Теодор Ушев с награда за принос към българската кутура

Аниматорът я получи в НДК
Обновена: 18 ное 2019 10:48 | 18 ное 2019 10:48, Петя Славова
21

В емоционалната атмосфера на препълнената зала 1 на НДК зрителите на Киномания станаха свидетели на уникално събитие, включващо две премиери в една вечер, озаглавена "Нарисувай ми тъга" - музикално-визуалният спектакъл на Токийския университет "Четирите годишни времена" в изпълнение на Куарто кватрет и художествени картини на четирите сезона, нарисувани от четирима различни художници, сред които и Теодор Ушев, както и българската премиера на филма на Теодор Ушев "Физика на тъгата" по романа на Георги Господинов.

Един от най-успешните визуални артисти на България - Теодор Ушев получи Наградата на НДК за принос към българската култура - статутката "Възраждане", реплика на едноименната статуя на художника Димитър Бойков, разположена в Централното фоайе на НДК.

Теодор Ушев получи и Грамота за принос, популяризиране, опазване и развитие на културата в София от Столична община, която му бе връчена от кмета на столицата – Йорданка Фандъкова, която му благодари за всичко, което прави за нашия град.

"Миналата година, знаете първата изложба, която направи Теодор Ушев в България в София беше в общинската Градска художествена галерия „Като в тъмно огледало” – невероятно преживяване, но заедно с това той помогна и се включи в дискусията за превръщането на пространството под мавзолея в галерия за съвременно изкуство, а утре ще бъде част и от проекта, в който вече се включи и Георги Господинов, и ще се срещне с ученици, студенти и с младите хора на София.", заяви Фандъкова.

Видимо развълнуван Теодор Ушев сподели, че тази награда му е сред найважните: "Защото ми напомня на летящ човек, а това е основното нещо, към което се стремим.”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Ушев е 19 преди 4 години
Ушев ,не пиши за себе си в трето лице .Хората не те харесват .Талант нямаш ,но злобееш по хората.А за пиянството само си виж Господинов .Образ на пълен алкохолик .
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един и същ комплексиран, впиандурчен и неуспял злобар през два часа пише едни и същи глупости. Аплодисменти за Теодор Ушев. Много балансиран и нормален човек. Гледах интервютата по сутршните блокове. Не като селските мегаломани. Постигнал е в пъти повече от много творци. Дори и само попадането му във финала на "Оскар" миналата година е достатъчно само по себе си за таланта му. И въпреки това е искрен и земен. Със сигурност не е селянин.
16
2
 
1
 
! Отговори
друг преди 4 години
Гледах го, филма е с малко остарели послания. Блян по първа детска любов, емиграция по принуда заради комунизма, казарма ..................................Пропагандица. Под прикритие на кОлтура.Плащат хората. Награди, едно друго.
15
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Нямам идея защо и за кого се прави това. За българската култура?! Абсурд. Подскажете ми къде бъркам,моля...
14
1
 
4
 
! Отговори
666 преди 4 години
100% инфантилна халтура!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям принос, няма що.....Всъщност филмът е спонсориран от канадското правителство, щото Ушев живее и работи там. Така че не знам по какъв начин "пропагандира" българската култура, ама пак добре, че си има клакьори да му подскачат.
12
0
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Гледах го, филма е с малко остарели послания. Блян по първа детска любов, емиграция по принуда заради комунизма, казарма ...
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да почерпи Ушевия. То не че някъде на запад от Люлин ще вАжи тая награда ама в синята и зелената зона си е далавера да те почетат
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето имаше Дони и Момчил ,днес Ушев и Господинов.На първите поне човек можеше да запее песен ,а на тия само награди и нищо .Вазов и Ботев не са имали награди !!!
9
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 6Българите не се интересуваме от халтура и от кОлтура. Колкото и последната да е политкоректна, глобалистична и ако ще не само номинация ами и оСкар, и аскер да и дадат.
8
2
 
7
 
! Отговори
впечатлен преди 4 години
Бе, тоя ще го направите по-известен и от Путин! Както сте я подкарали всеки ден "новина", за уШев.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То само като го види човек ....Доста некултурен вид има.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Култура ли?Българите не се интересуват от култура.Тук приоритетите са други - Банкянският Тлъстак и крадливата му ненаситна банда.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетете писмото на Теодор Ушев до Бойко Борисов и останалите крадци от Шайката.Има го по доста сайтове.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е хубаво това начинание за наградите - ние си ги измисляме, ние си ги раздаваме, а пРезиденто дори раздава орден "Стара планина" на такива като модния съветник на Деса ***.Ушев нарисува "Сляпата Вайша" и дори го номинираха за нещо си там холивудско, ама като се сетя за стила на анимацията му и как съсипа хубавата книга, с радост ще приветствам и следващия му триумф в Турну Мъгурели, дори ще се разплача жално вкупом с "великите" ни энтэлэктуалци.
3
2
 
7
 
! Отговори
ала-бала преди 4 години
Към Кутурата българска едва ли има принос, но поне призива му да изгоним политиците-приветствам
2
1
 
10
 
! Отговори
КУТУРИСТ преди 4 години
Кутурата Ви е много зле !
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КУТУРА???