Из нелекуваните трамви от миналото с "Болка и величие"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
22 май 2022 10:50, Петя Славова
1
Из нелекуваните трамви от миналото с "Болка и величие"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Между въображението и реалността се движи един от най-новите филми на Педро Алмодовар "Болка и величие".

Режисьорът подрежда спомени и емоции, обяснявайки си до каква степен миналото влияе на настоящето. В биографичния му разказ главните роли са поверени на Антонио Бандерас ( влизащ в ролята на твореца), участвал в емблематични негови творби като "Ела, завържи ме!", "Кожата, в която живея", "Жени на ръба на нервна криза" и екранната му муза Пенелопе Крус, изпълняваща ролята на майката.

Сюжетът ни среща с режисьора Салвадор Мало (Бандерас) в сложен етап от живота му. Усещащ, че здравословното му състояние се дължи на нелекувани травми от миналото, героят се впуска в трудна равносметка, търсейки онези парчета от житейския му път, които са го оставили да си причини наркотична зависимост и душевни терзания.

С прецизно-ярки кадри, уловили настроенията на персонажите, Алмодовар започва поредното си провокативно пътешествие из човешките лутания, в които физическата и емоционална болка са дълбоко свързани.

Разказът ни повежда из детството на героя, в което ясно личи отсъствието на бащата. Улавя  липсата на утеха от неслучилата се любов. Потапя ни във възходите и паденията на един живот, изпълнен с красота, тревожност, празнота, чиито белези подсказват, че достигането на величие е неотлъчно свързано и с болката, .

В останалите роли ще видим Асиер Ечеандиа и Леонардо Сбараля. Гледайте "Болга и величие" на 6 февруари от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Психари.