Ќито ѕѕ-ƒЅ, нито »“Ќ в€рват, че трети€т мандат ще отиде при ѕѕ

Ќа –адев му харесва тази ситуаци€ на несигурност, твърди ћартин ƒимитров
23 юни 2024 08:15, Ќели ’ристова
40
Ќито ѕѕ-ƒЅ, нито »“Ќ в€рват, че трети€т мандат ще отиде при ѕѕ
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

—ъмн€вам се, че трети€т мандат ще дойде при нас, тъй като на –адев му харесва тази ситуаци€ на несигурност, ко€то Ѕорисов (Ѕойко) и ѕеевски (ƒел€н) създават, той се възползва от не€. “ова коментира в предаването "√овори сега" по ЅЌ“ депутатът от "ѕродължаваме пром€ната-ƒемократична Ѕългари€" (ѕѕ-ƒЅ) ћартин ƒимитров в отговор на въпрос дали са готови да предложат правителство при такава хипотеза.

Ѕорисов изпрати президента на срещата на върха на Ќј“ќ, което означава, че между него и –адев има посто€нен диалог, аргументира се той.

ƒимитров потвърди, че ѕѕ-ƒЅ в този парламент ще бъде европейска опозици€. “ой см€та, че имат шанс да си върнат част от изгубените гласове на избирателите, защото ѕѕ-ƒЅ са разумни. ƒепутатът не отрече за вътрешни проблеми в ѕѕ-ƒЅ, но подчерта, че н€ма проблем "ƒемократична Ѕългари€", които са д€сно ориентирани, да имат различие с "ѕродължаваме пром€ната", които следват по-центристка лини€. ѕредстои честен вътрешен разговор по въпросите, които нашите избиратели поставиха, поискаха от нас, см€там, че този разговор ще бъде оздравителен, добави ƒимитров, цитиран от Ѕ“ј.

“ова е седми€т мандат, който Ѕойко Ѕорисов за последните четири години ще получи за състав€не на правителство, шест от които вече е "опропастил", свалил е и две правителства, коментира ситуаци€та със състав€не на правителство депутатът от ѕѕ-ƒЅ. ќт 45-ото Ќ— това е седми€т мандат, който √≈–Ѕ получава като първа или втора политическа сила за последните четири години, об€сни той.

«а 12 години управление Ѕорисов и ƒѕ— назначиха най-важните регулатори у нас, посочи още ƒимитров. ѕравителството на ƒенков падна, когато сложихме на масата най-важната тема - за регулаторите, които да бъдат избрани по честен начин и начело да застанат качествени хора, каза той. “€х ги интересува да запаз€т тази огромна власт, ко€то е в ръцете им, убеден е политикът. Ќе знаехме това, когато приехме подкрепата на Ѕорисов и ѕеевски за кабинета "ƒенков", отговори той на въпрос.

—танислав Ѕалабанов от "»ма такъв народ" също изрази съмнение президентът –умен –адев да даде трети€ мандат на ѕѕ-ƒЅ, при положение, че той ги е нарекъл преди време "шарлатани", а при връчването на мандата в 49-ото Ќ— е казал, че, ако  онституци€та му позвол€ваше, не би им го дал. “ези хора са жадни за власт - ѕѕ-ƒЅ, дори и да получат мандат, предполагам какви ще са им кандидатите, ще върв€т към по-политическо правителство с финансов министър јсен ¬асилев и ние не бихме участвали в такъв тип разговори, ако такова е предложението, подчерта —танислав Ѕалабанов в студиото на "√овори сега" по ЅЌ“.

ƒо момента »“Ќ винаги си е държал на думата, независимо от политическите последстви€, категоричен е той.

ѕоследните часове наблюдавам как една нова политическа формаци€ в Ќародното събрание е пред разцепване, отговори Ѕалабанов на въпрос дали е възможно правителство на √≈–Ѕ-—ƒ—, ƒѕ— и друга формаци€ в парламента.

ќказахме се най-разумни в този парламент, един път завинаги нека да изключим определени€та, поиска Ѕалабанов във връзка с обвинени€, че са "малкото ƒѕ—", понеже са подкрепили кандидатурата на –а€ Ќазар€н от √≈–Ѕ-—ƒ— за председател на 50-ото Ќародно събрание.

»“Ќ внесе разума в 50-и€ парламент, отпушвайки конституционните процедури, защото ако не беше станало, дори не можем да отидем на предсрочни избори, добави —танислав Ѕалабанов.

“ой повтори, че има »“Ќ са готови да състав€т експертен кабинет, ако получат трети€ мандат.

"»скаме, имаме желанието президентът да връчи трети€ мандат на нас, за да можем да отворим възможността за излизане от политическата криза под формата на експертен кабинет, за€ви депутатът от "»ма такъв народ" (»“Ќ) —танислав Ѕалабанов в студиото на "√овори сега" по ЅЌ“. “ой потвърди, че парти€та н€ма да подкрепи първи€ мандат на √≈–Ѕ-—ƒ—, и втори€ на ƒѕ—. »“Ќ н€ма по никакъв начин да предаде 125 хил. българи, които ни подкрепиха за разлика от "сглобката" и унизителната ситуаци€, в ко€то б€ха поставени ѕѕ-ƒЅ, които сега са в опозици€, посочи Ѕалабанов.

÷€лата програма за политики да бъде фиксирана със срокове за изпълнение, е иде€та на »“Ќ за управлението на експертни€ кабинет, стана €сно от думите му.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


40
ќще от »збори 2024
ѕроф. ¬ълчев: ¬секи, който се докосне до √≈–Ѕ, бива изчегъртан
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
35
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
√осподин ƒимитров, какво правите та се маете, още на сте усп€ли да си вдигнете дупетатските заплати за л€тото! “о друга работа види се н€ма да свършите! „уват се само заклинани€, оправдани€ и колко лоши са Ѕорисов и √≈–Ѕ! јйде, вдигайта си заплатите поне!
34
0
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ќа –адев му харесва тази ситуаци€ на несигурност, твърди ћартин ƒимитров. јми не ми пука, ние сме все още парламентарна република. ƒокога ще ни занимават с войните си с президента?
33
0
 
11
 
! ќтговори
коментар преди 3 седмици
Ўарлатаните дойдоха уж с амбици€та да се справ€т с модела Ѕорисов, но вместо това, те се сглобиха с него! —ценаристите имаха шанса за правителство, когато им беше гласуван вот на доверие от гласоподавателите, но те се уплашиха от властта и изб€гаха! —ега що пищ€т и двете групи, че мандата н€мало да иде при т€х???
32
0
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ќещо лошо ли е –адев и Ѕорисов да са в посто€нен диалог? Ќе мислите ли, че всеки политик тр€бва задължително да е в посто€нен диалог, а не, както в момента, да се държи като разглезено дете, което иска всичката власт за себе си, заибат€ва се и не говори с никой, не отстъпва и тропа с крак? ѕоловината партии са с позици€, че те н€ма да прав€т нищо в то€ парламент, н€ма да говор€т с другите, само заплати ще взимат. ћного уфобно, нали!
31
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо јнонимен "ѕърви манат “иквата пичели - √роб+ƒѕ— + —лавуца = 68+47+26= 131 :))) " --------------- свърши та€. ќт величавите излезоха с по-евтина оферта и сега славуца остана с празни ръце..
30
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ѕърви манат “иквата пичели - √роб+ƒѕ— + —лавуца = 68+47+26= 131 :)))
29
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
 акъв трети мандат бе??? Ѕоко вече си напазарува евтино каквото му тр€бваше и сега итн и ппдеебилите останаха с отворена уста да мечта€т и те за н€ко€ троха от баницата.
28
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ѕългари€ е Ўест милиона мишлета и 2-3 котарака.
27
1
 
8
 
! ќтговори
6 преди 3 седмици
Ќа калпави политици –адев им пречи!
26
0
 
12
 
! ќтговори
ќтвратен от итн преди 3 седмици
Ѕалабане, наглец, кога ти и другите “ошков и станахте политици, че и власт искате?! јми € б€хте получили, ц€лата, защо не € реализират!? «ащото едно е да искаш, друго е да можеш и трето....., нали знаеш - ƒј √ќ Ќјѕ–ј¬»Ў! “ќЋ ќ¬ј —“≈ ќ“¬–ј“»“≈ЋЌ» — ÷»Ќ»„Ќ»я —» ≈«» , „≈ —“≈ ќЅ»ƒј «ј Ќ—. » «ј "»«Ѕ»–ј“≈Ћ»“≈" —»! Ќ» ќ√ќ Ќ≈ ћќ∆≈“≈ ƒј »«ЋЏ∆≈“≈, Ќ» ќ√ј Ќяћј ƒј ¬»ƒ»“≈ ¬Ћј—“ - ¬»≈ » бсп!!!!!!!
25
5
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ўарлатани костовисти драпат за власт за лесни пари подпомогнати от божкови разрушиха всичко в държавата безнаказано
24
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
» ко? Ќикой да не подкреп€ никой, че да не се каже, че е от ƒѕ— или е патерица, златен пръст и избори на 3 месеца?
23
3
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
“рети€т мандат тр€бва да отиде при ¬ъзраждане или Ѕ—ѕ. “ака е логично. ѕарти€ от клоуни, с най-слаби€ резултат, на седмо м€сто, по каква логика да получава мандат?
22
3
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
»ма 7 партии на ѕеевски в парламента и не зна€т кой да играе опозици€ и кой да подкреп€ със златен член. «абъркаха се в разнообразието.
21
6
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
» двата проекта са на –ундю...правете си сметката.
20
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
“иквата пичели - √аргамел ше е премиер, както беше —апуна :)))
19
4
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ѕърви манат “иквата пичели - √роб+ƒѕ— + —лавуца = 68+47+26= 131 :)))
18
7
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ѕри некадърници з€ които важи - Ќе ме гледайте какво прав€, а слушайте, какво ви говор€ ‐ като ѕѕ никакви мандати не тр€бва да отиват!
17
0
 
17
 
! ќтговори
“о€ кокошкар преди 3 седмици
Ѕалабанов копира Ѕорисов дори в походката и начин на говорене .
16
2
 
13
 
! ќтговори
”жас преди 3 седмици
Ўутът на мутрите славуцаўе се окаже златни€т пръст на бойко , пеевски и доган май