Цветна музика и усмивки

Оригинални хрумвания, направени с много любов и представени чрез абстрактна живопис и колажи - в изложбата "Малка дневна музика" на Момчил Колчев
4 апр 2008 11:52, Елена Пенева
Цветна музика и усмивки
Снимка: Париж

Оригинални хрумвания, направени с много любов и представени чрез абстрактната кавалетна живопис – така най-точно може да се опише предстоящата изложба на художника Момчил Колчев.

Ще бъдат показани около двадесет и пет творби, които са изработени в техниката на хартиения колаж и пастел.

Ето какво казва авторът за своите работи:

"Малка дневна музика...На нейния звънлив фон танцувам с образите от картините си. Лирични, еротични, носталгични. Танго, блус, фадо. Един свят на освободената фантазия и удоволствието от създаването. Но какво би била тя без усещането за радост у тези, при които ще стигнат моите цветни импулси!"

Голяма част от заглавията са музикални, а настроението, което блика от картините е ведро, светло и жизнерадостно. Ако има някаква тъга, то тя е мека, нежна и носталгична.

Колажът като техника е забавление и игра за Момчил.

Неслучайно има и такъв цикъл озаглавен " Карнавал", който синтезира в себе си всичките пъстри и закачливи мисли, чувства и емоции на автора, докато работи.

Момчил Колчев е роден през 1955г в гр.София, завършва Художествената Академия през 1983г., специалност "Плакат".

Дълги години работи в областта на графичния дизайн и илюстрацията, но в последните десет години се посвещава изцяло на живописта.

Има редица самостоятелни иложби, както и множество участия в групови експозиции и биеналета в Европа, Азия и Северна Америка.

Едно от най-удивителните му творения можеш да прочетеш тук.

Експозицията може да бъде видяна от 2 до 18 април в галерия "Париж", а всички, които искат да се срещнат и разговарят с Момчил Колчев ще могат да го направят на 5 април от 11 до 18.30 ч.

Галерия Париж е на ул.Париж 8


Спонсорирано съдържание