Джес Лаури разкрива мистерията в "Неописуеми неща"

Писателката с нов роман, който може да намерим от 2-и декември
Обновена: 2 дек 2020 15:31 | 2 дек 2020 10:00, Петя Славова
0
Джес Лаури разкрива мистерията в "Неописуеми неща"
Снимка: ИК"Сиела"

Американска писателка Джес Лаури изплита първокласна криминална интрига в своя роман "Неописуеми неща", който на 2 декември потегля към всички български книжарници.

Добре дошли в малкия град Лилидейл, щата Минесота. Животът през 80-те години в провинциална Америка изглежда напълно удовлетворяващ. Особено за Касандра "Каси" Макдауъл, която живее във ферма, обича училището и си пада по най-готиното момче в класа. Вярно, притесняват я странните партита на родителите ѝ и сбърканите гости, но вече им е свикнала. Всичко обаче се променя, когато някой започва да ловува из Лилидейл.

Едно по едно изчезват местни момчета… и едно по едно се връщат променени – изпълнени с желание за насилие, потиснати и непредсказуеми. Хората се питат какво се е случило с тях, плъзват шокиращи слухове… а скоро след това и сестрата на самата Каси претърпява злокобна промяна. За да оцелеят, децата в Лилидейл трябва да проправят пътя си в свят на възрастни, където всеки грях е оправдан.

Вълнуващ, носталгичен и изпълнен със съспенс, романът "Неописуеми неща" е вдъхновен от страховит действителен случай в родния град на Джес Лаури… което превръща историята ѝ в автентично звучащ трилър за едно привидно познато място, което крие шокиращи мистерии. "Неописуеми неща" е трогателен трилър, който не впечатлява с хиперболизирано зрелище и с прекомерен шок, а влиза постепенно под кожата и отказва да напусне дълго, след като сте отгърнали и последната страница.

Не е случайно, че авторът Маркъс Сейки определя творбата по следния съвсем точен начин: "Този роман мята около читателя си примка, която се затяга сантиметър по сантиметър. Напрежението приижда от всички посоки – включително от онези, които би трябвало да предоставят сигурност. Чувствах се като участник в действието, докато четях, и имах чувството, че спра ли, ще изоставя Каси сама в тъмното, напрягаща се да слуша и бояща се да чуе."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари