Сватби, рождени дни: За "Столипиново" сякаш коронавирус няма

Хората продължават да се събират и организират тържества
19 мар 2020 09:50,
269
Сватби, рождени дни: За "Столипиново" сякаш коронавирус няма
Снимка: БГНЕС

В пловдивския квартал „Столипиново“ хората масово нарушават мерките на извънредното положение. Възможно е да бъде поставен контролен пункт за справяне с проблема.

В махалата празненствата не престават, организират се и събирания, рождени дни, сватби.

„През първия и втория ден от извънредното положение имаше по-голяма организация. Със затопляне на времето обаче хората започнаха да се събират. Има много завърнали се от чужбина. Трябва да работим внимателно с тях“, заяви Антон Карагьозов, председател на УС на Фондация за регионално развитие „Рома“.

Според Карагьозов през първия и втория ден от извънредното положение хората са спазвали забраните за масови събирания, но със затоплянето на времето хората отново са излезли навън.

Той посочи, че в Столипиново има много хора, които работят и пътуват в чужбина и трябва да се работи с тях.

„Предложихме да има засилено полицейско присъствие. Трябва да се намесят и други институции. Провеждат се дори рождени дни. Време е хората да разберат, че това е животоспасяваща мярка. В момента има 28 души под карантина в квартала“, обясни пред "Нова тв" Иван Стоянов, кмет на район „Източен“.

Той обясни, че районното кметство е работило с представители на общността. Според Стоянов за по-рестриктивни мерки може би трябва да се намесят и още институции, за да може хората да разберат, че това е животоспасяваща мярка, а не дискриминационна мярка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с по-силният им имунитет е абсолютна легенда. Лошите условия на живот и хранене, вредните навици, скрити болести(хепатити особено и т.н.) въобще не те правят по-здрав.Доказателство е по-кратката продължителност на живот.А при извънредно положение и военните имат не малко поле за изява и правомощия
32
2
 
47
 
! Отговори
работа преди 4 години
Това племе са толкова прости че не осъзнават сериозността на ситуацията.
31
0
 
61
 
! Отговори
мак преди 4 години
Пак държавата не иска и не може да се справи с електората. Щом признават, че трябва да са внимателни с тия, смятайте, каква немощ държавна е това. Банско е затворено, тия тука все едно имат вечен празник. А за празника са нужни ток и вода, които ние ще платим, като висим по опашките. Нищо, че има карантина.
30
0
 
64
 
! Отговори
Anonymous преди 4 години
За Банско може, за Столипиново - не?
29
0
 
59
 
! Отговори
Боро преди 4 години
Затваряйте гетата, тея не можеш да им обясниш нищо!
28
0
 
57
 
! Отговори
поглед преди 4 години
В почти всяко село има по едно малко Столипиново. В което вървят купони на върнали се от европейски държави и не спазват никаква карантина. Снощи влязох в един селски магазин за хранителни стоки- от лицето на продавачката се четеше самият ужас.
27
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коронавирус има или няма в "Столипиново" не знам, но там всички са "царе". Особено по избори...
26
0
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
То, коронавирусът щом ги надуши, панически бяга от тях! Те ще оцелеят, ама ще трябва да се научат да работят, като нас ни няма!!!
25
2
 
77
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 4 години
Засега съм дал към 300 лева за санитарни пособия за семейството, отказахме се от куп нещ които сме предплатили, вземаме всички възможни мерки и накрая тези безотговорни хора ще ни изпозаразят и представете си какви бунтове ще стават по болниците да обслужат първо тях.
24
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де - нали има глоби за нарушителите на карантината....или те важат само за "гяуpитe"!
23
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-силният имунитет ги прави по-успешни преносители. Дъщерята на първите от Лом не беше ли от Пловдив? По този въпрос се замълча като по заповед. Не че нещо, ама Пловдив едва ли има ресурси и възможности да се превърне във втори Ухан...
22
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията да се намеси
21
0
 
92
 
! Отговори
T преди 4 години
За тази група от населението както винаги правилата не важат и се наблюдава безпомощността на институциите. След това ще бъдат тези, които ще заемат масово местата в спешните центрове бе да са дали и стотинка за осигуровки. А ние си седим вкъщи, спазваме правилата и 25 % от заплати те ни отива, за да издържаме тъй наречените социално слаби граждани, но пък сигурни избиратели. После ги оставете там без лекарска помощ да се оправят сами!!!
20
2
 
33
 
! Отговори
? преди 4 години
До Шъ ривътЩъ ривът, 100% Това е биологично/балансиращо оръжие. не забравяйте, че при ромеите старите хора са на 45 години :]]
19
0
 
31
 
! Отговори
винаги преди 4 години
то и в Африка не са по-добри условията. Да не би да ги е спасила мизерията от болести и вируси
18
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не че нещо, ама имайте предвид все пак, че точно това малцинство има много силен имунитет. От разждането им живеят сред какви ли не мръсотии, лоша храна, без лекарства и т.н. Много по-адаптивни са от изнежените хора.
17
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отцепвайте района, - някой се изкряска...В Банско със сигурност има по-малко заразени, отколкото в Столипиново. Направете 10000 бързи проби и поне 1000 ще светнат.
16
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В момента има 28 души под карантина в квартала"Значи, целия квартал е пламнал.
15
0
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Трябва да работим внимателно с тях"И до кога ще ги третираме като специални?
14
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези квартали трябва да бъдат отцепени с полиция или армия.