Гърция затваря хотелите си до края на април

Страната очаква близо ?522 млн. загуби от туристическия сезон
20 мар 2020 07:20, Анисия Иванова
2
Гърция затваря хотелите си до края на април
Снимка: БГНЕС

Гърция нареди днес до края на април да бъдат затворени хотелите в страната, функциониращи целогодишно, след като по-рано направи това за хотелите, които са отворени през туристическия сезон, съобщи АФП.

Мярката цели ограничаване на разпространението на коронавируса.

Решението, което влиза в сила в неделя вечерта, е взето, за да се "защитят служителите на хотелите", обяви министерството на туризма в съобщение, цитирано от БТА.

Само за три хотела на град ще бъде разрешено да работят в Атина и Солун, както и по един хотел за район. Решението ще бъде в сила до края на април.

Миналата седмица хотелите, работещи през туристическия сезон, бяха затворени по същите причини. Общогръцката камара на хотелиерите оцени на близо 522 милиона евро загубите от туристическия сезон заради коронавируса.

Нови 46 случая на коронавируса бяха регистирани в Гърция, общият им брой вече е 464. Това обяви професорът по инфекциозни болести Сотирис Циодрас, цитиран от ANA-MPA. От всички заразени в страната 78 души са хоспитализирани, а други 19 са били изписани и са се възстановили. Шестима души в Гърция са починали от COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
За кинтос преди 4 години
До края на април коя година?