Спират депутатските командировки в чужбина заради COVID-19

Цвета Караянчева въвежда строги мерки в НС заради коронавируса
9 мар 2020 18:10, Анисия Иванова
47
Спират депутатските командировки в чужбина заради COVID-19
Архив: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разпореди въвеждането и прилагането на серия от мерки в парламента за предотвратяване разпространяването на респираторни заболявания и остри респираторни инфекции, включително и поради епидемичното разпространение на COVID-19. Мерките влизат в сила от утре, 10 март, и важат на територията на двете сгради на Народното събрание – на пл. "Народно събрание“ 2 и на пл. „Княз Александър I”1, съобщиха от парламента.

Те предвиждат следното:

1. Пленарните заседания на Народното събрание и заседанията на парламентарните комисии се осъществяват при условията и по реда, предвидени в ПОДНС, като по възможност се ограничава присъствието на външни лица, без това да засяга нормалното протичане на дейността им. Достъпът на външни лица до заседанията на парламентарните комисии се извършва по заявка от съответната комисия.

2. Не се разрешава:
- командироване в чужбина на народни представители и парламентарните служители, а разрешените към момента командировки се отменят;

- издаването на еднократни пропуски за достъп до сградите на Народното събрание, с изключение на такива за представители на медиите;

- провеждането на мероприятия, събития и прояви с участието на външни лица, организирани от Народното събрание, парламентарните групи, парламентарните комисии и отделни народни представители, в т.ч. организирането и провеждането на изложби и други културни прояви и образователни кампании, семинари, кръгли маси, дискусии и други, както и извършването на образователни групови и индивидуални посещения на външни лица;

3. За парламентарните служители, чиито служебни задължения налагат контакти с външни посетители и/или служители на други институции, ще бъдат осигурени предпазни средства, а за сградите на Народното събрание – дезинфектанти.

4. По утвърден график ще се извършва допълнително хигиенизиране и дезинфектиране на помещенията в сградите на Народното събрание.

Горепосочените мерки влизат в сила от 10 март и ще се прилагат до второ нареждане, уточняват от пресцентъра на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
4
 
! Отговори
трагично преди 4 години
И пияни без *** ли има в парламента ?
43
1
 
4
 
! Отговори
Кофти преди 4 години
Лошо бат Гошо,лошо
42
1
 
7
 
! Отговори
Гласоподавател преди 4 години
Спри се како.Работата ти е в ПАРЛАМЕНТА , а не извън него ! Разбираш ли ... ?
41
1
 
7
 
! Отговори
Точен преди 4 години
Моля Б Б Б , да забрани командировките И до (в) гр.КЪРДЖАЛИ ( най-хубавия български град ) !!! Хората ,поне малко да си отдъхнат, в тия сложни и трудни времена . Не Ни я до нея...
40
1
 
10
 
! Отговори
Кошмар преди 4 години
Всички в комамдировка в Котай, ВЕДНАГА!
39
1
 
16
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Гешев да разследва Депутатите - те живеят във Виена и Рим - всеки ден пътуват с Командировки до там - заедно с децата си , жените си , Тъщи и Тъстове . Трябва Прокуратурата да ги подгони .
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добрият начин да се отделят тези ненужни същества е - само те да останат незаразени. Да се чудят всеки ден как да се предпазят, да си разпределят милионите всеки ден както досега и да мине животът им в страх от заразяване. Това би било най-хубавото нещо завсички българи, а и за тази сбирщина в Парламента - направо уин-уин ситуация.
37
2
 
14
 
! Отговори
Шофьор от НСО преди 4 години
А с *** ли е била или пак без *** ?
36
2
 
18
 
! Отговори
ЧЕСТНО КАЗАНО преди 4 години
Нито един от тези продажници няма да ни липсва , ако въобще се разпусне това НС.Законите които тези шушумиги уж пишат ,спокойно могат да се вземат на готово от съседните ни страни.Както и опита в прилагането им.Това НС е напълно ненужно и излишно.
35
3
 
17
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Тая нахилена *** взима над 13000лв заплата и срича като първолак.Целия бандитски парламент може да се разпусне веднага.И без това не вършат работа за 5 ст.Тъкмо "пекинската патица" ще може да понаучи нещо ,че всеки път става за смях с плиткоумието и глупостта си.
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пекинската да не е влизала да чете коментарите в днес.бг, че хората отдавна й плюят началника че не се спира ?
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чи как, за нашите дупедавци всеки се грижи, да не би косъм от главата да им падне...ха ха хах.
32
3
 
10
 
! Отговори
Дебел депутат преди 4 години
Депутатските заплати трябва да скочат,защото с три средни за България средни заплати трудно се вързва двата края,а мед сестрите ми искат две минимални заплати?!
31
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Заплатите да се спрат! Какво вършат тези 240 безделника и хрантутника? ???
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разрешете им само командировките до Северна Италия и Китай.
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко хубаво е, че скупчването на депутатите на едно място е задължително.Един да се разболее и останалите ще окапят като круши.
28
3
 
17
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
Сакън, недейте бре - нали дупетатите семейства хранят. как ще връзват двата края ако ги лишите от тлъсти командировъчни? Брей, жесток народ. Я ги пуснете я до Милано, я до Венеция - има какво да разгледат там другарите дупетати - ама със one way ticket. там да си останат, че трябва да ги хрантутим тук, че и карантината да им плащаме.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо,нека си ходят по добре разпуснете се за 2 месеца
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някоя платена труженичка трепери за работодателите си и пляска минуси на всички, които пожелават вируса на депутатите ахахахах
25
5
 
12
 
! Отговори
Искам карантина преди 4 години
Веднага военните да поемат контролс над всички градове. Всичко живо под карантина за 1 месец