Избори 2021: ГЕРБ, ДПС и БСП може да имат полза от ниска активност

Трифонов имал шансове да стане водач на обществените настроения
12 фев 2021 09:12, Красимир Ангелов
205

Парламентарните избори на 4 април наближават, появиха се нови коалиции, а за момента партиите залагат предимно на нападки и компромати срещу опонентите.

"Българската политика към този момент е лишена от смисъл и е нормално с подобен тип механизъм да се търси подкрепа. Очакваме ниска избирателна активност и тези похвати ще бъдат доминиращи в кампанията", заяви политологът Христо Панчугов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Политологът Кольо Колев също вижда нормална предизборна борба и опит да бъде окалян политическият противник.

"Ваксинационната кампания върви като охлюв по стръмното. Ако се кара с тези темпове, ще откараме сигурно още 10 години. ГЕРБ, ДПС и БСП могат да извлекат полза от ситуацията и спадането на активността, където пред урните ще отидат само твърдите ядра на партиите", обясни той в студиото на "България сутрин".

Според Панчугов решенията на правителството се влияят от изборите и умората, която има заради затварянето.

"Много по-малко се влияят от здравните съображения. Изненада може да е нова крива на заразата, която може да отблъсне много хора да участват на тези избори", посочи той.

А по думите му БСП не изглежда готова да направи каквото и да било. Курсът, поет от Нинова, е сложил рамка и ограничения на подкрепата, която БСП може да вземе на изборите, смята Панчугов.

Кольо Колев се съгласи с думите на Панчугов и добави, че БСП не е успяла да стане притегателен център на общата опозиционност в обществото. В резултат на това имаме нарояване на опозиционността в нежелаещи да играят заедно политически партии, отбеляза той.

И подчерта, че в тази обстановка на висок критицизъм и търсенето на алтернатива, Слави Трифонов е имал огромни шансове да стане водач на обществените настроения.

"Не виждам никаква активност от тяхна страна, това е енигма все още. Той не се е изказал по въпроса с властта. Имаха възможност да станат едни от първите, но какво ще правят с властта? Позицията им ги обрича на неучастие в политическия процес. Хората се интересуват какво смяташ да промениш в политиката, за да стане животът им по-добър", настоя Колев.

"Трифонов имаше огромен шанс. Той е единственият, който стои на пейзажа като бъдеща част от промяната. Това обаче няма да бъде достатъчно, лицата са важни. Ще е от ключово значение как ще осъществят политическата промяна. Ако не влезем скоро в този разказ, всички останали, извън двете основни партии, само ще губят от подкрепата си и ще отблъскват избиратели", категоричен бе Христо Панчугов.


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
балтов чарк преди 1 месец
водещият василчо от ,,не се страхувай,, като дърт мазен лисугер умуваше с политолога гост, аджеба косена ли е ливадата или е стригана... а ст. рожкев задава въпроси не защото по принцип нещо го е еня, а за да сондира обществените нагласи и да има наготово прогноза за предстоящите климатико-политически течения. ама че ***...
104
1
 
1
 
! Отговори
балтов чарк преди 1 месец
тома биков изпадна в обяснителен режим по темата какъв балансьор бил б. б. и как усетът му за взимане на политически виражи едва ли не го превърнал в спасител на нацията... ха-ха... един такъв ,,балансьор,, уплътни 30 год. от живота си неизвестно с какво. воеводата на патреотите да си провери боди мас индекса преди да е експлодирал като торпедо.
103
1
 
1
 
! Отговори
балтов чарк преди 1 месец
и 5 процента да е избирателната активност всички гащници ще бъдат в парламента воглаве с йоло денев, ако още е жив... обратната захапка на корнела вече гризе от 111-тото място свободата на словото, а копейкин не е зле да поработи като волунтиер в ц-р за палиетивни грижи преди да дрънка за възраждане. не съм наясно от екс-омбудсмана и адвокатчето кой повече ще си чеше езика от другия - очаквам да разбера.
102
1
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 месец
Голяма е вероятността през годините доста гласоподаватели да са гласували за трите партии на различните избори,все пак са статуквото.
101
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гласуваш за ВЪЗРАЖДАНЕ - И получаваш потурнашки опростачен ци .ганин избягал от майчината му родина настанил се във България да краде ЕВРО фондове,който стои зад партия Възраждане.
100
2
 
2
 
! Отговори
Лили Барута преди 1 месец
Гаргата високо на дървото с парченце сиренце във чофката - отдолу лисицата. Гарго ще ще гласуваш ли ма? Гаргата мълчи. Гарго ще гласуваш ли? Важно е и за твоите деца и за бъдещето им. Да казала гаргата и сиренцето паднало от устата и. Лисицата го грабнала и побягнала. Ох, казала си гаргата,аз и не да бях казала все тая!!!
99
4
 
7
 
! Отговори
Избирател преди 1 месец
Може ли някой "печен" анализатор да поясни защо комунистите имат собствена телевизия ( плащана от народа чрез партийната им субсидия) , а крушовската селянка и нейните млади пажове ходят по другите телевизии и пелтечат как щели да вземат властта и щели да "управляват" ( т.е. крадат ) ???? Кой им разрешава такава наглост ???
98
3
 
5
 
! Отговори
8 преди 1 месец
"Нашите" политици са гатови на всякакви "коалиции".Сега се плюят за гласовете ни , но след изборите ще се прегърнат и с дявола ,само и само да останат във властта и парите от нея!Хората се зблуждават като възлагат надежда на този шебек Слави , но и той е мафиот като тях !Няма надежда -оправяйте се сами ,както можете и ако можете!Това го разбраха младите и избягаха и НИКОГА няма да се върнат!
97
4
 
1
 
! Отговори
БКП преди 1 месец
Яне Янев,за него ще гласувам.
РЗС -ред законност справедливиост.
Да спрем страхъ,мутрите навън при брадърс Галеви.
Да променим статуквото.
96
4
 
4
 
! Отговори
Мата Хари преди 1 месец
Самооо " Мутри Въъъъннн" !
95
3
 
3
 
! Отговори
До Пян-Гъ преди 1 месец
Какво ще има в руските архиви за произхода ни? Прочети "За буквите" на Черноризец Храбър и Пространните жития на Константин и Методий, писани преди 1100 г и съхранени във всички сериозни библиоте ки по света. Там всичко е ясно. За македонизма си абсолютно прав. Там Австро-Унгария и един "руски" евреин са виновни, но и ние - три пъти тръгваме безпричинно срещу Русия. От братушки на Русия, станахме кротушки на ФАЩ.
94
3
 
2
 
! Отговори
МЕНКО преди 1 месец
Колко безкрайна,лоялна и мъдра е политическата върхушка в майка България!Никой не желае да остави сладката държавна софра,а напротив след старите изедници идват все нови и нови политически понасрани политически изедници с твърдото и безкрайно желание да папат,крадат,строят и все нещо да ремонтират!
93
3
 
11
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Герберите управляват. Протестите продьлжават. Изборите наближават. Бьлгарите намаляват. Партиите никнат като гьби. Лидерите точат зьби. Искат да ни управляват. Пак ли ще забогатяват ? ! Сьс подхвьрлени трохички ще ли оцелеят всички ? Управата пак добрува. Стадото мьлчи , кротува. Социолозите - агенти ще надуват тез проценти. Вождьт е непобедим , с подвизи недостижим ! Автор: Георги Илиев Митев. Потьрпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. З-то пок.репресира
92
3
 
8
 
! Отговори
към к.91 преди 1 месец
Очевидно К.Н. има умствени проблеми - подгони и изчисти противниците си, но с голямо закъснение, предприемаше действия, които бяха кампанийни и в навечерието на изборите се лиши от подкрепата на хора, които се ползват с авторитет сред електората (не говоря за Гергов, Янков и Пирински), подгони накрая и К.Паргов и стана нещо като последните дни на Хитлер. Добре че Боце също изпитва също умствени проблеми и тича с джипа и Нанков като инспектор по пътищата от АПИ вместо да си гледа пряката работа.
91
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ и ДПС имат полза от ниско ниво на активност, защото Боцето за 12 г. управление обхвана под крилото си държавната и общинска администрация, МВР,законодателната и съдебната власт (Прокуратурата и вече голяма част от съда) и което е много важно - медиите. ДПС си държи турците и ромите, което означава при пълна мобилизизация на гласовете към 400 хил. гласа. БСП би спечелило повече гласове при по-голяма активност, но селянката Нинова така разпердушини партията, че тя сега е в насипен вид.
90
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ и ДПС имат полза от ниско ниво на активност, защото Боцето за 12 г. управление обхвана под крилото си държавната и общинска администрация, МВР,законодателната и съдебната власт (Прокуратурата и вече голяма част от съда) и което е много важно - медиите. ДПС си държи турците и ромите, което означава при пълна мобилизизация на гласовете към 400 хил. гласа. БСП би спечелило повече гласове при по-голяма активност, но селянката Нинова така разпердушини партията, че тя сега е в насипен вид.
89
6
 
8
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 1 месец
Я че гласувам за Стойне от Чукурово оти он се отнася към прасетата си като към хора,апа тия сите се отнасят към хората като към прасета!!!
88
4
 
19
 
! Отговори
лошо преди 1 месец
За съжаление има много глупаци, включително мои познати, които смятат да гласуват за същия този Трифонов,който се мазнеше по времето на куку и хъшове на мутрите,че и на интервюта ги канеше.То щом Бареков влезе в парламента,щом Сидеров додрапа дотам толкова пъти след изцепките си от 2005 насам,никакъв проблем няма за този.Лошото е, че например ВМРО няма да успеят.Без тях ще загубим позицията си срещу шизофренията от РСМ-като нищо Баце ще предаде история и език.Ниска активност значи ДПС и ГЕРБ.
87
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** - silly man
86
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тая, дето я пеете, няма как да стане: кой *** ще повярва на шоумена Слави Трифонов ?! Та ние и сега си имаме един ПоПожарникар, който пърпори с джипа по пътищата на държавата и се опитва да събира маймуни на кило! Само че пътищата, дето е ремонтирал и сега ги приписва на Тато, Станишко и др. , се оказва, че са по-лоши от строените преди 50-60 г., отстрана скали се срутват на поразия, околовръстните пропадат, а КВ треби наред без да пробира.И излиза страхът неотменим атрибут на управляващите...

Спонсорирани публикации