≈ксперти: ’ристо »ванов плати цената на коалирането с ѕѕ

¬ тези избори големи победители н€ма
11 юни 2024 15:05, »нна јнгелова
70

—лед окончателните резултати от изборите 2 в 1 вече е €сно, че в 50-ти€ парламент ще вл€зат седем партии. √олеми€т победител, ако може така да се нарече, е √≈–Ѕ-—ƒ—, а изненадата на вечерта - парти€ “¬еличие”. 24 часа след изборите нови€т трус дойде с оставката на лидера на “ƒа, Ѕългари€” ’ристо »ванов. “ой каза, че н€ма да е депутат в предсто€щото Ќародно събрание.
 
"≈дна оставка не може да бъде символична, защото така или иначе това ще има последици за облика на "ƒа, Ѕългари€". “€ беше създадена като парти€, ко€то има една основна задача - да прави съдебна реформа. Ћицето на тази иде€ за реформа беше ’ристо »ванов. “ази оставка ще има преки последици за парти€та в негативен план, защото при вс€ка една лидерска парти€, каквато "ƒа, Ѕългари€" също е, винаги се отраз€ват едни такива оставки", за€ви политологът доц. ћилен Ћюбенов в студиото на "Ѕългари€ сутрин".

Ћюбенов е на мнение, че победата на √≈–Ѕ определено не е “гол€ма”. “е имат с 13 хил€ди гласа по-малко в сравнение с последните парламентарни избори. “ова като ц€ло е нисък резултат за парти€та.

ѕо думите на експерта ’ристо »ванов с оставката си плати цената на партньорството си с ѕѕ.

“ќще преди местните избори имаше твърде много гласове вътре в "ƒа, Ѕългари€" и в "ƒемократи за силна Ѕългари€", които пледираха да се раздел€т с ѕѕ, да не продължават да нос€т негативите на това, което се случваше в новата формаци€, но изборът беше на ’ристо »ванов. “ой го отсто€ до кра€ и вчера като човек с чест пое ц€лата отговорност за това, че насто€ваше това партньорство да продължи", коментира PR експертът ѕепи ƒимитрова за Bulgaria ON AIR.

—поред доц. Ћюбенов ниските резултати на ѕѕ са вследствие на месеците, в които те са управл€вали с √≈–Ѕ в т. нар. “сглобка”.

“Ѕ€ха извършени и много други политически и комуникационни грешки, не само през тези 9 месеца на управление, но и по време на кампани€та", подчерта политологът.

 омуникаци€та е основната грешка на ѕѕ, категорина е ƒимитрова. "Ќе може да имаш една слаба кампани€, в ко€то единственото ти послание е да споменаваш имената на конкурентите си. ¬ маркетинга има базово правило. јко аз имам 60 секунди рекламно време, безумно е да употреб€ 30-50% да споменавам брандовете на конкурентите", категорична бе т€.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


70
ќще от »збори 2024
—лави: ѕоисках отговорност и вие ми € дадохте!
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
69
0
 
1
 
! ќтговори
ѕетър преди 1 ден
јко беше играл сам на предните избори, дори н€маше да е в парламента, така че все е напред в материала
68
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 дни
Ќ€ма да го жалим изобщо
67
0
 
1
 
! ќтговори
енерги€та е първа преди 2 дни
мини≈Ћцентрали Ќј Ѕ–ј”Ќ √ј« ќ“ ¬ќƒј ѕќ “≈’ЌќЋќ√»я“ј Ќј √≈Ќ»јЋЌ»я »Ћ»я ¬ЏЋ ќ¬ ў≈ –≈Ўј“ ≈Ќ≈–√»…Ќ»“≈ ѕ–ќЅЋ≈ћ» Ќј —¬≈“ј
66
0
 
1
 
! ќтговори
много €сно : преди 2 дни
Ќј ’–»—“ќ »¬јЌќ¬ —ј ћ” ѕќƒЎ”ЎЌјЋ», „≈ ЅЏЋ√ј–— ј“ј ƒ∆”Ќ√Ћј ≈ јЋ≈–√»„Ќј  Џћ –≈‘ќ–ћ» » „ќ¬≈ Џ“ »«Ѕ–јЋ ∆»¬ќ“ј пред ћЏ„≈Ќ»„≈—“¬ќ“ќ !
65
0
 
1
 
! ќтговори
първа е енерги€та преди 2 дни
мини≈Ћцентрали Ќј Ѕ–ј”Ќ √ј« ќ“ ¬ќƒј ѕќ “≈’ЌќЋќ√»я“ј Ќј √≈Ќ»јЋЌ»я »Ћ»я ¬ЏЋ ќ¬ ў≈ –≈Ўј“ ≈Ќ≈–√»…Ќ»“≈ ѕ–ќЅЋ≈ћ» Ќј —¬≈“ј
64
0
 
1
 
! ќтговори
–истю ‘ашиста преди 2 дни
Ќе стана работата със златни€ пръст. –аботата беше опечена, обаче мойте хора нещат. √нома ме предаде. ћахам се. ƒо тук б€х. —лед мен потоп!
63
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 дни
Ћ»Ѕ≈–јЋЌќјЋјЅјЋ»—“ »≈ “ќ“јЋ»“ј–»«Џћ ”ћ–≈, —Ћј¬ј Ќј ЅЏЋ√ј–— »“≈ »«Ѕ»–ј“≈Ћ»!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ќяћј ƒј Ќ» Ћ»ѕ—¬ј“≈, ’ќƒ≈“≈ ƒј ѕ–≈¬»“≈ ÷¬≈“Ќј“ј –≈¬ќЋё÷»я ¬ “Ѕ»Ћ»—», “јћј —≈√ј —≈ »«Ћ»¬ј“ ƒќЋј–»“≈. ѕќ—Ћ≈ ¬ ќ ќѕ»“≈ —–≈ў” ѕ”“»Ќ » ѕј  Ќяћј ƒј Ќ» Ћ»ѕ—¬ј“≈. ћјЎј ѕ—≈¬ќƒќЋ»Ѕ≈–јЋЌј ј »Ќј„≈ –≈јЋЌќ “ќ“јЋ»“ј–Ќј ј Ќ≈ ƒ≈ћќ –ј“»„Ќј.
62
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 дни
ƒо Ќезависимсоросонезависимите ви знаем. марш да работите почнте труд. “ръмп ще ви резне кранчето с доларите.
61
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 дни
е —ѕ≈–“»“≈ Ќ≈ —ј Ќ» ј ¬» ≈ —ѕ≈–“». пј  Ќ≈ ѕќ«Ќј’ј –≈«ƒ”Ћ“ј“»“≈  –»’ј „≈ ’ќ–ј“ј ў≈ √Ћј—”¬ј“ «ј вјЋ»„»≈. експертите сда на олигархи€та слугите.
60
2
 
5
 
! ќтговори
гост преди 2 дни
за ѕѕ беше €сно, че са пътници още щом загубиха подкрепата на –адев! янев също отпадна, хората на –адев не стават. ’ристо »ванов е слаб политик, реформата му беше оплюта и неразбрана от  —. — една дума: нищо. ƒобре е, че си подава оставката. —ъщо като Ќинова. Ќа ƒа, Ѕългари€ проблемът им беше че се събраха с ѕѕ, това само удължи пребиваването им в парламента, без ѕѕ н€маше да влезнат и сега нещата си дойдоха на м€стото
59
6
 
1
 
! ќтговори
Ќезависим преди 2 дни
“ова шега ли е ????  акви победители..връщаме се години назар след този избор...ѕак шуробаджинащина, пак убийци на път€ и след 6 месеца на свобода, пак панаири с пътищата... ѕогром...ѕълен срам...Ћекомислени хора, лекомислени политици, лекомислена държава.. —амо оплаквани€, а никой не чете, не се образова и развива, всеки действа с едно звънена на телефона или приказва на тротоара. “ака ли се взима избор ? »ли защото роднините ще останат без работа ако се смени правителсството... “–ј√≈ƒ»я!!!
58
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 дни
ѕодаде оставка като   урнели€ - ама пак ше л.апа депутатски кюфтета :)))
57
1
 
2
 
! ќтговори
ћухахаха преди 2 дни
«абравих, че т,р,о,л,о,в,е се спами! Ќо каквото и да е след*** все ще е в€рно!
56
5
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 дни
ѕлати цената заради сглобката с √≈–Ѕ бе,пишман политолозиии!
55
4
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 дни
–истю поел "с чест" "отговорността". јма пак ще е депутатин. јко въобще му гласуват оставката, това зависи от ѕрокопи. ћен обаче ме мъчи тревога за он€, академикът ћолец. Ќе го знам дали ще свари да се набута за депутат, горки€. јко не успее и му смъкнат охраната, гол€м бой го чака. “ази тревога ме мъчи най-много...
54
7
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 дни
ёмрука има 43% подкрепа от избирателите си, а вие √еппаджиите 23% платени ***!
53
4
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 дни
 ак добре си седеше в скута на ѕеевски, ама не можа да направи св€стна конституционна реформа и изложи ѕеевски. √лава гъ з затрива. ћда, в случа€ така стана.
52
6
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 дни
Ўарлатаните никога не са били парти€ а се коалираха с костовистите и »цо лодкар€т защото вид€ха че изпадат Ўарлатаните б€ха наети от Ѕожков и лансирани от юмрук –азрушиха всичко всичко безсрамно нагло алчност невиждана
51
4
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 дни
ƒо 45 ћј‘»я“ј вече 3 години руши Ѕългари€ 45 и никой не иска да го каже това  акво стана с делата срещу олигарсите «ащо се закри спец съд «ащо Ѕожков беше пуснат на свобода «ащо 3 години еда шайка алчници саботира Ѕългари€ јсен да излезе и да каже къде са онези 8 милиарда течове ’ќƒ≈Ў≈ по услужливите телевизии и ЋЏ∆≈Ў≈ я ќ
50
3
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 дни
—иромашки€т! Ќаправо се просълзих! Ќе мога да спра да плача!  акво ще стане сега със "съдебната р»форма"!?