ест Адолф Хитлер е Моника Люински стичаща и се мюсюлманска бяла течност от уста и дирник..........умишлен ПОДМАЗВАЧ.........евала,ашколсун ТУРСКИ ЧЕРВЕНИ ИСЛЯМСКИ ПЕТОЛЪЧКИ от МАРС
52
1
 
1
 
! Отговори
29 тире 5 тире 1453 преди 3 седмици
Мислите ме за Никола Гешев но Шефа Адолф Хитлер ме прекръсти с изцяло ЧЕРВЕНОТО османоТурско име Петър тире Никола ГЕШЕВ от числото 5 та още 50 години щял да управлява България след 9.9.1944 и избягал чрез Пътят за червеният БОСФОР..........На ислямистко турско-английски ФОР явно се превежда числото 5..............ЧЕРВЕНИЯТ цвят е общ в АНШЛУСА на Знамето на Австрия и Знамето на Германия и заради това Адолф Хитлер си е ИСТИНСКИ ЧЕРВЕН както си признал в "МАЙН КАМПФ"....МАЙНЦ ПАПЕСАТА Й. АНГЛИК
51
1
 
2
 
! Отговори
Политолозите се срин преди 3 седмици
Политолозите се сринаха от чупки в кръста пред т.нар. партии на промяната, където , о чудо на чудесата е включена БСП!? Не може да тръбиш, че нямало ляво и дясно и да чакаш нормална политическа среда! Опитаха се да сведат политическото противопоставяне до борба на кланове, или племена, както ви се харесва!
50
2
 
1
 
! Отговори
Това е: преди 3 седмици
ЧЕРВЕНИЯТ Адолф Хитлер е казал чрез Никола Гешев че истинският ПЕТРОВДЕН е на датата 29 май 1453 когато изцяло ЧЕРВЕНАТА ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ е превзела Християнската Столица КОНСТАНТИНОПОЛ а числото ШЕСТ заедно с месец ЮНИ трябва да се забранят като ЕВРЕЙЩИНИ!Тайната е че около 1001 година когато Римските ПАПИ обрали чрез нагъл пладнешки ГРАБЕЖ техните собствени римокатолици във ВИЗАНТИЯ столица КОНСТАНТИНОПОЛ използвали календар от СТАРИЯТ завет от Сътворението на ЗЕМЯТА за ШЕСТ ДНИ
49
2
 
4
 
! Отговори
данчо преди 3 седмици
След толкова години "управление"на крадците от Герб-Дпс дъното на ямата е достигнато.В момента само партия Величие на пол.Марков показва ясна визия са спасение на България.Това е.
48
2
 
1
 
! Отговори
Нищо Ново преди 3 седмици
ЧЕРВЕНИЯТ ХИТЛЕРИСТКИ Президент на "Славия"София Никола Гешев е бил пределно откровен казвайки около 9.9.1944 : "ОЩЕ 50 години ще управлявам България благодарение на ЧЕРВЕНАТА ТУРЦИЯ и моят саратник от БКП турчина ТОМА ИЗМИРЛИЕВ които ПРЕДВАРИТЕЛНО ми е организирал бягството чрез ТУРЦИЯ от ИСТАНБУЛ".......... СЪМНИТЕЛНИ изцяло ЧЕРВЕНИ.......???
47
0
 
0
 
! Отговори
KTM преди 3 седмици
До Анонимен 44 HA MOCKBA ...
46
1
 
4
 
! Отговори
Ха ха, преди 3 седмици
Ицко/Христо Христов/, е забавен! БКП били невинни, а Путин е чист като момина сълза, по бузката да го ощипеш? Първо, комунизмът е признат за престъпен режим от от българският Парламент , а Путин предизвика най-голямата братоубиствена война от 80 години насам, защото хвърлил око на чужди територии!
45
0
 
1
 
! Отговори
ПЪРВА RED ПОДМЯНА преди 3 седмици
Вманиаченият в професията ВОЕНЕН футболист на Левски София Димитър Списаревски бил и във война с българските ченгета и НЕВОЛНО създал все още актуалният култов цитат:"Аз Димитър Списаревски ако бях от хитлеристките ченгета на Гешев щях да ритам топка за АС-23 на сегашният стадион Българска армия в Борисовата градина"
44
0
 
1
 
! Отговори
ТРИМАТА ОТ ЗАПАСА преди 3 седмици
Самоубилият се спазвайки ВОЕННИЯТ УСТАВ футболист на Левски София Димитър Списаревски е превърнат в ЗВЕЗДА благодарение на интервютата на оцелелите ПИЛОТИ от Англия и САЩ свалени от него и попаднали в плен вероятно защото ТЕ хвърляли щракащите химикалки-БОМБИ опасност предимно за децата във България...........ВОЕНИЯТ от Левски София обвинил военният АС-23 че изпълняват смъртните присъди на хитлериста Никола ГЕШЕВ и писал поезия в която бомбардирал ОДРИН демек Турция заради Първата САМОЛЕТ БОМБА
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стига с това БКП стига с тия "Русофил / Русофоб" глупости. Сега живеем и сега решаваме. 3/4 от хората в тоя форум сме били само блясък в очите на мама и тате по онова време, а сега сме големите историци. Ходете пак да гласувате за кирчовците, боковците и пеевците па после като ви питат "е що така бе ***" обяснявайте как БКП и Путин са виновни.
42
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Сега ние българите требе да сапортмеме страгала на френския народ срещу новокаледонските терористи.