БСП на избори в досегашния формат на коалиция от партии

Напрежението в редиците на столетницата обаче продължава
Обновена: 8 фев 2021 20:23 | 8 фев 2021 20:23, Веселина Йорданова
20
БСП на избори в досегашния формат на коалиция от партии
Снимка: БГНЕС

БСП препотвърди досегашния формат на коалиция от партии "БСП за България". Освен  БСП, в коалицията участват партиите Политически клуб "Екогласност", Комунистическа партия на България, "Нова зора" и Политически клуб "Тракия".

Коалицията ще участва в парламентарните избори с общи листи, в президентските - с общи кандидати за президент и вицепрезидент на Република България, както и с общи листи за общински съветници и кметове и за членове на Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Още по темата
В коалиционния договор се подчертава, че участниците в коалицията се ангажират с общите позиции, единните действия и споделена отговорност по цялостната дейност на коалицията в законодателната, изпълнителната и местната власт.

Коалицията е отворена за сътрудничество и взаимодействия с други партии, сдружения на гражданското общество и неправителствени организации, посочват още коалиционните партньори.

Партньорите от "БСП за България" ще сключат и споразумение за подкрепа, взаимодействие и сътрудничество с други партии и граждански сдружения. Партиите и сдруженията ще работят за предизборното мобилизиране на своите членове и симпатизанти и участие на изборите за 45-то Народно събрание.

Същевременно напрежението около предизборните листи на социалистите в цялата страна продължава. Ожесточена битка, самоотводи и словесни престрелки имаше в столицата и на много места в страната, сред които Пловдив, Перник и Смолян. Какви са причините?

Две знакови лица на левицата в Перник - председателят на Областния съвет Валентин Петков и на общинския съвет Стефан Кръстев, няма да участват в предстоящите избори. Самоотвод направи и народният представител Любомир Бонев, предаде Bulgaria ON AIR.

Причината - при подредбата на листата не е потърсено мнението на местната организация. За водач в нея бе избран депутатът от София Стоян Мирчев.

"Липсата на комуникация между националното и местното ниво, непопадането ми в листите е личен акт, но всичко това е продиктувано от това - липсата както с общински, така с областен председател на партията, така и с всички останали членове", заяви Любомир Бонев от БСП-Перник.

Петима председатели на районни организации на БСП в Пловдив също се отказаха от участие в листата, под предтекст, че имат ангажименти в местния парламент. Те бяха от хората, обявили се в защита на дългогодишния лидер на левицата в града Георги Гергов, който беше отстранен по устав от ръководството.

Близката до Гергов - Теодора Халачева, събра най-голяма подкрепа в града, но остава трета в листата, след Корнелия Нинова и проф. Иво Христов. Според дългогодишния зам.-председател на партията Димитър Дъбов именно в Перник и Пловдив столетницата е с дълбоки традиции.
 
"Тези места, в които партията 130 години е акумулира най-големите си ресурси, сега не са съгласни с ръководството, защото там традициите са такива, че не се робува на това, което им е наредено, а се опитват да мислят и разсъждават правилно", коментира Дъбов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
с тази коалиция ли ще свалят т живков 2 35 години
17
0
 
3
 
! Отговори
естет преди 3 години
Корни напълняла ли е или да?
16
1
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 3 години
Борбата за ПАЧКИТЕ е безмилостна-абе защо тия хора не обеснят на народа че като влезе ЕВРОТО всички които взимат пенсия от 400 лв, ще получават 200 евро-а депутати ще взимат 5000 евро и ще дрънкат гщлупости от трибуната колко се борят с бедността-Гласувайте балъци, че да станете още по мизерни-те депутатите ще си актуализират заплатите на 3 месеца и няма да могат да се движат от дебелина-АШКОЛСУН
15
1
 
6
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
14
0
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
БСП за престъпленията на БКП в миналото не носели никаква отговорност, пък със "Столетницата" се припознават!?! - Е-е, как така!?! - Кого лъжат?
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога комуниста не носи отговорност!Тарикати са прехвърлят всичко на коалиционните партньори или независим Мин.председател ако се провалят!
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е основният партньор на БСП? Севлиевски и Кутев се затрудняват да отговорят в интервюта тази седмица. Мълчат и отклоняват въпроса. Та каква коалиция?
11
1
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ами това е положението другаре и товарищи, по коалиционните им партньори ще ги познаете, не че самата БСП не говори достатъчно за себе си, но и БКП-то не е само част от историята и, а и част от настоящето в лицето на сегашната и коалиция ... Тези дето са заченати на Бузлуджа с Указ от Кремъл, няма как да избягат от орисията си и все чакат съвеЦките танкове да ги докарат отново на Власт, за да водят своя свещен джихат с/у България и гражданите и ... !!!
10
2
 
15
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
Хи-хи, щом и БКП са вътре в коалицията, значи ни чака "светло" бъдеще.
9
1
 
12
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 3 години
До 2. Ами ние знаем какво ще е управлението след наказателния вот срещу ГЕРБ. Ти през 2013 къде беше? Да не стане Пеевски и премиер, а? Пак няма да изкарат дълго ама то стига пак да фалират държавата и да ни върнат поне 5 години назад.
8
1
 
17
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 3 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
7
4
 
6
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
За кого да гласувам,биете се за власт, комунистите, социалистите кметовете ,като в община Тервел,станаха ГЕРБ.цялата управа от социалисти станаха ГЕРБ.продажници.интереса клати х..
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да наблегне на здравословното хранене. За собствените си осанки нищо не могат да направят, тръгнали цял народ да оправят.
5
5
 
13
 
! Отговори
нн преди 3 години
БСП и ***, това е коалицията им. И на тези избори, софийските тарикати пак са начело на листите в окръжните градове, там хората са ***, че трябва да им натрисат непознати и чужди хора.
4
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по-послушна на Борисов партия от БСП.
3
7
 
17
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ЛЕЛЕЕЕЕ БОРБА ЗА ВЛАСТ - САМИ ЩЕ СЕ ИЗЯДАТ !!!!!!!!
2
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не чакайте всички партий да се обеденяват с БСП,за да има наказателен вот срещу Хунтата ГЕРБ.После ще се разбере какво ще бъде управлението.
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ръководството на БСП има огромен финансов интерес да не е победител на изборите. Жалко за найвните вярващи честни хорица подкрепящи БСП.

Спонсорирани публикации