Захариева: Датата за изборите е недоглеждане

Дано не е нарочно, за да се затрудни гласуването, каза още тя
29 яну 2021 11:42,
79
Захариева: Датата за изборите е недоглеждане
Снимка: БГНЕС

Недоглеждане беше да се определи датата 4 април, точно Великден за католици и арменци. Президентът не покани професионални дипломати, нито мен. Надявам се да не е нарочно, за да бъдат затруднени нашите сънародници да гласуват. Това каза пред bTV вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

"Изборите в чужбина също струват пари, но затова се стремим да отворим секции там, където има повече избиратели", посочи тя.

"Ваксините са доброволни и те трябва да останат такива. Ние трябва да убеждаваме гражданите с медицински аргументи, а не насила. Не бива да се изисква задължително ваксиниране, за да влезеш в една държава, каза още Захариева. Особено в границите на ЕС - това ще бъде категорично нарушение на свободното движение на гражданите", допълни тя.

"Поръчали сме 12 милиона ваксини, но има изоставане на доставките и то е навсякъде в държавите от ЕС. Поръчана е и проверка в заводите на една от компаниите в Белгия, за да се види на какво се дължи това забавяне", каза още Захариева.

Ако руската ваксина получи разрешение от Европейската агенция по лекарствата, тогава ще се види дали може да се поръча и от нея, каза министърът на външните работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
9
 
5
 
! Отговори
Другарю преди 3 години
Фигурантвие къде спахте.Нямахте ли календар някъде на бюрото.Или за вас всеки ден е един и същ.При Нищоправеца няма делник , няма празик.Дейността е една и съща - правене на вакуум.
28
1
 
5
 
! Отговори
До Ристо Божковия преди 3 години
Неграмотнико, преди да пишеш във форума, научи българския правопис и граматика! По български език в училище (ако изобщо си ходил), сигурно си имал "слаб 2"!
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом смърдат срещу най-великия президент който някога сме имали, значи датата е правилна. Калинките сеят разкол и война срещу православието.
26
5
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Тая държава ша я направя фатмашка.Аз съм най-*** и ша слушате само мен.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...за да бъдат затруднени нашите сънародници да гласуват. "Няма никаква логика в това, Президентът да саботира българите в чужбина да гласуват. Напротив. Повечето от тях биха гласували против ГЕРБ!
24
11
 
2
 
! Отговори
Ристо Божковия преди 3 години
В Щатите стана показно, какво се случва с пополистите!!! В България пополиста е един и РЕЗИЛ РУСКИ РАДЕВ е неговото именце. Фигурант-фуражков ще си каже сбогом с президенството (което така жалко посрами) още есента!!! Зовящите войни и юмруци, отиват в забвение!!!
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходи пеш ***, с 200. При таз има цели три П-та, защото е от Пазарджик, много ще е заразна по думите на Калинчо Вельов.Защо не написахте как Захаринка се смя нервно когато я питаха за уйдурмата им с ДПС, за която спомена Цветанов.Тръгнала да коментира президента, ама жено, гледай си шарените рокли, че за друго явно те не бива.Каква я надробихте със северомакетата? Защо не коментираш това?Дата като дата, който иска и може ще гласува.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ираТи нямаш деца.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая, ако е умна, да си търси нова работа
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20"В Конституцията пише, че Фигуранта служи единствено на българския народ. Някой май не може да направи разлика между народ и гражданство и между българин и арменец. Остава въпроса вие на кой служите ?"Има български граждани католици и с арменски корени. Както каза, Президентът би трябвали да служи на ВСИЧКИ български граждани, включително и на тях.ТИ на кого служиш?
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Конституцията пише, че Фигуранта служи единствено на българския народ. Някой май не може да направи разлика между народ и гражданство и между българин и арменец. Остава въпроса вие на кой служите ?
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Датата Фигуранта не я е обсъждал с партиите. Неграмотен си.:)))))
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11"Къде пише в католицизма, че не може да се гласува на 4-ти април ?"Къде пише "В КАТОЛИЦИЗМА"?Слаб 2. Седни си.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на тая и хареса власта,греда с четири очи да изкара още някой ден повече.
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Датата за Великден на католиците е недогледжане, тука е православна държава. Кой иска да ни скара със братския македoнски народ и ни кара да се кланяме на Брюкселските пaчи и прокарва западно влияние в една суверенна държава ?
14
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарко Захариева, бяха поканени представители на всички политически партии.Вие къде спахте? Вашият представител къде спа?Знаем, че на вас, гербавите, все някой друг ви е виновен, ама айде да земете да се сопрете, а?П.П. В Щатите имаше един президент, дето все някой друг му беше виновен, нали видяхте какво стана на последните избори?
13
3
 
20
 
! Отговори
ТОЧНО ТАЯ КИФЛА преди 3 години
ли ще критикува другите когато е ЛИЧНО отговорна за подписания договор с макетата, а сега РИВЕ кой ми изцапа гащите
12
3
 
21
 
! Отговори
мак преди 3 години
Тази тема за датата герб ще я дъвче до края на света. Ако я беше определил т.лупа, тогава щеше да е най-подходящата, но щом тя е измислена от Радев, значи е най-лоша и не пропускат случай да му натякват. Притесняват се за българи в чужбина, а за карантинираните тук им е все тая. Как ще ги обслужат, за да могат да гласуват?
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде пише в католицизма, че не може да се гласува на 4-ти април ?
10
3
 
19
 
! Отговори
КАЛИНКА ЗАХАРИЕВА преди 3 години
пък е ТОТАЛНА КАТАСТРОФА. Не е просто недоразумение, пълен абсурд

Спонсорирани публикации