Случаите на COVID-19 у нас вече са 92, болни в Смолян и Велико Търново

От днес има още 11 случая на коронавирус
Обновена: 18 мар 2020 23:02 | 18 мар 2020 17:16, Красимир Ангелов
343
Случаите на COVID-19 у нас вече са 92, болни в Смолян и Велико Търново
Снимка: БГНЕС

Случаите на COVID-19 у нас вече са 92. От днес има още 11 случая, съобщи на редовния брифинг председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

В нови 2 областни града има регистрирани случаи на коронавирус – това са Смолян и Велико Търново.

Още по темата
В родопския град пациентът се е върнал от Великобритания преди 2 дни. Той е в сравнително добро състояние и е настанен в местната болница. Болният във Велико Търново също е в добро състояние и се лекува вкъщи.

По думите му на този етап няма установени нови случаи в Банско.

204 хиляди са случаите в света досега, като смъртните случаи са 8 232. "На Балканския полуостров Румъния - 29 повече, Сърбия с 11 повече, Гърция все още не обявила новите си случаи за деня, тя остава с 387 случая, Турция има 98 случая. Всъщност Турция затвори границата си преди малко", обясни шефът на ВМА.

Генерал Мутафчийски отново припомни, че гражданите които се връщат от чужбина трябва да отидат в домовете си в 14-дневна карантина и ще бъдат проверявани стриктно от органите на реда. По време на карантината, ако имат някакви оплаквания, те трябва да се обадят по телефона на личния си лекар, без да ходят до него и да се срещат с него.

От там по преценка на личния лекар може да бъде изпратена линейка, която да транспортира пациента до съответната болница.

Мутафчийски отново повтори, че при леко и среднотежко състояние се прилага лечение вкъщи. При тежко състояние болният се приема в болница, в лечебно заведение ще се лекуват и всички възрастни и хора с хронични заболявания.

Председателят на оперативния щаб посочи, че са активирани ромски медиатори, които трябва да изясняват в ромските общности в страната за коронавируса и карантината. Според него и полицията вече предупреждава, когато види повече хора, струпани на едно място.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
7
 
! Отговори
хх преди 4 години
Мани, сега не може и да се пипаме и докосваме...
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното беше да има туризъм и свободия сега не се оплаквайте.
18
2
 
26
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
Като цяло тестването на хората само в болница за национална статистика е дава подвеждащи резултати. Така се прави и в други Европейски страни. Така реално можеш да имаш 10,000 заразени и да обявиш 10 понеже толкова са дошли при теб. От изказванията до сега разбрах, че не се знае какво конкретно се прави би заболял освен да се наблюдава и да се чака имунната му система сама да се пребори. Примерът с Италия да ни е за пример и да се държим в изолация. Господ да ни пази.
17
2
 
5
 
! Отговори
г преди 4 години
Някой да знае къде има т.х.
16
14
 
21
 
! Отговори
Анна преди 4 години
Наистина ли всички са толкова лишени от критично мислене и не разбират, че този вирус НЕ МОЖЕ да се спре, МОЖЕ само да се отложи разпространението му, което означава удължаване на агонията за икономиката и смърт за много хора от глад и стрес, за други - болни от сериозни болести - отново смърт, поради липса на достъп до здравна помощ? Разбирам желанието да опазим възрастните, но същите тези възрастни вчера ги видях да обикалят с торбите по магазините за дрехи втора употреба.
15
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Удържат добре нещата за момента, трябва да подкрепят малкия и средния бизнес обаче.
14
5
 
13
 
! Отговори
морски преди 4 години
Ще си стоите ли вкъщи, щом почнат заразени туристи да ръсят вируса по Черноморието ?!Защото сезона почва другия месец.
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е поне са по-малко от вчера , сега ако вземе и да се запази тенденцията за намаляване ...Ако спрем и всякакви полети , може и да успеем да задържим малък брой болни
12
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или е много сериозно положението навсякъде или всичко е един много голям фейк !
11
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8,точно преди две седмици рубладжиите пищяхте от сутрин до вечер, че всичко било измама, ако бяха затворили границата тогава щяхте да изпишете 1000 коментара против.За Шипка дума няма да отварям.Сами си противоречите от 1917г. насам.
10
4
 
45
 
! Отговори
Баси преди 4 години
Преди да има болни от корона в бг. постоянно обикаляха студията и обясняваха че тоя вирус не е нещо особено, а сега другата крайност.Не знам на кой да вярвам.
9
3
 
36
 
! Отговори
Иван К преди 4 години
Добре де,аз не мога да разбера,защо пускат хората като се приберат от където и да е без значение от коя стрна,във момента в който стъпнат на бг земя на секундата под задължителна карантина от 14 дни,ама да не се пуска да си ходи както си му е кеф на него,а придружен и със необходимите предпазни средства,до пълното му изполиране!Това е начина,а ние носим маски,десинфектанти,ами че той това е напълно излишно!Не е много трудно да се сетят управляващите,че всички болни у нас са пристигащи от ЕС
8
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божее,заразен във Великобритания....аз мислех ,че само на Шипка заразяват.
7
8
 
37
 
! Отговори
Zlatena преди 4 години
Това сигурно са хора с тъмен цвят на кожата които не могат да осъзнаят в тъпите си глави ще с неспазването на домашната карантина и ходят по улиците из градовете на България заразават друг човек и му отнемат живота за тези хора които не спазват домашната карантина и си правят каквото си искат най строгото наказание 5 години затвор те от това само разбират пък дано след това да им дойде акъла в главата им безмозъчните и безсъвестни глави
6
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво друго правите,освен да броите заразените?Защо още преди 2 седмици не затворихте границите?
5
20
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е за пълна карантина и военно положение! До месец всичко ще затихне, но трябва наистина сериозни мерки. За 1 месец нищо кой знае колко драстично няма да се случи с икономиката.
4
5
 
6
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Безотговорна статия.. на Балканите и са показани две страни и така нататък... правила си френска любов за дипломата ти по журналистика и така нататък до днес бг
3
4
 
17
 
! Отговори
С преди 4 години
То май не може да се спре
2
16
 
15
 
! Отговори
. преди 4 години
Путин е виновен!
1
30
 
24
 
! Отговори
. преди 4 години
България пламна