Вучич, млъкни! Сърбите недоволни, че той говори за COVID-19

Те искат да чуят мнението на експертите
25 мар 2020 13:00, Нели Христова
32
Вучич, млъкни! Сърбите недоволни, че той говори за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Докато в България всекидневните брифинги за коронавируса се водят от проф. Венцислав Мутафчийски, както и редица други лекари и експерти, в Сърбия по телевизията се поява само президентът Александър Вучич. Ала това не се харесва на сърбите, които започнаха петиция, с която да свалят от екран държавния си глава.

Под призива "Вучич млъкни, експертът да говори", в Сърбия започна петиция, с която гражданите искат Александър Вучич незабавно да спре с всекидневните изявления за разпространението на коронавируса и да даде думата на експертите.

Само за часове петицията бе подписана от хиляди сръбски граждани. Организаторите призовават Вучич да "прекрати всекидневните си изяви за коронавируса и да даде възможност на епидемиолозите и експертите да обяснят положението в страната и начините за справяне с кризата".

"Ние сме убедени, че проявите на Вучич увеличават паниката сред гражданите. Той разпространява заплашителни информации и налага допълнителни форми към култа на личността. Всичко това се прави с цел увеличаване на личния му рейтинг", каза Добрица Веселинович пред в "Данас", цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
17
 
23
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Ама,чакайте сега!!!Пак ли,не съм разбрал?!Той,нашия професор Мутафчийски,ЕКСПЕРТ ли е,в тая област или ХИРУРГ?!
8
17
 
4
 
! Отговори
КНЯЗЬ БОРИС I преди 4 години
СЛАВА НА ЦАРЯ, КРЪСТА И КОРОНАТА!
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбите и те са болни от паника. Последната фаза след страха е агресията. И така изместват фокуса от новината, към преносителя и. Вучич, мучич, няма значение. В такива кризи, а и не само, решенията не са еднолични. Винаги са дело на колективна мисъл. Представянето им като лични, като явление е масово по медии и преследва определени цели. Публиката свиква да приема за норма, да търси отговорност само в личност, а подмяната и скрива истинските причини.
6
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вучич е последният политик в Сърбия който има право да говори за проблемите с короновируса!Когато ,България въведи първите забрани ,Вучич даваше интервюта,че нямало нищо страшно ,щял да попие една ракия и никакъв вирус нямало да го хване!Приближените му пригласяха,че народ претърпял изтребление през двете световни войни и бомбандировките на НАТО,не може да се плаши от някакъв грип!Типично в стила на своите ментори от Маскве!
5
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Техния Вучич е като Путин
4
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е сърбите наред с Русия- там коронавирус няма, просто пневмония е, няма страшно.
3
3
 
5
 
! Отговори
Тъпо Менте преди 4 години
Не е същият. По-умен е - работи с подставени лица и марионетки.
2
10
 
17
 
! Отговори
КОМУНИЗЪМ ! преди 4 години
Както е в Русия !
1
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата е същия.