Писателят Габриел Гарсия Маркес бе приет в болница

Синът му отрече да е бил в спешно отделение
Обновена: 4 апр 2014 10:01 | 4 апр 2014 10:01, Александър Попов
1
Писателят Габриел Гарсия Маркес бе приет в болница
Снимка: Reuters

Колумбийският писател и носител на Нобелова награда за литература Габриел Гарсия Маркес бе приет в болница в Мексико сити с възпаления на белите дробове и пикочните пътища, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. 87-годишният Маркес е бил хоспитализиран в понеделник, съобщи днес мексиканското министерство на здравеопазването.

"Пациентът реагира добре на лечението. Щом приключи курсът по приемане на антибиотици, ще се направи преценка за изписването му", се казва в изявлението.

Синът на писателя Гонсало Гарсия Барча подчерта, че баща му е бил приет в нормална стая и никога не е бил в спешното отделение. Той очаква баща му да бъде изписан в началото на следващата седмица. Габриел Гарсия Маркес живее в Мексико сити от повече от три десетилетия, а пред последните години ограничи публичните си появи.

Смята се, че Габриел Гарсия Маркес е най-популярният испаноезичен писател след автора от 17-и век Мигел де Сервантес. Романът му "Сто години самота" се е продал в около 50 милиона бройки на над 25 езика. Други негови творби са "Хроника на една предизвестена смърт", "Любов по време на холера", "Есента на патриарха" и "Генералът в неговия лабиринт".

Гарсия Маркес печели Нобеловата награда за литература през 1982 г., а книгите му са надхвърлили по продажби всички испаноезични публикации освен Библията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари