Столетници в Китай преборват коронавируса

Най-възрастният оздравял е жена на 103 години
11 мар 2020 20:25, Нели Христова
23
Столетници в Китай преборват коронавируса
Снимка: БГНЕС

Най-възрастният човек, преборил коронавируса, е 103-годишната Жанг Гуангфен. Тя е прекарала едва шест дни в болницата в Ухан и вече се е прибрала у дома съвсем здрава.

Според лекарите, бързото и оздравяване се дължи на това, че тя не е имала вече съществуващи здравни проблеми, освен хроничен бронхит. Гуангфен получава своята диагноза на 1 март, съобщава Chutian Metropolis Daily.  Вестникът публикува на сайта си видео, което показва как 103-годишната жена е ескортирана до линейка, която да я отведе у дома.

Възрастните хора и тези, с хронични заболявания, са най-засегнати от COVID-19. Жанг е най-възрастната жена, която е преборила вируса, но не е единствената.

Преди няколко дни 101-годишна жена от Ухан също успя да се справи с коронавируса.

100-годишен мъж с Алцхаймер, високо кръвно и сърдечна недостатъчност, също се е излекувал от COVID-19 тази седмица. Той е бил лекуван в Ухан от военни лекари.

Ухан, в който живеят 11 милиона души, е блокиран от края на януари. Болестта е инфектирала повече от 80 хил. души в Китай и е убила повече от 300. Но заразата се забавя - през последното денонощие има едва 24 нови случая, а 22-ма души са починали. Всички те са в Ухан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
Нобел преди 4 години
Да виждаме как се управлява от белите особено в Италия.***гранде.
18
5
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
А що китайците завладяват.Щото са просто по-добри.Белите се провалиха.
17
7
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
нищо не са изпуснали, а го пуснаха, всичко в Китай е Театро, целта на което е Изграждането на Троянски Кон, че те не са зад Биологичната Война. Китай скоро ще нападне Европа и САЩ, чака Вируса да ги отслаби и Буууууууууум!
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вашата *** жлъта девнем изпуснахте заразата имат лекарство ама си траят и гледат сеир. Как оцеля тая 103 годишната като няма лекарство. Те *** 40 годишни здрави прави а този ковчек оцелял.
15
1
 
8
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До Анонимен 14"Такива моменти" са няколко седмици в 44 годишния ми живот досега. Ако ти се иска заради това цял живот да търпиш административен произвол, да те броят единствено за някаква мини-гайка в огромна система, да се тъпчеш с милиарди други, да живееш на места, където едните спят през деня, а другите през нощта в едно и също легло - хващай багажа и бегом в Китай. Европа е най-доброто, но всички останали са й вдигнали мерника
14
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на китайците. В такива моменти на човек му се иска да е китаец. Европа е разграден двор. Няма правила, няма единност.
13
2
 
22
 
! Отговори
Да нооо преди 4 години
Вирусолога по нова, каза че в Китай се дават два медикамента, които действат на корона вируса, а България не разполага с никакви и само ти слагат един апарат за дишане и ако оцелееш си късметлия.
12
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай при 2 милиарда население епидемията се овладява а в Европа гърми. И това ли е лъжа бре соросоидииии?
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато болниците са търговци оня ден един лекар каза излекуваният пациент не е пациент, трябват им пациенти на хората.
10
20
 
8
 
! Отговори
Моля преди 4 години
Спрете с Пропагандата на Китайските Комунисти, които Ви пуснаха Биологично Оръжие, всичко в Китай е Театро за Изграждане на Троянски Кон за пред Света - целта им замладяването на Планетата!
9
0
 
9
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Такаа..Добре. Сега остава да напишете КАК точно са ги лекували.
8
3
 
5
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Е кво правят там хората ,а у нас Мутата и Ламбо от една диария си отидоха .
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай брои по различна методика кой е починал от КВ и кой от усложнения.Например първия смъртен случай в Италия, нямаше да е записан на КВ.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При комунистите имаше по-малко цензура, побои стрелби по границата май...
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Нормално, Европа е в най-слабото си състояние от векове, разбита и изтощена от собствентие си противоречия и самоубийствени политически решения....
4
6
 
25
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
Жалко за починалите! Но интересно защо вирус който до сега се е показал далеч по безобиден (по броя на заразените и починалите) от 'обикновенния' грип с който сме свикнали - предизвиква такова внимание и драконовски мерки?Кой има полза от това?
3
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай смъртността е под 1 процент а в ЕС 6, в Италия 7. Браво отново евроценностите станаха за резил.
2
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Тайланд всички са излекувани а в прехваленото елитно здравеопазване на капитализма в Италия 7 процента смъртност. Евала демократи, пак сте за смях. Къде са маските в България, къде е държавният резерв за медицинска екипировка. Да ви е жива и здрава цензурата и гербавото медийно затъмнение.
1
1
 
7
 
! Отговори
Менто преди 4 години
А хилядолетниците преборват цялата ком.партия на канадска.!.