Тео Ушев с голямата награда на филмовия фест в Бевърли хилс

„Ф1.618“ е пълнометражният му дебют
24 апр 2023 12:20, Стела Стоянова
36
Тео Ушев с голямата награда на филмовия фест в Бевърли хилс
Снимка БГНЕС

Теодор Ушев спечели голямата награда "Златна длан" на филмовия фестивал в Бевърли Хилс с филма си „Ф1.618“.

Българският режисьор сам съобщи за авторитетното признание във фейсбук, където развълнувано написа: „OMG!!!! („О, боже мой“ – от англ.) OMG!!!! Голямата награда „Златна длан“ на Beverly Hills Film Festival 2023 отива при „Phi 1.618″ Плача!“

Американският фестивал в Бевърли Хилс, Лос Анджелис, се състоя от 19 до 23 април – почти по същото време, в което се прави и международният фестивал в Москва. Там филмът на Ушев също бе поканен за участие в конкурсната програма.

Ден преди да получи голямата награда в Бевърли Хилс, Ушев участва от САЩ с видеоизявление на пресконференция в Москва, където заяви: "Всяка ваша ракета изгаря руска книга. Всяко убито украинско дете е един убит руски писател. Войната унищожава руската култура. За какво ви е това?"

„Ф1.618“ – игралният пълнометражен дебют на Ушев е по сценарий на Владислав Тодоров на основата на романа му „Пумпал“. Творбата е определяна като антиутопия. Оператор е Емил Христов. В образите на Криптон и Гаргара се превъплъщават Деян Донков и Мартина Апостолова. В игралните кадри са включени и впечатляващи анимационни фрагменти – нещо, с което целият свят познава Теодор Ушев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Тео Ушев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
27
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
В световен план е светлинни години пред теб. Преподава в над двадесет университета в цял свят. В цяла Азия, Европа и Америка. Това че го знаеш покрай епизодичните му медийни изяви в България, означава че нищо не знаеш за него. Почти през цялата година е на различни места на планетата. А му остава време и да си идва в България, където се чувства прекрасно. При него, за разлика от местните няма грам грандомания. Много спокоен, мъдър и добър човек. Никога няма да го чуеш да се величае.
5
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха, това явно му е "наградата" за постановката на руските филмови награда.
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
-==целият свят познава ушко.... хохохохохохо...смехурко.
3
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки разрушен паметник от укронаци убива украинци, чиито деди са дали живота си, за това бъдното поколение да не е "унтерменшън". Ушев е неук и може да впечатлява неуки американци. В светове план е около нулата, но явно с претенции. Поредния грантаджия и интернационал, срамуващ се от корените си.
2
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Награда за какво ? За плагиатство ? Тоя общо взето е изкопирал Лудия Макс с Мел Гибсън с елементи на европейско кино....Егатии плагиата ! Ама щом подкрепя другаря Грийнман който управлява го имите в Украйна .. защо не?
1
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГОЛЕМИ УСПЕХИ ЖАНАТ УШЕВИТЕ РУСОФИЛИ