Еротиката в обикновените неща

Описва ни ги Цветелина Георгиева
Обновена: 31 яну 2014 08:39 | 31 яну 2014 08:39, Петя Славова
5
Еротиката в обикновените неща
Снимка: Жанет 45

Еротиката в обикновените неща описва Цветелина Георгиева в книгата си "Да се наричаш Сахара". Премиерата е на 31 януари от 18.30 часа в „+Това”, а творбата ще бъде представена от писателката Силвия Томова.

В нея може да прочетем тридесет и седем разказа за Човека-вещ и смъртта. Разказите, умело поетизират всекидневието, предават им причудливост и релеф.Персонажите са сложни и ненатрапливи с характер и дълбочина. Интровертни - мислещи и действащи.Силни и запомнящи се финали, отбелязват издателите.

„Да се наричаш Сахара, означава името ти, изписано от нечия ръка на вътрешната страна на запотеното стъкло на влака и после изтрито. И друга жена. И „мога ли да седна до вас?” И пясък, който бавно изтича между пръстите, така както всичко изтича един ден...” - споделя авторката.

„Пиша защото ми се пише, пиша за кеф, пиша от любопитство да разбера края на историята. Никоя история не завършва както си си представял и не идва с готов край. Ако на Вас ви хрумват истории и не знаете края, не бихте ли писали за да разберете?”

Самата Цветелина Георгиева завършва политология и магистратура по - „Национална и международна сигурност”, специализация „Дейности с бежанци и мигранти”. Литературата никога не й е била чужда. Тя вече има зад гърба си първа награда в категория проза – конкурс „СтоЛица“ на Литературен вестник, София, 2009 г., награден разказ - “Zwirzeta”. Получава и втора награда Национале литературен конкурс „Огънят на Орфей“, 2007 г.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Надя преди 10 години
Четенето е мн.полезно,но само когато четеш съзнателно.Това ще рече ,че научаваш нещо,че си правиш някакви изводи,че прилагаш доброто прочетено в живота си и т.н.Четете,мили хора!!!
3
0
 
10
 
! Отговори
чичо Луцифер преди 10 години
До 1В общество, което не чете, дори и когато може да си тегли книгите от торенти безплатно, няма как да се пише за кинти - просто приходите покриват разходите по отпечатването и някой-друг лев отгоре за няколко кафета. За сметка на това, същото това общество с овче въодушевление прекарва живота си пред телевизора, теглейки терабайти холивудска помия.
2
2
 
12
 
! Отговори
зоро зороо преди 10 години
Ами ти за кинти ли четеш бе,***?Добре, че глупостта не е заразна,че иначе света да е заминал!
1
13
 
2
 
! Отговори
ЗОРО преди 10 години
Пиша защото ми се пише, пиша за кеф, пиша от любопитство да разбера края на историята. " Стига глупости,естествено,че пишеш за КИНТИ !