Подготвят биографичен филм за Джими Хендрикс

Проектът ще включва неизвестни негови песни
Обновена: 10 дек 2015 15:27 | 10 дек 2015 15:06, Петя Славова
1
 Подготвят биографичен филм за Джими Хендрикс
Снимка: архив, Reuters
Биографичен филм за легендарния китарист Джими Хендрикс ще включва неиздавани негови записи, съобщи Контактмюзик. Това бе оповестено от неговата сестра Джейни, цитирана от БТА.
 
Проектът се подготвя от 2011 г., но едва сега осъществяването му бе придвижено напред, след като филмови босове постигнаха споразумение за музикалните права със семейната компания "Експириънс Хендрикс", която се ръководи от Джейни.
 
Става въпрос за първата биографична лента за Джими Хендрикс, която ще включва неизвестни негови композиции, след като това бе одобрено от сестра му.
 
"Джими е написал над 210 песни - заяви Джейни. - Разполагаме с голяма съкровищница от негова музика. Той бе работохолик. Джими композираше песни в апартамента си. Музиката му не умря заедно с него."
 
Написването на сценария е поверено на Скот Силвър, сценариста на филмите "Боецът" и "8-ма миля". Носят се слухове, че зад камерата ще застане режисьорът Пол Грийнграс, заснел филма "Капитан Филипс".
 
Известни актьори, сред които Антъни Маки, водят преговори, за да се снимат в ролята на музикалната икона. Джейни обаче настоява, че все още не е приключила селекцията на актьорите, които са претенденти за ролята. "Смятаме, че ще е добре ролята да бъде изпълнена от неизвестен актьор - поясни тя. - Ще има прослушвания и след това ще видим какво ще излезе."
 
Андре Бенджамин от "Ауткаст" се превъплъти в образа на Джими Хендрикс във филма "Jimi: All Is By My Side", излязъл по екраните през 2013 г. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Джими Хендрикс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
За Путин - по 300 коментара, а Джими Хендрикс никой и не го знае кой е. Много е зле бай булггар. :/